KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS IN AMSTERDAM MET SPEELKAMER

HADDOCK AMSTERDAM
JANSZ Amsterdam - CITYMOM.nl 2

Onlangs ging ik (kindvriendelijk!) dineren bij Restaurant Jansz in het Pullizerhotel in Amsterdam. Ze hadden daar een speelkamer, met oppas! Ik had al een tijdje uiteten met kinderen afgezworen omdat ik het gewoon niet relaxed vond (met name door mijn bijna tweejarige) en nu hadden we eindelijk weer een ontspannen avond! Bij Jansz kan je álleen op de laatste zondag van de maand terecht voor deze speciale familieavond (lees ook mijn uitgebreide blog over het eten daar hierdus ging ik opzoek naar andere restaurants met een speelkamer. Want tijdens het avondeten vind ik een speelkamer echt een oplossing! Een speelhoek moet je zeker kleintjes altijd nog wel in de gaten houden maar een speelkamer (met toezicht) is ideaal voor een rustig diner! Daarom alle Kindvriendelijke restaurants met speelkamer van Amsterdam op een rij! 

1. Haddock

Haddock is een unieke plek aan het IJ waar het heerlijk vertoeven is in het restaurant of op het grote terras met uitzicht op het water. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zowel binnen als buiten. Het restaurant heeft een grote kinderkamer met een verschoontafel en er liggen luiers en doekjes. Daarnaast is er heel veel speelgoed in de kamer te vinden. Eten kan je kind hier ook naar hartenlust: een broodje aap voor de lunch of ’s avonds lekkere poffertjes! Elke zaterdagavond (vanaf 16.30) wordt de kinderkamer omgetoverd tot een muziektempel voor de kids. Kinderen kunnen naar hartenlust dansen, maar ook dansspelletjes zoals stopdans. Uiteraard zal de befaamde minidisco niet ontbreken. Elke zondag kunnen kinderen vanaf 14.00 komen knutselen in de speciale kinderkamer onder begeleiding van een medewerker van Haddock. 

2. Vandaag

Kindvriendelijker kan bijna niet. Met een goed gevulde speelkamer, inclusief ballenbak, klimfaciliteiten en oppas! Daarnaast is er een kinderkeuken waar koekjes gebakken kunnen worden, een limonadebar en een kinderbuffet op kinderhoogte! Bij het kindermenu kunnen kinderen de allerlekkerste hapjes opscheppen zoals friet, frikandellen, pasta en poffertjes. Toe is er een chocoladefontein en suikerspinapparaat. Met all you can dine and drink-concept. Kinderen t/m 3 jaar én jarigen eten bij restaurant Vandaag gratis!

3. De IJ-Kantine 

Ondanks dat dit restaurant een (grote!) speelhoek heeft en geen dichte speelkamer wil ik hem er toch tussen zetten. Iedere zaterdag en zondag vindt hier namelijk het Kinderknutselpaleis plaats! Kinderen kunnen onder begeleiding knippen, kleuren en plakken.Ouders die in het weekend rustig willen eten en drinken terwijl de kinderen onder begeleiding spelen, zijn bij de IJ-kantine aan het juiste adres. De kinderhoek heeft daarnaast met speelgoed, boeken en spelcomputers. In de zomer een zandbak achter het glas van het terras, zodat kinderen veilig zandkastelen kunnen bouwen. Naast diner kan je hier ook terecht voor een kop koffie, ontbijt en lunch. Er is een kindermenu!

 

4. de kleine valk

De Kleine Valk klinkt al kindvriendelijk! en dat is deze hotspot op het Marie Heinekenplein dan ook zeker. Didi & Danielle, zijn alweer de derde generatie ‘Van der Valk’ en hebben horeca dan ook met de paplepel ingegoten gekregen. Dit restaurant is dan ook zeker een beetje te vergelijken met het concept van Van der Valk maar dan in een hippe versie! De bekende signature dishes als schnitzel en natuurlijk de appelmoes met kers zijn dan ook zeker op de kaart terug te vinden… Maar er zijn nog veel meer klassiekers (de kipsate was heerlijk!) op de kaart te vinden. Maar het leukste voor de KIDS is vooral de KIDSROOM! Een hele grote eigen kamer boordevol speelgoed. Waar vind je dat nog in een restaurant! Kortom zowel voor ouders  als voor kids een fijne plek om een hapje te gaan eten. In de zomer is er ook nog een heerlijk groot terras met een groot Heinekenplein voor de kinderen om rond te rennen.

 

5.  Amstel Boathouse

Deze plek aan de oever van de Amstel is geweldig. Nog niet heel bekend bij Amsterdamse ouders, misschien moeten we dat zo houden! De geschiedenis van dit pand gaat meer dan een eeuw terug en de afgelopen tijd is er hard gewerkt, zodat het weer ouderwetse gastvrijheid uitstraalt. Amstel Boathouse is een restaurant en een evenementenlocatie en beschikt over een eigen parkeerplaats! Uniek in Amsterdam! Op de kaart eigentijdse gerechten. Je kinderen kunnen zich vermaken in de speelkamer vol ouderwetse spelletjes of lekker kleuren aan tafel!

6. Jansz

Zoals ik al zei helaas maar een keer in de maand op de laatste zondag; Familydiner @Jansz, maar wel mijn favo restaurant met speelkamer! Wij zijn er nu al een paar keer gaan eten op zondag en zijn iedere keer weer super tevreden! Verwacht een snelle service, een uitgebreid kindermenu en de kinderen kunnen spelen onder toezicht van twee oppassen in de ‘Copper Room’ die helemaal omgetoverd is tot een klein kinderparadijsje. Bobbi krijg ik altijd met moeite weer mee naar beneden om haar lekkere kip te komen eten.

7. Lunchroom Lastig

Zoals de naam al zegt is dit geen restaurant maar een lunchroom, maar aangezien er een 40M2 speel/game kamer aanwezig is wil ik deze toch even noemen! Bij Lunchroom Lastig willen zij het kinderen van alle leeftijden naar hun zin maken. Een hoekje met wat speelgoed voor de kleinste is lang niet voldoende om alle kinderen te vermaken. Lastig heeft daarom speelgoed, computerspelletjes, boeken, kleurspullen, een game-room van 40 m2 voor de wat oudere kids én…. er is zelfs een tafel waarop de kleintjes mogen krijten!  www.lunchroomlastig.nl 

LEES OOK

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *