INSPIRATIE; MAKE-OVER KINDERKAMER FITZ

Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 2Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 1

Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 3 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 4 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 5 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 6Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 2 Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 8 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 7 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 8 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 9 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 10 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 11 Histor One Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 12
Kinderkamer makeover | CITYMOM.nl 5
Fitz is 1.5 jaar nu en aangezien ik een half jaar van te voren zijn babykamer al af had… vond ik het na twee jaar tijd voor een kleine make-over. Totaal nog niet nodig want hij ligt nog steeds in zijn zelfde fijne Stokke ledikant, zijn commode gebruik ik natuurlijk nog en het bankje wordt tot nu toe nog steeds alleen als pamper opslag gebruikt. Alle meubels zijn dus nog steeds hetzelfde! Maar met een paar kleine aanpassingen heb ik toch een groots ‘anders effect’ gecreëerd!

1 MUUR VERVEN

Voor de make over was de wand groen. Daar was ik dus helemaal op uitgekeken. Ik wilde graag een wat stoerdere kamer en besloot voor een donker blauwe muur te gaan. Het werd de kleur Deep Steel van ONE by Histor muurverf Kalkmat. Ik vind het resultaat echt te gek geworden. Omdat de kamer best smal is en niet al te groot, besloot ik maar één wand te verven. Eigenlijk alleen het gedeelte waar de commode staat. Helemaal boven aan het plafond loopt een verwarmingsbuis. Daarop heb ik allemaal gekke speelgoedpoppetjes staan. Om die nog wel goed uit te laten komen, besloot ik dat stukje wit te laten. Geeft meteen een speels effect. Daarnaast was ik nog steeds heel tevreden met de ene wand die wit is en de andere die behangen is met Ferm Living behang.

MEUBELS VERVEN

Het bankje was eerst ook groen en dat verfde ik ook donkerblauw. Ik had nog een leuk stoeltje maar vond het weer te donker worden als ik die ook donkerblauw zou schilderen. Daarom besloot ik voor de One by Histor Krijtverf te gaan in de kleur strong powder blue. Ook blauw, maar veel lichter. De Kalkverf is mat, ook dat vind ik zelf altijd erg mooi. Het schijnt ook nog dat hoe matter de glansgraad van de verf, hoe minder lichtreflecties en prikkels er ontstaan voor onze waarneming van de sfeer in een omgeving. Daardoor straalt het stoeltje rust uit, ideaal voor de kinderkamer. De verf is in 16 poedermatte kleuren verf beschikbaar. Ook een paar speelgoedjes verfde ik mee.

VAN ROTAN STOEL NAAR DE VITRA PANTON CHAIR

Er stond een rotan stoel op de kamer die ik de eerste maanden voor borstvoeding en daarna de avond fles gebruikte. Nu Fitz zelf zijn fles drinkt is een stoel met armleuningen niet meer nodig. Maar ik vind het nog wel fijn om een grote stoel op zijn kamer te hebben. Op zijn kamer stond al een mini Panton Chair Stoel dus het leek mij te gek deze te matchen en een grote versie van deze Vitra klassieker op zijn kamer erbij te zetten. Verner Panton was in de jaren zestig en zeventig volop aan het experimenteren met kleur, vorm en materiaal, zoals met het toen nieuwe plastic. Panton wilde van kunststof een stoel uit één stuk maken en dat lukte uiteindelijk samen met Vitra. In 1967 brachten ze de Panton Chair op de markt. De stoel werd meteen een klassieker en ik vind hem prachtig! Ik besloot ook voor dezelfde kleur te gaan, beide in het wit. Mocht een grote stoel echt niet meer nodig zijn tzt op zijn kamer, dan is het fijne dat je deze Panton Chairs niet alleen als eettafelstoel kan gebruiken, maar ook als design tuinstoelen. Ze zijn namelijk ook geschikt voor buiten. Ik vond deze stoel via MisterDesign.nl onder design tuinmeubel, waar ze nog veel meer mooie stoelen verkopen.

ACCESSOIRES WISSELEN

De muur was groen en in de kamer lag een groen kleed. Het paste heel mooi bij elkaar maar een donkerblauwe muur vraagt om een passend kleed. Op de slaapkamer hadden wij een heel mooi blauwe vintage berber kleed liggen van Viteaux Originals. Dit kleed ligt nu in de kamer van Fitz en staat niet alleen prachtig bij alle blauwe tinten, het kleed komt nog eens veel beter tot zijn recht hier! Eerst stonden de fotolijstjes op een lange plank maar door de plank weg te halen en ze ophangen zorgt dit weer voor een andere look. Twee van de lijstjes schilderde ik mee in de keur van de muur om zo weer eenheid te creëren. Ik ben super blij met het resultaat. En zo zie je, een beetje schuiven met de meubels, iets ruilen en een muur verven geeft een totaal andere look & feeling!

Wil je zien hoe de kamer van Fitz er hiervoor uitzag lees dan; LODGER PRODUCTEN VOOR DE BABYKAMER.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.