10X HET LEUKSTE QUARAINTAINE VERMAAK VOOR JE KINDEREN

Hoe is het met jullie quaranteam? Best even wennen plots beperkt in vrijheid en 24/7 met elkaar thuis. Nu is het voor ons geen onwijs grote stap om veel samen te zijn en les te geven aangezien we net terug zijn uit Amerika waar we twee maanden genoten hebben van de zon. 

Behalve chillen werd ook daar gewoon schoolwerk gemaakt. Met onderstaande tips gaan je kinderen zich sowieso vermaken tijdens deze quarantaine tijd.

1. De familiegroen in Avonturenland: escaperoom voor thuis

Deze escaperoom via Familiegroen voor thuis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt hem helemaal binnen aan je keukentafel maken en het spel duurt ongeveer 1 uur. Wij kozen voor het pakket dat geprint en al thuis werd bezorgd en zo konden we meteen aan de slag. 

Het verhaal gaat over de familie Groen die het Avonturenpark te hulp schiet om te ontcijferen wie/wat de stroom heeft uitgeschakeld van het pretpark. Olivia van net 4 jaar en Phileine van 7 jaar oud vonden het met wat hulp leuk om te doen. Leuk om samen met de hele familie te spelen

2. Berenjacht

Hier in de buurt in Utrecht is het een grote hit, overal achter de ramen zie je beren en andere knuffels verschijnen. Op Facebook zijn er verschillende groepen (per stad) opgericht en daar kan je de adressen vinden die zich hebben aangemeld, maar je kan natuurlijk ook gewoon aan de wandel gaan. 

Het idee van de berenjacht is dat je met je eigen gezin, dus niet met meerdere, een frisse neus haalt en langs de huizen wandelt om de beren te spotten. Ik zie diverse initiatieven voorbij komen met leuke tips. Zo zijn er bingo kaarten, kleurplaten, een bedankje om door de brievenbus te gooien als je een beer hebt gespot en bestelde ik voor de meiden een echte medaille als cadeautje nadat we de jacht hadden gedaan.

3. Disco in de badkamer

Iedere dag een feestje ook als we niet op pad kunnen. Lekker met een bruisbal in bad, discolichten en muziek. Hier in huis zeker ruim een uur vermaak. Je kunt het nog iets feestelijker maken door cocktails te serveren en in je zwemkleding het bad in te springen.

4. Knutselen met kosteloos materiaal

Binnen no time een had ik een flinke berg met materiaal verzameld om mee te knutselen. Van eierdozen tot de bakjes van de vegetarische schnitzel alles werd (schoongemaakt) en bewaard. De meiden vinden het geweldig om met deze materialen iets nieuws te creëren. Het stokpaard is een ware hit hier in huis.

LEES OOK: 10 X KNUTSELIDEEËN VOOR ZELF SPEELGOED MAKEN

5. Stoepkrijt

Waarschijnlijk heb je de coolste stoepkrijt tekeningen al voorbij zien komen. Nu ben ik niet zo tekenwonder dus is het afplakken van vlakken een goede uitkomst. Je plakt verschillende vlakken af met tape en kleurt ze in. Daarna haal je het tape weg en een waar kunstwerk komt te voorschijn. 

Stoepkrijt verf is hier ook een hit. Je het raspt/verbrijzelt een kleur stoepkrijt. Je stopt dit poeder in een bakje en doet er een klein beetje water bij. Roeren en met een kwastje schilder je nu zo op de stoep.

5. Zout brooddeeg

Ik kende het van vroeger. Maar ook bij de meiden hier is het een hit. Zout brooddeeg. Het is super makkelijk om te maken en een waar kunstwerk na afloop. 

2 kopjes bloem | 1 kopje zout | 1 kopje water | 1 theelepel olie 

Alles mengen en spelen maar. Daarna kan je het werkje laten drogen (paar dagen) of afbakken in de oven.

Wij gingen eerst op pad om bloemetjes te zoeken en te drogen die we in het deeg deden, ook gebruikten we glitter en strijkkralen. Voor een volgende keer staat hier kleurstof door het deeg op de planning!

6. Speeltuin/ lege plekken tour

Wij gaan na het schoolwerk iedere dag naar buiten. Op de fiets, step of gewoon lopend door de wijk. Als we speeltuintjes tegenkomen die leeg zijn stoppen we en spelen de meiden er. Zo kwamen we tot de conclusie dat er onwijs veel leuke verstopte speeltuintjes zijn die wij nog helemaal niet kende. 

Via www.citymom.nl/speeltuinen vind je heel veel speeltuintjes in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Leuk om eens te kijken of er nog iets nieuws bij zit! Het wandelen door de buurt bracht ons ook langs mooie gebouwen, lege strandjes of bijvoorbeeld de 3D tekeningen die mij anders nooit waren opgevallen.

7. Online theaterles van Buro Bis

Op maandag, woensdag en vrijdag geeft Buro Bis gratis kinder theaterlessen op Instagram . Het zijn hele vrolijke en leuke lessen voor kinderen van groep 3 tot en met 8 jaar. Je kunt de eerdere lessen ook volgen, die vind je als je op het tv icoontje drukt op haar profiel. De lessen zijn gratis, zodat iedereen mee kan doen.

8. Lentelessen van Staatsbosbeheer

Nu het mooi weer is en de kriebelbeestjes overal tevoorschijn komen zijn de activiteiten van Staatsbosbeheer extra leuk. Op de site vind je allemaal doe activiteiten die je gewoon in de tuin of het park kunt doen.

www.staatsbosbeheer.nl

9. Virtuele tours door musea

Heel veel musea hebben nu een virtuele tour. Zo kan je vanaf de bank toch op avontuur. Met de kinderen ben ik er nog niet live geweest maar het Rijksmuseum en het Guggenheim in New York hebben we nu bezocht. Maar ook het Nemo museum in Amsterdam heeft online tours en toffe doe activiteiten.

10. Je eigen boek maken

Eigenlijk is het een schoolopdracht van Olivia. Zij kreeg de opdracht om iedere dag een tekening te maken over iets wat ze doet deze weken thuis. Dit vormt samen een verhaal wat uiteindelijk een boek wordt. Het is een hele makkelijk manier om creatief bezig te zijn en de dagelijkse dingen met elkaar door te spreken.

Maar ook om het bijvoorbeeld over gevoelens te hebben die er bij je kind spelen nu we met elkaar binnen zijn en er ook voor hen van alles gebeurt. En voor later heb je een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd.

ANDERE TIP: ZORG VOOR RITME

Wat ik zelf heel prettig vind is een ritme. Geen strak dagschema maar wel een ritme. Zodat iedereen weet wat wanneer van hem of haar wordt verwacht. Wanneer plan je schoolwerk in, wanneer eet je samen, wanneer werken mama en/of papa, wanneer ga je (samen) even een frisse neus halen en wanneer is er even tijd voor jezelf.

Tijd voor jezelf is helemaal nu je zo veel samen bent een oplaad momentje. Ook probeer ik iedere dag iets creatiefs te doen met de meiden. Zo ontstaat er vanzelf een nieuwe normaal.

LEES OOK: GRATIS PLATFORMEN, IDEEËN & INSPIRATIE VOOR JE KIDS VOOR THUIS

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.