MONTESSORI VOOR THUIS; HÉT BOEK OVER MINDFUL OPVOEDEN

Ken jij al het boek; ‘Montessori voor thuis’? Dit boek is dé gids voor ouders van kinderen van 1 tot 4 jaar die op zoek zijn naar een mindful opvoedstijl.

Zo worden de peuterjaren geen ‘terrible two’s’, maar een harmonieuze én leerzame tijd voor ouder en kind!

Ik zou oprecht willen dat IEDERE OUDER dit boek zou lezen.

Mijn kinderen zitten zelf op een Montessoribasisschool. Maar ook al zit je kind op een normale basisschool, kan ik dit boek echt aanraden. Het is het beste boek over opvoeden wat ik ooit heb gelezen en je leert super mindful opvoeden.

De schrijfstijl van Simone is erg fijn. Je word alleen al zen van het lezen van dit boek! Daarnaast is het boek heel erg mooi vormgegeven en staan er echt de beste tips ever in.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig.

Volgens Maria Montessori is het belangrijk dat ze zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Haar methode wordt al meer dan honderd jaar op scholen over de hele wereld onderwezen. Persoonlijk sta ik ook erg achter dit standpunt, kinderen in hun eigen tempo zich ontwikkelen, want ieder kind is anders!

Gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori schreef Simone Davies een inspirerend opvoedboek vol tips en adviezen. Over wat peuters leuk vinden en nodig hebben, hoe je grenzen stelt zonder straf of time-out, hoe je met uitnodigende materialen je huis ordelijk én kindvriendelijk inricht en peuters betrekt bij het huishouden.

MONTESSORO VOOR THUIS

Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar veelgelezen blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.