GAMBIA MET KINDEREN: NATUURLIJK!

gambia gambia gambia gambia gambia

Steeds vaker reizen Nederlandse gezinnen naar Gambia. Ook voor een vakantie met kinderen is Gambia namelijk perfect. ‘The smiling coast of Africa’ is gastvrij, heeft prachtige stranden en je kunt er heerlijk eten. En de kids beleven een verre vakantie zonder de hinder van een jetlag. Heerlijk vertoeven in een van de tientallen hotels en resorts, zandkastelen bouwen op de brede stranden of genieten van een portie friet met kip zoals we thuis gewend zijn. Leuke excursies maken, snuffelen op markten of gewoon lekker zeepret. In Gambia kan alles!

Varen over The Gambia rivier

In Gambia ga je de rivier op! Een dag met de boot is natuurlijk al een fantastisch uitstapje op zich. Tel daar de prachtige natuur, honderden vogels en vriendelijke bevolking bij op en het staat garant voor een geslaagde dag. Tussen de inheemse bossen en planten wemelt het van de tropische vogels. De een nog kleurrijker dan de ander. Langs de oevers kun je apen spotten, stroomopwaarts imposante nijlpaarden. En in de monding van de rivier duiken met regelmaat dolfijnen op.

Apen spotten

Op veel plekken in Gambia kunnen de kinderen kennis maken met apen. Mocht je in Kololi overnachten, dan loop je gemakkelijk over het strand naar Bijilo Monkey Park. De apen in dit park leven vrij en mogen gaan en staan waar ze willen. Kom je aan in het park, dan koop je een zakje pinda’s om aan de dieren te voeren en wandel je gemakkelijk zelf via de aangegeven route door het park. Lekker smullen voor jong en oud! Een van de lokale gerechten proberen, dat kan bijna overal in Gambia. Probeer de domoda (kip of vis met pindasaus), yassa (kip of vis in uiensaus) of benachin (eenpansgerecht met rijst, groentesaus en vlees of vis). Willen de kinderen liever patat met kip, een pizza of een lekkere hamburger zoals ze thuis gewend zijn? Of een echte Hollandse pannenkoek? Welkom in Gambia.

Avontuur in Jeep

Gambia is Afrika en Afrika is avontuur. Zoals met een Jeep op verkenning. Een excursie die bij veel kinderen op nummer één staat. Off the road op weg naar de kleurrijke en indrukwekkende Tanji Fishing Village. Proeven, ruiken,
voelen en verbazen. Ervaar hoe Gambiaanse kinderen naar school gaan en ga op bezoek bij een Gambiaanse familie. Makkelijk ter plaatse te boeken via hotel of reisorganisatie en een leuke en leerzame kennismaking met Afrika.

Lekker relaxen in het resort

Alle Gambiaanse resorts liggen aan het strand of hebben een zwembad. Of beiden! Dus hebben de kids genoeg mogelijkheden voor sport en spel, te ravotten in de branding of om zandkastelen te bouwen. De meeste resorts organiseren de hele dag activiteiten voor hun gasten; jong en wat ouder. Van watervolleybal tot fitness of culturele dansacts. Dus ook een dagje ‘thuisblijven’ is heerlijk voor het hele gezin.

Meer informatie over Gambia? www.ontdekgambia.nl

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.