3X LEUKE MANIEREN OM HERINNERINGEN VAST TE LEGGEN VAN JE KIND

Er is iets bijzonders aan herinneringen. Ze kunnen ons meenemen terug in de tijd, en ons het gevoel geven dat we weer in dat moment leven. Niets is fijner dan dagdromen naar mooie herinneringen! Ze kunnen ons doen lachen, huilen of gewoon glimlachen van nostalgie. Om al deze redenen is het belangrijk om voor onze herinneringen te zorgen.

Helaas zijn onze hersenen niet gebouwd voor langdurige opslag, en na verloop van tijd hebben belangrijke details over vroegere ervaringen de neiging verloren te gaan. Daarom is het van belang om je herinneringen vast te leggen en te bewaren, zodat je er nog jaren met plezier op kunt terugkijken en ook aan je kinderen kan laten zien. Hier zijn drie leuke manieren om precies dat te doen.

#1 Fotoboek maken 

Één van de populairste methoden om herinneringen te bewaren is door het maken een fotoboek. Fotoalbum maken? De beste manier is om te beginnen met het kiezen van een thema of stijl. Je kunt bijvoorbeeld een boek willen maken over een bijzondere vakantie, het eerste levensjaar van je kind of gewoon het alledaagse leven.

Als je een thema gekozen hebt, verzamel je alle foto’s die je in het boek wilt opnemen. De volgende stap is het bepalen van de lay-out van het boek. Je kunt op elke pagina een collage van foto’s maken of afzonderlijke pagina’s ontwerpen met tekst en foto’s. Is de lay-out ready-to-go? Voeg dan wat finishing touches toe, zoals bijschriften of leuke clip-arts en jouw fotoboek is geboren! 

#2 Dagboek bijhouden

Als je niet zo van de foto’s bent, is een andere mogelijkheid om een dagboek vol herinneringen te beginnen. En geen zorgen, je kunt het zo eenvoudig maken als je zelf wilt. Schrijf bijvoorbeeld iedere dag wat in een schriftje of kies voor een mooi dagboek waar je ook extra spullen, zoals fijne briefjes, in kunt bewaren. De key is dat je het persoonlijk voor jezelf maakt, zodat je het ook echt gaat gebruiken.

Uiteindelijk zul je merken, dat je zowel de goede als de slechte tijden beter zult herinneringen. Hoe mooi is dat! Ik heb ook een dagboek of eigenlijk een soort brievenschrift voor mijn kinderen. Ieder jaar rond hun verjaardag schrijf ik een brief in dat schrift naar ze en kijk ik terug op het afgelopen jaar. Als ze 18 zijn wil ik deze schriften aan hun geven!

#3 Foto’s online opslaan

Last but not least: voor wie zijn herinneringen liever in digitale vorm heeft, zijn er gelukkig veel manieren om ze online op te slaan. Zo kun je je favoriete foto’s op Social Media plaatsen en je verhalen delen met vrienden en familieleden over de hele wereld. Maar, als je geen zin hebt om je herinneringen met iedereen die je kent te delen, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan privé journaling sites, waar je met plezier al je fijne herinneringen kunt opschrijven.

Of, kies voor een mok bedrukken, zodat je kunt genieten van jouw fijne momenten tijdens je eerste kopje koffie van de dag. Hoe je het ook doet, het vastleggen van je herinneringen is een belangrijk deel van het leven – je zult er geen spijt van krijgen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.