NEW YORK; ALLE TIPS MET KINDEREN

NEW YORK; ALLE TIPS MET KINDEREN

Tijdens onze vakantie zijn we gestart in New York, daarna (een retourvlucht) naar North Carolina, daarna met en huurauto naar de Niagara Falls en uiteindelijk weer geëindigd in New York. In net geen 4 weken tijd. In deze blogs al mijn tips voor New York! 

Sommige mensen denken dat New York niks is om met (jonge) kinderen heen te gaan. Wij hadden nog maanden langer kunnen verblijven in New York, LOVE IT! Het was voor ons de 2e keer New York, waardoor we veel grote bekende bezienswaardigheden deze keer links konden laten liggen. Wat ook maakte dat we meer relaxed waren. We voelde niet de druk om ALLES te bezichtigen. Wat ons daarnaast de kans gaf meer te bekijken dan alleen Manhattan. Dat is waar de gemiddelde toerist de hele vakantie blijft hangen. Niks mis mee, want ook daar is veel moois te zien. Onze tips voor New York:

New York met kinderen to do tips

 • Central Park! Echt een fantastisch park. Het wordt zeer goed bijgehouden (er mag zelfs niet gerookt worden), het is super kindvriendelijk en je vergeet even dat je in The Big Apple bent. Je kan er fietsen huren, VEEL speeltuinen bezoeken, bootjes varen, picknicken enz. Er is een grote dierentuin met entree in Central Park. Maar wij hebben de kleinere, gratis dierentuin bezocht: Tisch Children’s Zoo. Deze zit naast de grote dierentuin en lijkt eigenlijk meer op een kinderboerderij.
 • Aan de rand van Central Park ligt het Metropolitan Museum of Art. Het museum is al een bezichtiging op zich, maar wij gingen er met name heen voor de rooftop bar! Een klein geheimpje voor velen. De entree van het museum is gebaseerd op een vrije gift, dus je bepaald zelf de entree.
 • De High Line of het High Line Park is een bijzonder park in Manhattan. In tegenstelling tot andere parken ligt de High Line boven de grond, op het traject van een verhoogde spoorweglijn die niet langer in gebruik is. Erg mooi! Je kunt op drie plekken het park naar binnen met een lift, voor als je een kinderwagen/buggy bij je hebt.
 • In de buurt van de start-of het einde van het High Line Park, bij het Whitney Museum of Modern Art, ligt een grote speeltuin (pier 51 playground) op een te gekke plek. De speeltuin is gebouwd op een platform op de Hudson rivier.
 • Maak een dagtrip naar Brooklyn! Het is upcoming en er wonen veel gezinnen. Steek de mooie oude Brooklyns Bridge over, ga lekker picknicken in het Brooklyn Bridge Park met uitzicht op Manhattan en laat de kinderen genieten van de prachtige klassieke Jane´s Carroussel. Heb je meer tijd? Loop dan door de mooie straatjes van Brooklyn en bezoek het grote Prospect Park (van dezelfde makers als Central Park) welke ook een dierentuin heeft.
 • Ga naar Roosevelt Island. Dit is een klein eilandje in de East River. Vanuit hier kan je mooie rustige wandelingen maken met prachtige uitzichten op het water en Manhattan. Neem dan ook zeker de Roosevelt Island tram (ook te gebruiken met de normale metrokaart). Deze gaat namelijk via een kabelbaan over de East River en geeft een spectaculaire view op de Upper East Side. Zoontjelief vond het daarnaast erg indrukwekkend. Je moet geen hoogtevrees hebben!
 • Bezoek het 9/11 memorial-monument. Bij ons vorige bezoek aan New York werd er nog puin geruimd.. Deze keer zijn er 2 immense watervallen te zien. Erg indrukwekkend.. Zowel voor volwassenen als voor kids.. Bedenk zelf of je ook het bijbehorende museum met je (jonge) kids bezoekt. In dit museum vind je touchscreens met foto’s van gezichten van slachtoffers en zijn er zelf laatste telefoongesprekken te horen. Vrij heftig dus..
 • Ga naar Coney Island voor een dagje strand en kermis! Een paradijs voor kids en je vergeet zelf even dat je in New York bent. De metro gaat vanuit Manhattan helemaal naar Coney Island, de laatste stop. Aan de ene kant van de boulevard is een immens grote kermis te vinden en aan de andere kant het strand.
 • Bezoek het Children’s Museum of Manhattan. Zit het weer niet mee of wil je toch het idee hebben dat je iets educatiefs doet met je kids? Ga dan hierheen. Dit is echt voor de allerkleinste bedoeld, tot +/- 7 jaar. Niet alle verdiepingen zijn even mooi ingevuld & afgewerkt, maar o.a. het buitengedeelte met water (niet het hele jaar open) is fantastisch.

Waar eten met kinderen in New York

 • Wij moeten altijd eten bij het Hard Rock Café als deze in de stad aanwezig is. Dus hier ook. Lekker Amerikaans eten, goede muziek, goede service en een schattig kindermenu met een bord in de vorm van een gitaar.
 • Ga in Brooklyn bij de bekende Grimaldi´s pizzaria eten op Fulton Street (let op wachttijden) of doe net als ons en eet bij de hippe buren Gran Electrica. Ga dan vooral eten in de prachtige tuin van het restaurant.
 • Wil je écht soul food eten? Ga dan naar Sweet Mama’s Soul food restaurant. Geen fancy of hip restaurant, maar gewoon goed betaalbaar eten onder de locals. Of eet het ‘to go’.
 • Wij hadden gelukkig de kans om bij familie te slapen en te koken. Wat fijn was, want het eten in Amerika lijkt veel op het eten van ons, maar is niet hetzelfde. Wat ervoor zorgde dat we al snel allemaal last van onze maag hadden. Bijna overal krijg je friet bij het eten, is het drinken gezoet en geld er ´free refill´. Het werd op een gegeven moment de kunst om iets anders te eten als friet.. en iets anders te drinken dan lemonade (wat stiekem overigens erg lekker is!) en ice tea.

Waar slapen in New York met de familie 

 • Wij hadden het geluk om bij familie te logeren. Dit scheelt natuurlijk veel kosten, we hadden een ‘thuisplekje’ en er was de mogelijk om zelf eten te koken.
 • Mochten we deze mogelijkheid niet hebben, zouden we gebruik maken van Airbnb. Er is veel te vinden, maar ben op tijd, want de leuke/goedkoopste optie zijn snel weg! In Manhattan zijn de meeste bekende bezienswaardigheden, maar daar betaal je dan ook relatief veel geld voor weinig ruimte. Als je het prima vind om een half uur te reizen met de metro is Brooklyn ook een goede keuze om te verblijven. Brooklyn is upcoming en zeer gezinsvriendelijk.
 • Wij hebben onszelf getrakteerd op een paar dagen een hotel, The Holiday Inn. Redelijk betaalbaar, vrij centraal en met een ‘rooftop swimmingpool’ aaaargh!

Overige kindvriendelijke New York tips

 • New York is bezig om het meer fietsvriendelijk te maken, maar wij sloegen deze kans vooralsnog over. Je moet nog steeds erg opletten met fietsen en niet al het verkeer is ingesteld op fietsers. Wil je toch even fietsen? Huur een fiets en ga lekker fietsen in Central Park of in het mooie Hudson River Park.
 • De metro is een betaalbare en snelle manier om New York te verkennen. Nadeel: er zijn weinig liften naar beneden, dus stel je in op veel buggys en kinderen sjouwen. Met de metrokaart kan je ook met de bus rijden. Je ziet natuurlijk veel meer van New York, maar het verkeer is druk, druk, druk en chaotisch. Dus je zal er dan lang over doen. Wandelen is trouwens ook nog steeds een favoriet.
 • Vind je vliegen spannend met een kind? Wat als hij de halve tijd van de vlucht huilt? Wat als hij oorpijn krijgt van de vlucht? Wat als hij niet went aan het tijdverschil van 6 uur en hij weken lang midden in de nacht wakker wordt? Of nog erger, als hij het uitslapen verleert door deze vakantie?! Niet over naenken! De vluchten gingen uiteindelijk fantastisch! Er zijn op veel tips te vinden hoe om te gaan met peuters/jonge kinderen en lange vluchten. Fijn aan een kind van twee jaar is dat hij/zij zich al wat langer kan concentreren en dus wat langer naar een beeldscherm kan kijken!
 • Zet voordat je op reis gaat naar New York op je to-do-lijst; ESTA visum aanvragen!

 

LEES OOK; 

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (bijna 2 jaar). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coordinator en mangementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.