RECEPT; SUPER GEZONDE ACAI BOWL VOOR KINDEREN (LEKKER ALS ONTBIJT!)

Recept Acai Bowl voor kinderen | CITYMOM.nl 1 Recept Acai Bowl voor kinderen | CITYMOM.nl 2 Recept Acai Bowl voor kinderen | CITYMOM.nl 3 Recept Acai Bowl voor kinderen | CITYMOM.nl 44

Ik heb een heel fijn ontbijtje wat niet alleen heel gezond is maar ook nog eens heel erg lekker! Mijn kinderen noemen ’t het ijsjes ontbijt.

Hier komen ze hun bed wel voor uit als ik zeg dat ik een ijsjes ontbijt ga maken. In werkelijkheid is het een Acai Bowl. Zowel lekker voor MOMS als voor kids én boordevol fruit.

Spreek dit ontbijt uit als Assa-ie Bowl en niet zoals ik altijd zelf zeg akaaai…De naam “Acai bowl” is afkomstig van het Braziliaanse “Acai na tigela” wat letterlijk “Acai uit een kom” betekent.

Acaikom klinkt niet zo cool natuurlijk dus ook wij zeggen Acai bowl.

Ik ben eigenlijk helemaal niet van de superfoods voor kinderen, veelte overdreven, maar Acai kan je ook wel vergelijken met een blauwe bes, alleen dan uit het Amazone gebied en die bomvol zit antioxidanten en vitamines.

Het heeft een smaak die aan bosbessen, noten en chocolade doet denken. Dingen die kinderen ook lekker vinden dus! Het bevroren Açai pulp wat eigenlijk in een Acai Bowl hoort is niet heel makkelijk overal verkrijgbaar, maar ik heb een hele fijne gevonden bij Holland and Barrett; de Biotona Acai Pulp Bio. 

De açaibessen zijn donkerpaars van kleur en lijken op druiven. De bessen hebben grote pitten en van het weinige vruchtvlees wordt een puree gemaakt.

Deze açaipuree wordt al jaren door de inheemse bevolking gebruikt vanwege de gezonde eigenschappen. Een beetje ‘gezondheid’ gemixt door het ontbijt kan nooit kwaad toch?

Ingrediënten voor 1 acai bowl voor jou en 1 bowl voor je kind.

1 bevroren banaan in stukjes
100 ml kokoswater
50 gr  blauwe bessen
3 el Biotona Acai Pulp Bio
Handje ijsklontjes
3 el granola
Wat aardbeien
Handje blauwe bessen

Zo maak je de Acai bowl voor kinderen

Doe de bevroren banaan samen met de blauwe bessen, wat ijsklontjes, het kokoswater en de Açai pulp in je blender.
Blend dit tot een gladde massa.
In principe heb je nu een Açai smoothie. Zo geef ik het aan Fitz, mijn jongste van 1.5 jaar. Die vind ik namelijk nog te jong voor de granola garnering. Uiteraard kan je het ook in een bowl doen en aardbeien erover doen maar voor die kleinste is het ’t makkelijkst uit een beker te drinken!

Giet dan de smoothie in een kom.
Garneer de Açai bowl met granola, wat aardbeien en verse blauwe bessen.

De açaí bowl is eigenlijk dus gewoon een mooie smoothie gemaakt met bevroren fruit en gepresenteerd in een kom! Maar welke naam je er ook aan wilt geven, feit blijft dat het echt mega lekker is en ik ook zeker weet dat ook je kids hiervan zullen smullen!

 

Recept Acai Bowl voor kinderen

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.