NORTH CAROLINA + ROADTRIP NIAGARA FALLS

North Carolina & Niagra Falls :: CITYMOM.nl North Carolina & Niagra Falls :: CITYMOM.nl. 2

 

Tijdens haar vakantie is Maartje gestart in New York (lees hier haar blog met al haar New York tips!) Daarna nam ze een retourvlucht naar North Carolina om vervolgens met en huurauto naar de Niagara Falls te gaan. In deze blog al haar ervaringen en tips voor het tweede gedeelte van haar Amerika trip! 

North Carolina

Een familiereünie bracht ons in North Carolina. Vanaf New York vlieg je in 2 uur naar North Carolina. North Carolina is eigenlijk niet een erg bekende vakantieplek om heen te gaan. Toch is het de moeite waard en bied het veel moois. Het is groen, echt Amerikaans en een groot deel ligt aan de kust. Houdt rekening met HETE zomers! Je hebt wel echt een huurauto nodig, anders kan je je amper verplaatsen. Dus huur deze meteen op het vliegveld. Ga je meer richting het binnenland, dan is bijvoorbeeld de Blue Ridge Parkway een absolute aanrader. Honderden kilometers groen en gebergten! Wij zijn zelf richting de kust gereden. Via Airbnb hadden we een prachtige houten cottage gevonden in Minnesott Beach via Airbnb. Voor een redelijk prijs heb je een prachtig huisje voor jezelf tegen de rand van het bos aan. Alles is aanwezig op het park waar het huisje staat. Het plaatsje zelf is klein, 1 keer niezen en je bent er door heen. Maar vanuit hier kan je diverse uitjes maken, zoals naar het strand. Altijd goed! Ga met de pond richting Atalantic Beach en rij vanuit daar langs de diverse stranden. Aanrader is het North Carolina Aquarium at Pine Knoll Shores. Ook het plaatsje New Bern is een aanrader, ‘the birthplace van Pepsi Cola’. Met voor elke leeftijd leuke bezienswaardigheden: een brandweerautomuseum voor de kids, een mooie haven voor de foto’s, een stukje geschiedenis bij het Tryon Palace voor de vorm en een leuke winkelstraat, omdat dat er natuurlijk ook bij hoort.

Roadtrip naar Niagara Falls

Omdat de Niagara Falls al langer op onze bucket-list stond, wilde we deze niet missen bij ons bezoek aan Amerika. Met een huurauto vanuit New York is het goed te rijden. Omdat peuterlief 2/3 uur achter elkaar een prima rit (MAXIMALE) rit vind, besloten we om ook niet meer te rijden per dag. Wij willen uiteraard ook een leuke vakantie hebben.. 2 Overnachtingen heen en 2 weer terug. We hebben in Scranton en Watkins Glen overnacht. Een mooie route om te rijden, vol groen en lange wegen. Langs de weg kom je talloze plekken tegen om even te eten (lees: fastfood ketens!). Als je dan toch bij een fastfoodrestaurant eindigt, kies dan voor Friendly’s. Een erg ‘friendly’ eetplek. Een vrij gevarieerd menu, ontbijt voor 10u voor bijna niks en op elke tafel staat een tablet. Voor een paar dollar mag je gebruiken maken van diverse kinderapps/spelletjes. Dit is natuurlijk veel interessanter dan de kleurplaat en kleurtjes die je hier ook aan tafel krijgt.

Scranton hadden we in de eerste instantie alleen om praktische redenen gekozen. Het was op de weg! Maar stiekem was het leuker dan we dachten. We bleven overnachten bij Comfort Suites, een prima hotel voor een paar nachten. Een kilometer verder op was een groot, vrij nieuw, winkelcentrum met bioscoop en restaurantjes (tip: eet bij Pancheros Mexican Grill). Als je tijd over hebt, moet je ook zeker het mooie Nay Aug Park bezoeken. Er is een te gekke levensgrote boomhut gebouwd en met mooi weer is er een groot buitenzwembad.

Watkins Glen is een heel mooi pittoresk plaatsje en ligt aan de prachtige Finger Lakes. We bleven overnachten in een klein motel, Gorgeous View motel. Simpel, geen poes pas, een prachtig uitzicht op het water en de mogelijkheid om een eigen bbq te houden. Als je de tijd hebt moet je het prachtige Watkins Glen State Park bezoeken. Een leuk, gratis alternatief voor de kids is het Lakeside Park. Een mooi park langs het meer met daarin een grote speeltuin en de ruimte om te picknicken. In de buurt van dit park ligt ook een kleine haven.

En toen eindelijk op weg naar de Niagara Falls! Het was eigenlijk opvallend rustig. We hadden rijen mensen verwacht bij deze plas water.. We waren er eind mei en we hoefden nergens te wachten. Bereid je voor op een kermis aan attracties rondom/in de buurt van de watervallen! Alles waar geld op te verdienen valt, is ingezet. Er zijn veel mogelijkheden om de watervallen te bekijken. Een bootje (Maid of the Mist), een ondergrondse tunnel (Journey behind the Falls), dichtbij de watervallen lopen (Cave of the Winds). Houdt bij de meeste opties rekening dat je KLETSNAT wordt. Je krijgt wel poncho’s, maar die zorgen er niet voor dat er geen water in je schoenen loopt. Wij hebben uiteindelijk geen gebruik gemaakt van de talrijke opties, omdat we zoonlief van 2 hier waarschijnlijk doodsbang mee zouden maken. Het gekletter van water maakt enorm veel geluid van zo dichtbij. Vergeet je paspoort niet als je te voet of met de auto naar Canada wil gaan! Vanuit daar is het uitzicht net wat mooier.. In het plaatsje Niagara Falls is verder nog erg veel te doen en zijn er talloze manieren om je geld te spenderen.

Al met al hebben wij een super vakantie gehad en zouden we Amerika aan iedereen aanraden!! Ook het grote tijdsverschil waar we zo bang waren, heeft zoontjelief erg goed doorstaan! We hebben hem in Amerika en weer thuis in Nederland vanaf dag 1 zoveel mogelijk in het nieuwe ritme proberen te krijgen. Als ze echt moe zijn, slapen ze toch overal en kan je dat niet tegenhouden. Mensen zeggen wel altijd dat ‘kinderen zo flexibel zijn’, maar het zelf ervaren is toch een stuk fijner!

 

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (bijna 2 jaar). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coordinator en mangementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.