MOMS OPGELET, DIT IS DE INVLOED VAN SEIZOENSVERANDERINGEN OP JE HUID

Er is niets dat zoveel invloed heeft op de – gevoelige – huid dan de verandering van het seizoen. Dat heeft te maken met verschillende factoren zoals de verandering van temperatuur, de regen en wind. Maar, huid lijdt bij een seizoensverandering ook onder de droge lucht van de airconditioning of de centrale verwarming. Deze veranderingen vragen ook om een aanpassing in de verzorging en huidproducten. 

4 tips waarmee je de gevoelige huid tijdens elk seizoen van de beste verzorging voorziet 

Als je een gevoelige huid hebt, dan is het belangrijk om de verzorging af te stemmen op het seizoen. Dat doe je bij voorkeur met hoogwaardige huidproducten zoals bijvoorbeeld van Sebamed. Deze producten voorzien jouw huid van de verzorging die het nodig heeft tijdens de veranderingen van het seizoen. In de lente, zomer, herfst én gedurende de winter. 

Winterseizoen: hydratatie en vochtinbrengende crèmes

In de winter heeft de huid extra aandacht nodig. In dit seizoen zijn er namelijk verschillende factoren die de huid flink kunnen uitdrogen. Gebruik bij voorkeur dermacosmetica. Deze producten zijn afgestemd op de behoefte van de gevoelige of probleemhuid.

Gebruik vochtinbrengende crèmes om een jeukende of geïrriteerde huid te kunnen voorkomen. Dat doe je bij voorkeur dagelijks, maar minimaal 3x per week. Drink voldoende water, bescherm de huid tegen kou én houd de luchtvochtigheid in huis op peil. 

Lenteseizoen: milde scrubs

Zodra het winterseizoen plaats maakt voor de lente, kan jouw huid wel wat extra liefde gebruiken. De huid zal in dit seizoen namelijk vaker worden blootgesteld aan zonlicht. Zeker in de lente kan de Uv-index behoorlijk hoog zijn.

Om de dode huidcellen van de droge huid te kunnen verwijderen, is regelmatig scrubben belangrijk. Als je een gevoelige huid hebt, kies je een milde scrub. Daarnaast is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de stralen van de zon. Bescherm haar daarom altijd met een zonnebrandcrème!

Zomerseizoen: frisse reinigingslotions en crèmes met Uv-filter

Tijdens het zomerseizoen wordt de huid dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan warmte, het zoute water van de zee én zonlicht. Gebruik zo min mogelijk make-up. Als je dit wel doet, zorg dan voor een product met Uv-filter.

Als basisverzorging breng je een goede zonnebrandcrème aan welke geschikt is voor de gevoelige huid. Verwen de huid met een reinigend masker. Dat is effectief, zeker omdat de poriën tijdens een warme periode meer openstaan. 

Herfstseizoen: vetvrije crèmes en peelen

Is de herfst in aantocht? Dan is het tijd voor een ander verzorgingsritueel. Zeker als je last hebt van een gevoelige huid. De zomer ligt nog maar net achter ons. De huid krijgt nu te maken met wind, regen en soms kou.

Verzorg haar met milde peelings om afvalstoffen en vuil te kunnen verwijderen. Zeker nu de poriën door toedoen van het zomerseizoen nog wat wijder open staan. Gebruik een niet vette crème die zorgt voor de juiste hydratatie. Bewaar de oliehoudende crèmes voor het winterseizoen als de poriën zich wat meer sluiten.  

LEES OOK: 8X SNELLE MAKE-UP PRODUCTEN VOOR BUSY MOMS

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.