5 TOP TIPS VOOR DE VERZORGING VAN BABYBILLEN

Multilind :: CITYMOM.nl 1 Multilind :: CITYMOM.nl 2

Ik ben altijd erg met de billen van mijn kinderen bezig. Dit klinkt een beetje raar als ik het zo schrijf… maar ik vind geïrriteerde billen bij kinderen altijd zo zielig en doe er dus alles aan om dit te verkomen. Die arme billetjes zitten minstens twee jaar 24 uur per dag in een luier dus het is logisch dat ze af en toe luieruitslag krijgen. De huid van de billen wordt dan rood, schraal en vlekkerig. Uiteraard voelt dit niet prettig aan, zo’n geïrriteerde huid doet pijn. Hoe verzorg je nou dagelijks de billetjes van je baby en hoe voorkom of verhelp je luieruitslag? Hierbij mijn 5 TOP TIPS:

  • Verschonen: verschoon de luier van je kindje tenminste 8 keer per dag. Als de billetjes te lang vochtig zijn, dan wordt de huid week en extra gevoelig voor luieruitslag.
  • Reinigen: Reinig de huid tijdens iedere verschoning, ook als de huid er schoon uit lijkt te zien. Urine zie je niet, maar zit wel aan de huid gehecht. Maak de huid schoon met een washandje met lauw water, dit is het meest zachte voor de huid. Gebruik in ieder geval geen lotiondoekjes met alcohol, dit maakt het probleem erger en het bijt ontzettend.
  • Bescherming: Na iedere verschoning een preventief laagje Multilind Baby Billenspray gebruiken. Waarom een spray? Ten eerste werkt het heel hygiënisch want in een potje billencréme krioelt het van de bacteriën en er blijft altijd een restje onder je nagels achter. Daarnaast kun je heel gericht sprayen op de plekjes waar je de huid wil beschermen. Je hebt Baby Billenspray met 4% zinkoxide, deze is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse verzorging en werkt preventief tegen luieruitslag. De spray vernevelt een dun laagje créme zodat de huid kan blijven ademen wat heel belangrijk is. Tevens zit er calendula en kamille in de spray die de huid laat ontspannen en het natuurlijke zelfherstellende vermogen van de huid stimuleert.
  • Luchten: Laat je baby eens lekker zonder luier liggen, kruipen of lopen. Frisse lucht op de huid doet wonderen.
  • Toch uitslag: Heeft je kindje toch luieruitslag? Gebruik dan de Multilind Baby Billenspray met 10% zinkoxide. Deze formule is speciaal ontwikkeld om luieruitslag razend snel te verhelpen! Multilind Baby Billenspray is verkrijgbaar bij de Etos en bij het Kruidvat. Voor meer info check: http://multilindbabycare.nl

 

 

 

1 Reactie

  1. Manon

    Dankje voor de tips, erg bruikbaar.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.