TRAVELHACKS; MET DEZE 9 TIPS VLIEG JE HET VOORDELIGST MET JE GEZIN

TRAVELHACKS; MET DEZE 9 TIPS VLIEG JE HET VOORDELIGST MET JE GEZIN

Met een gezin op vliegvakantie kan nog wel eens in de papieren lopen… Helemaal als ze ouder zijn dan twee jaar want dan moet je ook voor een stoel betalen. Ik heb er nu twee van twee en dat bekend dus gewoon vier vliegtickets. Chin Ching. Hierbij de 9 beste travel hacks om zo voordelig mogelijk op vakantie te gaan. 

1. Zoek incognito naar reizen

De basis van het boeken van elke reis: gebruik het incognito-venster in jouw browser. Als je vaker zoekt op een site van een reisaanbieder, schroeven zij kunstmatig de prijzen omhoog. Zo worden de tickets dus steeds duurder gemaakt. Door anoniem of incognito te surfen heb je hier geen last van!

2. Geen retourtje, maar losse tickets


Het klinkt misschien niet logisch, maar boek eens enkele vliegtickets in plaats van één retourticket. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je op de heenreis met één luchtvaartmaatschappij vliegt, Vaak kunnen twee enkeltjes namelijk heel wat goedkoper uitvallen dan een retourticket.

3. Last minute is tegenwoordig helemaal niet goedkoop meer!


Prijzen kunnen verschillen per dag, maar uiteraard ook per periode. Een grote prijsvergelijking website stelt in haar onderzoek dat je het beste uiterlijk zes weken van te voren moet boeken. Dat alles hangt ook af van je bestemming. 


Na het boeken van je goedkope reis, is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Gebruik daar de volgende hacks. 

4. Inchecken? De linker rij gaat meestal sneller!


Ken je dat gevoel, dat je altijd de traagste rij kiest tijdens het inchecken? Met jengelende kinderen wil je zo snel mogelijk ingecheckt zijn! Dat is vanaf nu verleden tijd! Neem bij de wachtrijen op de luchthaven de meest linkse rij. Vanwege de manier waarop onze hersenhelften werken hebben rechtshandigen, die maar liefst 90% van de bevolking uitmaken, namelijk eerder de neiging om rechts in de rij aan te sluiten. Pak dus altijd de linkse om snel te zijn.

5. Meer plek in het vliegtuig! 


Deze travel hack is geschikt wanneer je met met je partner + een kind onder de twee jaar vliegt, en het liefst een hele rij stoelen voor jezelf wilt hebben. Wanneer je incheckt, kies dan voor een stoel bij het raam en voor een stoel aan het gangpad in dezelfde rij zodat de middelste stoel vrij blijft. Niemand wil alleen in het midden zitten. Result? Hele rij voor jezelf! 


Yes! Aangekomen op de zonovergoten bestemming. 

 

6. Huurauto verzekeren? Niet nodig! 


Geland! Nu met de huurauto naar de zonovergoten vakantievilla. Toch maar even de huurauto verzekeren, je weet maar nooit wat er kan gebeuren op onbekend terrein, zo dringen verhuurders vaak aan. Niet nodig! Die verzekering, zit over het algemeen al in je eigen pakket en is vaak ook geldig voor huurauto’s. De autoverhuurder neemt deze gewoon een op een over. Bel even voordat je op vakantie gaat, naar je eigen verzekeraar om te checken waar je precies voor bent verzekerd – het zal je mogelijk per dag tientallen euro’s besparen tijdens je vakantie.

7. Oplader (of reisstekker) vergeten? 


We kunnen ons best voorstellen dat je in alle inpakchaos wél de oplaadkabel van je telefoon meeneemt (die je bijvoorbeeld vaak in combinatie met je laptop gebruikt), maar dat je de stekker thuis in je stopcontact laat zitten. Of dat je geen reisstekker bij je hebt. Mocht je in een hotel met een enigszins moderne tv op je kamer verblijven dan kan deze travel hack goed van pas komen. Vaak zit er namelijk een USB-poort in televisies, die je kunt gebruiken om je oplaadkabel in te pluggen. 

8. Google Maps ook offline gebruiken


Je kunt namelijk je route opslaan in Google Maps door het gebruik van een handige code en deze offline gebruiken. Zo werkt het: zoom in op het gedeelte van de kaart dat je wilt opslaan voor offline gebruik. Vervolgens druk je op de zoekbalk en typ je ‘OK MAPS’ (zonder de aanhalingstekens), druk daarna op enter. Je kaart wordt gedownload, gevolgd door het bericht: ‘The on-screen map area has been cached’. De volgende keer dat je Google Maps opent zonder internet verschijnt de kaart die je hebt opgeslagen. Scheelt weer data!


En weer terug naar Nederland. We moeten eraan geloven. 

9. Pff, meer dan drie uur vertraging! 


Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je soms wel recht op een schadevergoeding van € 250, € 400, of € 600 per passagier. Deze rechten zijn in Europese wetgeving vastgelegd. Enkel 15% van de Nederlanders hebben weet van deze wetgeving – en vliegmaatschappijen steken op deze manier veel geld in hun zak. Heb je de afgelopen drie jaar last gehad van een vertraging? Je kan nog steeds checken of je recht hebt op vergoeding. Op deze manier heb je soms tot wel 600 euro korting op je vakantie! Wij hadden een keer een dag vertraging (met een kind, ja. Geen pretje). Maar de vergoeding die we terug kregen heeft wel de helft van onze vakantie betaald! 

LEES OOK:

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.