BLOG MIEKE; PASSIE

IMG_8855

Je passie bereiken, pas dan ben je echt gelukkig. Toch? Drie jaar geleden begon ik mij steeds meer af te vragen wat nou echt mijn passie is. Ik heb toen een loopbaantraject gevolgd en hoopte dat daar aan het eind heel concreet uit zou komen dat ik bijvoorbeeld bakker zou worden.

 

Keukenprinses

Nou iedereen die mij een beetje kent weet dat ik alles behalve graag in de keuken sta, dus dat was niet te verwachten, maar ik hoopte wel dat er een concreet beroep uit zou komen. Dat was dus niet zo… Na dat traject was het wel duidelijk wat voor mij echt belangrijk is in een baan, maar in welke baan ik die punten zou kunnen vinden, dat werd niet voor mij ingevuld helaas. Met deze kennis op zak ben ik vorig jaar aan de slag gegaan, op zoek naar mijn passie.

Stoppen met mijn baan

Een aantal punten die wel naar voren kwamen waren: ontwikkeling, puur, positief, vrijheid en open. Ja wat moet je daar nou mee? Hoe meer ik gericht op zoek ging naar mijn passie en er controle over uit wilde oefenen, hoe meer ik mezelf in de weg zat. Uiteindelijk heb ik samen met mijn lief besloten om te stoppen met mijn baan omdat ik daar mijn passie sowieso niet ging vinden.

Afkicken van mijn werk

De eerste paar maanden moest ik echt afkicken van mijn werk, de afgelopen jaren hadden toch meer zijn tol geëist dan ik had verwacht en ik heb aan den lijve ondervonden dat je verder van jezelf verwijderd raakt als je jezelf krampachtig vasthoudt aan veiligheid terwijl het je geen energie meer geeft. Het werd dus echt tijd om uit mijn comfortzone te komen!

Geland

Nadat ik een beetje geland was ben ik gaan doen wat ik leuk vond en dat was schrijven, sporten en yoga. Buiten bezig zijn zonder teveel in mijn hoofd zitten, dat was precies wat ik nodig had. Na een rondje van 5 kilometer om de Kralingse Plas had ik mijn gedachtes weer op een rijtje en was ik een stuk rustiger. Al snel ben ik gaan bloggen voor CITYMOM, trainer geworden bij Mom in Balance, de opleiding kinderyoga gestart en een paar maanden geleden ben ik benaderd om trainer/coach te worden!

Nu ben ik ZZP’er

Sinds 1 juli heb ik mij ingeschreven als zelfstandige en zie ik ineens allemaal kansen in plaats van beren op de weg. Ik heb geen idee wat ik over een jaar allemaal aan het doen ben, maar kan wel zeggen dat wat ik nu doe mij energie geeft en dat ik er heel blij van word! Ja het heeft veel voeten in de aarde gehad, ja we hebben financieel alles flink onder de loep moeten nemen, maar we kunnen nog steeds doen wat wij belangrijk vinden.

Als je iets écht wil…

… dan zet je vanzelf je tanden erin en dan zorg je er gewoon voor dat het lukt. En dan.. ja dan heb je je passie gevonden! Iets wat je zo leuk vindt dat het je geen moeite kost om te doen en wat je zelfs leuk vindt wanneer het regent en je een slechte dag hebt. Je passie is dus geen antwoord, maar het zit gewoon in je. Laat die zoektocht los en ga vooral doen wat je leuk vindt en wat je energie geeft. Dan komt vanzelf dat moment dat je denkt… ow… maar dít is dus mijn passie!

LEES OOK VAN MIEKE:

 

Blog by Mieke Schuurman

Mieke is moeder van Amy (febr. ’14) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Werkt als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.