PALEIS HET LOO IN APELDOORN; NU MET JUNIORPALEIS VOOR KINDEREN

 

Paleis Het Loo opent het Juniorpaleis. Daarmee krijgen kinderen van 3 tot 12 jaar en hun begeleiders er een eigen paleis bij. In dit fantasierijke hof gaan fysiek spelen en digitale technologie hand in hand. Het Juniorpaleis staat in het teken van gastvrij zijn en is het uitgangspunt voor de familie- en onderwijsprogrammering van Paleis Het Loo.

Het Juniorpaleis was de laatste stap in de verbouwing en vernieuwing van Paleis het Loo en is ontstaan uit veranderende bezoekerswensen. Met het Juniorpaleis heeft Paleis Het Loo er niet alleen een vast onderdeel voor families bij, maar ook voor lesprogramma’s voor basisscholen, met name in het teken van burgerschap. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor uitjes van kinderdagverblijven.

Welkom en belangrijk

De ingang van het Juniorpaleis bevindt zich in de westvleugel, vlak boven de uitbreiding. Daar wandel je door de kleurrijke paleisvertrekken van dit wonderlijke hof. Families maken kennis met De Majesteiten en hun personeel – lakeien en steengoedmeesters – plus hun vrienden uit omliggende landen die op bezoek komen, de eregasten. Het gaat bijvoorbeeld om een koningin met bijenvacht, een koning die van jongens- en meisjeskleding houdt en een vrouwelijke ridder.

Kinderen kunnen zich er individueel vermaken, maar ook samen een opdracht uitvoeren op een variant van de smartphone, de ‘Kingsta’. Hiermee krijgen ze opdrachten van De Majesteiten. Kunnen zij een onvergetelijk feest organiseren voor hun gasten uit alle windstreken? Er volgen allerlei opdrachten. Altijd vanuit de vraag: hoe zorgen we dat de eregasten zich welkom en belangrijk voelen?

Missie en Visie

Gastvrij zijn en je wereldwijde netwerk verbinden en verstevigen; ook dat is onderdeel van het paleisleven. Dat past in de missie en visie van Paleis Het Loo om het koninklijk verleden van zoveel mogelijk kanten te belichten. Dat gebeurt met erfgoed, collectie, tuinen en geschiedenis, en nu ook met de mogelijkheid voor jonge bezoekers om het paleisleven op hun eigen manier te ervaren.

Vanaf 6 juli kunnen bezoekers na aankomst in het paleis- bij de entreebalie- een tijdslot reserveren voor het Juniorpaleis. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Het Juniorpaleis is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van VSBfonds, stichting Zabawas en het Frank van der Wal Fonds.

 

Eten en drinken in Paleis het Loo

Warm jezelf op met heerlijke warme chocolade on-the-go, een lekkere lunch of geniet van een royal high tea in de balzaal. Bekijk de website voor restaurantreserveringen.

Met de gezinskaart kunnen twee volwassenen en maximaal vier kinderen t/m 12 jaar Paleis Het Loo bezoeken.

Algemene vragen: info@paleishetloo.nl

Adres
Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn

055 577 24 00 (bereikbaar van 10.00 – 17.00 uur)

paleishetloo.nl

LEES OOK: APELDOORN: PERFECTE COMBI VAN STAD & NATUUR VOOR WEEKEND MET GEZIN

IF YOU LIKE IT, PIN IT

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.