MOM MUSTHAVE; EEN GOEDE VERZEKERING VOOR JE WAARDEVOLLE SPULLEN

Extreem weer, lekkage, diefstal, inbraak: je huis en bezittingen kunnen vanwege allerlei redenen schade oplopen. Een passende opstal- en inboedelverzekering is daarom belangrijk. Met deze tips zorg je dat je woning en spullen goed verzekerd zijn!

Tip 1: De juiste woonverzekering

Een woonverzekering bestaat veelal uit een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Hoe voorzichtig je ook bent, er kan altijd iets gebeuren waardoor je woning of je spullen schade oplopen. Maar als je goed verzekerd bent, wordt er een vergoeding voor de schade aan je woning uitgekeerd óf wordt de schade voor je hersteld.

Een inboedelverzekering dekt schade aan je losse spullen in huis, zoals bijvoorbeeld meubels, serviesgoed, woonaccessoires en kleding. Een opstalverzekering vergoedt de schade die aan je woning zelf wordt veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, neerslag, storm, inbraak of lekkage. Alles wat aan je huis vast zit, is verzekerd – ook je tuin en schuur.

Tip 2: Let op de dekking

Een woonverzekering is niet verplicht: je kunt ervoor kiezen om alleen je opstal of inboedel te verzekeren. In dit geval loop je uiteraard wel meer risico. Een flinke schadepost moet je in zo’n situatie uit eigen zak betalen.

Vergelijk bij het afsluiten van een woonverzekering in ieder geval niet alleen de premie maar ook de dekking. Een passende verzekering kan je duizenden euro’s (en heel wat kopzorgen) besparen. 

Tip 3: Raak bevriend met je verzekeraar

Nou ja, niet letterlijk natuurlijk. Maar zorg wél dat je woonverzekeraar altijd goed op de hoogte is van belangrijke veranderingen, zodat eventuele schadeposten soepel uitgekeerd kunnen worden.

Geef bij een verhuizing bijvoorbeeld je nieuwe adres binnen een maand door aan je verzekeraar. Op die manier kan een eventuele nieuwe schadepost zonder problemen worden uitbetaald. Als je een erfenis hebt gekregen, geef dat dan ook door. De dekking moet in dat geval namelijk worden aangepast. Zo krijg je bij eventuele schade een passende vergoeding.

Tip 4: In de kluis ermee

Als je een hoop kostbaarheden in huis hebt, is het verstandig om een kluis aan te schaffen. Zaken als geld, sieraden, paspoorten en een harde schijf met belangrijke documenten zijn immers veiliger achter slot en grendel.

Bonustip: Kies voor een brandwerende (vloer)kluis of brandkast, zodat je waardevolle spullen ook tijdens een inbraak of brand veilig zijn.

Tip 5: Kostbaarhedenverzekering

Als je wil dat je sieraden, foto- en filmapparatuur, laptops, gehoorapparaten, muziekinstrumenten of andere kostbaarheden internationaal verzekerd zijn, kun je je inboedelverzekering aanvullen met een kostbaarhedenverzekering. Daarmee zijn deze spullen overal ter wereld verzekerd tegen diefstal, verlies en schade. Handig als je veel onderweg bent.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.