DATENIGHT? ARCA IN AMSTERDAM IS THE PLACE TO BE 

DATENIGHT? ARCA IN AMSTERDAM IS THE PLACE TO BE 

Datenight is oh zo belangrijk! Daarom tippen wij hotspot ARCA in Amsterdam. Hoewel de plek uitermate geschikt is om je baby mee naar toe te nemen in de kinderwagen, want veel plek. En kinderen ook zeker welkom zijn, is ARCA ook een goede hotspot voor een datenight, zo is mijn ervaring! 

ARCA; de Portugese schatkist van Amsterdam

Begin je datenight aan de bar met een heerlijke cocktail. De bar heeft een scala aan siezoenscocktails aan het menu toegevoegd, waaronder de Descobrimentos. Een variant op de Italiaanse negroni met als basis Tanqueray Sevilla en sinaasappelschuim. Ook de op whisky gebaseerde Chocolate Fumeiro, met Maker’s Mark, Laphroaig, esdoornkruiden, Angostura en chocoladebitters is een aanrader. 

ARCA is gevestigd in het Art’otel Amsterdam, tegenover Centraal Station. Dat vertaalt zich in een art interieur met indrukwekkende lichtinstallaties en mooie kunst. Beneden zit zelfs een Gallery, waar je voor of na het eten ook zeker even doorheen moet lopen! 

Het beste van de moderne Portugese keuken met Aziatische invloeden

Maar niet alleen het interieur prikkelt je zintuigen! Want je bent natuurlijk – naast quality time doorbrengen met je hubby – ook gekomen om lekker te eten. 

Dat zit bij ARCA wel goed. Het restaurant van de Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa in Lissabon heeft een ster, dus dan begrijp je dat het eten bij ARCA ook heerlijk zal zijn! 

Probeer het seizoensmenu; verrassende signatuur gerechten die geïnspireerd zijn op de smaken uit de Aziatische keuken en authentieke Portugese familiegerechten.

In de woorden van chef-kok Henrique Sá Pessoa:

“Bij de laatste menuwijziging hebben we ons nog meer gericht op het introduceren van Portugese gerechten. Denk aan de geglazuurde varkensribbetjes die 24 uur lang zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige zoete hoisin en knoflookmayonaise en de Aziatisch gekruide kippenbouillon met orzo, coquille & oesterblad, waarbij de bouillon doordrenkt is met citroengras, gember, knoflook, soja, kombu & katsuobushi.”

ARCA

To safe the best for last heeft ARCA’s banketbakker Margarita, en inmiddels een begrip in het restaurant, een nieuwe reeks aan desserts aan de de kaart toegevoegd, die haar vorige creaties moeten evenaren. Eentje die ik wil uitlichten staat op het Portugese Discovery-menu: Corn. Een gebrande eucalyptussorbert met gekonfijte mandarijn, gefrituurde maïs en gegarneerd met een cornflakecrumble. Maar alles was heerlijk wat wij die avond gegeten hebben! Mega aanrader dit heerlijke restaurant, dus prik snel een datum in jullie gezamenlijke avond en go! 

Bekijk meer informatie en reserveer jouw tafel en/of plek aan de bar via deze link.

ARCA AMSTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.