5X TIPS VOOR EEN BETERE HUIDVERZORGING VOOR CITYMOMS

Huidproblemen zijn erg vervelend; naast dat je er jeuk of een pijnlijk gevoel door kunt krijgen kan het je ook nog eens erg onzeker maken. Op het moment dat je huidproblemen hebt zal dit vaak snel opvallen en dat is niet prettig. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om huidproblemen te voorkomen. Lees in dit artikel 5 handige tips voor een betere huidverzorging.

Drink voldoende water

Het is algemeen bekend dat een mens zo’n anderhalf tot 2 liter water per dag moet drinken. Dit is belangrijk omdat je lichaam dan de afvalstoffen kan afvoeren. Dit is ook het geval bij je huid; wanneer je voldoende water drinkt is je huid beter in staat om afvalstoffen af te voeren en gezond te blijven.

Ook wanneer je last hebt van puistjes op voorhoofd, wondjes of oneffenheden op je huid kan genoeg water drinken helpen om de huid sneller te laten herstellen.

Eet gevarieerd

Naast het drinken van voldoende water is ook gevarieerd eten erg belangrijk als je je huid gezond wil houden. Zorg daarom dat je wekelijks de verschillende producten uit de schijf van vijf binnenkrijgt zodat je huid daar alle nodige voedingstoffen uit kan halen.

Veel gezonde producten, zoals fruit en groentes, bevatten antioxidanten die er ook weer voor zorgen dat je huid zo veel mogelijk kan ontgiften.

Reinig je gezicht regelmatig

Je gezicht is de plek waar de meeste huidproblemen voorkomen, maar veel mensen vergeten hun gezicht goed te reinigen. Het is belangrijk om dit iedere ochtend en avond grondig te doen. Het beste is om je gezicht met lauw water te reinigen. Je kunt ook gaan voor een reinigingsproduct, maar kies dan wel een product waar je huid goed op reageert.

Als je merkt dat je huid door het product gevoelig of rood wordt kun je beter voor iets anders kiezen. Draag je make-up? Zorg dan dat je dit aan het einde van de dag goed verwijderd hebt, anders kunnen je poriën verstopt raken.

Genoeg slaap en rust

Je lichaam herstelt ’s nachts; en dit is ook zeker het geval voor je huid. Daarom is het belangrijk om voldoende te slapen zodat je huid optimaal kan herstellen wanneer je in rust bent. Rust in het algemeen is een aanrader wanneer je kampt met huidproblemen.

Stress is dan ook een vaak voorkomende oorzaak van deze problemen doordat het je hormonen uit balans kan brengen. Neem daarom genoeg tijd voor jezelf om tot rust te komen. Wanneer je je ontspannen voelt zul je ook beter kunnen slapen.

Onthoud dat huidproblemen menselijk zijn. Ga er dus niet te veel over in zitten; huidproblemen zijn vaak goed op te lossen!

LEES OOK: MOMS OPGELET, DIT IS DE INVLOED VAN SEIZOENSVERANDERINGEN OP JE HUID

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.