fbpx

6X TE GEKKE KINDVRIENDELIJKE HOTPOTS IN DEN BOSCH

Ik ben Silvia. Ik ben 37 en woon met mijn gezin in het centrum van Den Bosch. Altijd wat te beleven in de buurt dus! Ons appartement is eigenlijk wat klein maar de locatie is te fijn. Toen ook de leukste basisschool ook nog eens in het centrum bleek te zitten hadden we geen reden meer om te verhuizen. Struinen door de oude straatjes en koffie en een taartje eten staat vast op het weekendprogramma.

1. Tof Koekie

Een hele fijne plek die echt helemaal gericht is op kinderen. Je hoeft je dus niet druk te maken of je kinderen te luidruchtig zijn of te veel rondrennen; dat mag hier gewoon! Er is een speeltafel, box en krijtmuur en altijd andere kindjes om mee te spelen. De koffie is lekker en de taart is altijd vers! Hier geen Fristi en Chocomel op de kaart maar heerlijke biologische sapjes. Dat compenseert dan die taart weer, dat snap je. Wij brengen hier in het weekend graag wat tijd door. 

Achter het Stadhuis 16a // tofkoekie.nl

https://www.petozzi.com/

2. Petozzi

Dé kinderkleding winkel in Den Bosch wat mij betreft. Deze mag je echt niet overslaan bij een bezoekje aan de stad. De winkel wordt gerund door twee super enthousiaste meiden die echt weten waar ze het over hebben en met je meedenken. Mooie winkel, mooie merken, mooie spullen, mooie mensen. Ook als je niet in Den Bosch bent kun je bij Petozzi terecht; ze hebben ook en webshop en app. De winkel zit trouwens ook aan een gezellig pleintje en bij de buren (M’eat) kun je meteen lekker eten.

Minderbroedersstraat 8a // www.petozzi.com

fotocredits; iens.nl

3. Buurt

Aan de rand van het centrum zit Buurt. Een industrieel, vintage-achtig (is dat een woord?) interieur, top lunchkaart, groot terras en een Tony reepje bij de koffie! Voor de kinderen is er een berg spelletjes, puzzels en kleurpotloden. Tip om hier in het weekend te ontbijten en daarna de weg over te steken en lekker de polder in te fietsen of wandelen! 

Koningsweg 100  // www.buurtdenbosch.nl

4. Boekhandel Adr. Heinen

De mooiste boekwinkel van Den Bosch in een prachtig oud pand van meerdere verdiepingen. Maar niet alleen een boekwinkel, ook een lunchroom. De aparte lunchgerechtjes voor de kinderen worden leuk gepresenteerd; met fruit en snoepjes dus altijd goed! Na het eten mogen ze een cadeautje grabbelen; succes gegarandeerd.

Kerstraat 27 // www.heinen.nl

Crème coffee & Pastree

5. Crème coffee & Pastree

In een van de leukste straatjes in de stad, de Snellestraat, zit Crème. Heerlijke ontbijtjes en shared lunchen. Verse fruitsmoothies en vooral het verse gebak is goddelijk en kun je ook mee naar huis nemen! Er liggen spelletjes en boekjes voor de kinderen. 

Snellestraat 47 // www.cremecoffeeandpastry.nl

Trots Junior Store

6. Trots Junior Store

Nog een supergave kledingwinkel. Ook hier weer hele mooie merken die je niet in elke winkel terug vind. Er is een grote speelhoek dus mama kan lekker op haar gemak lekker rondsnuffelen. Op woensdagmiddag is een kinderkapper die voor een tientje de leukste kapsels creëert en ze is ook nog eens heel lief. 

Vughterstraat 88B // www.trotsjuniorstore.nl

 

LEES OOK: 

 

 

1 Reactie

  1. Carlijn van den Berge

    Hoi Silvia, ik nodig je van harte uit om ook eens bij Boefjes en barista’s te komen kijken: een kindvriendelijke koffiebar in woonzorgcentrum Nieuwehagen (rand centrum Den Bosch). Daar serveren wij bakkies geluk 🙂
    Groet Carlijn

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *