CITYMOM in New York

New York CITYMOM VOORJACK NY2

New York

Tijdens een bezoek aan New York in 2008 leerde Fleur Mark kennen. Inmiddels zijn ze getrouwd en de trotse ouders van Jack (11 maanden). Fleur woont alweer twee jaar in New York en werkt op de New York desk van een Nederlands advocatenkantoor. 

Het New York van nu is niet meer het New York zoals ik het eens leerde kennen. Waar ik me eerst met name in hippe wijken als de West Village, het Meatpacking District en de Lower East Side bevond, ben ik sinds de komst van Jack de parken en ruimte die bijvoorbeeld Brooklyn te bieden heeft meer gaan waarderen. Zelf wonen we inmiddels in de Upper West Side, een echte familiebuurt. Maar toch zal je ook in andere wijken merken dat New York een enorm kindvriendelijke stad is. De New Yorkers zijn over het algemeen dol op kinderen en in restaurants tref je tot laat in de avond kinderen aan.

Alleen Central Park beschikt al over maar liefst 20 speeltuinen, een marionettentheater, een carrousel, een dierentuin, automatisch bestuurbare bootjes en natuurlijk de alom bekende roeiboten waarmee je over het meer kunt varen. Het grasveld van Sheep Meadow in Central Park is een van mijn favoriete plekken voor een picknick met vrienden in het weekend. Ook le Pain Quotidien in Central Park is in de zomermaanden een goede plaats om af te spreken voor brunch of koffie met kleurplaten in overvloed. Vraag of je in de patio mag zitten om optimaal te kunnen genieten van het mooie weer.

Een andere leuke en kindvriendelijke plaats waar ik vaak afspreek met vriendinnen voor high tea is Alice’s Tea Cup. Kinderen kunnen zich hier in een sprookjeswereld wanen en dat komt niet alleen door de heerlijk en mooi uitziende taartjes. Meisjes mogen zich verkleden en worden bestrooid met glitterpoeder. Ook kleinere kinderen zijn er welkom. Zo bevat het menu zelfs huisgemaakt baby eten. Hoewel dit helaas niet aan Jack besteed is, gaan veel New York mommy’s in het weekend met hun dochters naar de nagelsalon voor een manicure. Dashing diva staat bekend om haar little diva services. Gelukkig hebben wij de kapper als tegenhanger wat in New York al een belevenis op zich is. Bij Cozy Cuts zijn er speciale sportauto’s voor de kinderen om in te zitten, er worden liedjes gezongen en onophoudelijk bellen geblazen. 

De afgelopen jaren heeft de fiets in New York aan populariteit gewonnen. Er zijn veel fietspaden aangelegd in Manhattan en Brooklyn en op elk blok zit wel een fietsenwinkel om een fiets te huren. Een van mijn favoriete fietspaden, het Hudson River Park fietspad, loopt helemaal vanaf Battery Place in het zuiden van Manhattan van waaruit je uitzicht hebt op het vrijheidsbeeld tot aan W59th Street. Daarna gaat het over in een fietspad langs het rustige Riverside Park. Jack is een groot fan van de fonteinen in de speeltuinen DinosaurHippo en Neufeld (ook wel Elephant genoemd) in Riverside Park, die de kinderen verkoeling bieden in de hete zomermaanden. Het Pier i Cafe is een ontspannen plaats om even een tussenstop te maken en in de buitenlucht een hamburger te eten met prachtig uitzicht op de Hudson.

In de weekenden gaan we soms naar de Bronx Zoo, een grote dierentuin in de wijk de Bronx, die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een andere leuke dagtrip is met de pont naar Governor’s Island waar in de zomermaanden allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals creatieve klassen voor kinderen.

Iets om rekening mee te houden is dat het in de wintermaanden in New York ontzettend koud kan worden. Veel van de grasvelden in parken, restaurants in de openlucht en ook Governor’s Island zijn dan gesloten. Zelf zijn wij daarom lid bij Apple Seeds, speciaal voor kleine kinderen in de Big Apple, waar we gebruik kunnen maken van een grote speelruimte. Ook zit Jack ‘heel New Yorks’ op  muziekles bij Hands On. Zowel Apple Seeds als Hands On bieden drop-in lessen aan, leuk om de ultieme New York ervaring te krijgen.

Natuurlijk zijn er ook volop musea om te bezoeken. Het Children’s Museum of Manhattan beschikt over een speciale afdeling voor de allerkleinste kinderen met zachte kussens, spiegels, en voorlees- en muziekklassen. Voor oudere kinderen van 6 tot 13 jaar oud is het in het American Museum of Natural History zelfs mogelijk om hoe spannend tussen de dinosaurussen te blijven logeren tijdens a night at the museum. Het museum MoMa heeft een speciale audiotour voor kinderen.

Ook zijn er in de winter ijsbanen in Central Park, Bryant Park en bij Rockefeller Center waar je kan schaatsen en warme chocolademelk drinken. Vergeet bij een bezoek aan Rockefeller Center niet om meteen te gaan kijken naar de indrukwekkende grote kerstboom en prachtige kerstetalages bij warenhuizen, zoals Saks en Bergdorf Goodman op Fifth Avenue waar mensen zelfs voor in de rij staan.

En dan last but not least shopping. Voor wie wat te besteden heeft, kan bij kinderwinkels als Ralph Lauren op Madison Avenue zijn hart ophalen. Merkkleding van het vorige seizoen vind je voor scherpe prijzen bij Century 21, een groot warenhuis met een locatie in de Upper West Side en het Financial District. Ook baby Gap en Gap Kids hebben hele leuke kinderkleding. Toen we ruim een jaar geleden voor de uitdaging stonden om een kinderkamer in te richten bleek dat wel even slikken en niet alleen door het ruimtegebrek… Amerikanen houden over het algemeen toch meer van donker eikenhout en grenen, niet helemaal mijn smaak. Gelukkig heb ik inmiddels een aantal leuke kinderwinkels gevonden waaronder Giggle en Potterybarn Kids. Voor de kinderen zelf is de Toys ‘R’ Us winkel op Times Square door onder andere een reuzenrad, dinosaurussen op ware grootte en een immens barbiehuis al een belevenis op zich.

 

 

Volgende artikel

TWINNING MET MANGO

Vorige artikel

DOLLHOUSE FERM LIVING

1 Reactie

  1. Marloes

    Wat leuk om dit stuk te lezen. Op het moment ben ik me erg veel aan het oriënteren op het bezoeken van New York in begin februari met ons meisje van 19 maanden. De enige mogelijkheid om NY te bezoeken is voor ons in begin februari, maar dan is het natuurlijk wel winter. Heb je toevallig nog wat tips voor ons? Of raad je het ons echt af? We willen 5 nachten gaan en twijfelen tussen een hotel of airbnb. Graag hoor ik van je 🙂 Groetjes, Marloes

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.