KINDERMODE DEZE ZOMER; MIX & MATCH

ZARA 2 ZARA 3 ZARA 4 ZARA 5 ZARA 6 ZARA 7 ZARA 8 ZARA 9 ZARA 10 ZARA 11 ZARA 12 ZARA 13 ZARA 14 ZARA 15

De leukste uitdaging op het gebied van kinderkleding is dat de combinaties kloppen. En dat betekent niet dat het exact dezelfde stijl hoeft te zijn, maar het moet wel met elkaar matchen dat het toch een geheel wordt. Met een paar leuke sandaaltjes of goede sneakers kan je een hele outfit nog veel leuker maken. Als daar geen aandacht aan wordt besteed kan je dat ene leuke jurkje ook juist verpesten en dat is zonde. Jammer genoeg zie ik dit laatste regelmatig wel gebeuren in modebladen en (online)advertenties. Alle aandacht gaat naar een broek met top maar worden de juiste schoenen eronder vergeten. Of een super bikini wordt niet compleet gemaakt met een leuk jurkje, rokje of shortje eroverheen. Een goede mix and match is ook een voordeel voor je portemonnee. Een schattig jurkje van Zara is niet al te duur – met een goede ballerina of passend sandaaltje erbij van een betere schoenenzaak en je jurkje komt nog beter uit. Een simpele short maar dan wel met een goed sluitend t-shirt met een kleine v-hals.

Tip: Mix and match @home. Gewoon shoppen dus in de eigen kinderkledingkast en je staat versteld hoeveel leuke, nieuwe combinaties je kan maken. Een top die van een oudere broer of zus is geweest met een nieuwe broek of vestje erbij en vice-versa en een outfit ziet er dan weer verfrissend en up-to-date uit. Ook een outfit aankleden met net even een rompertje met een kraagje eronder van Petit Bateau bij de kleintjes kan een hele andere look geven. Koop je kinderkleding dan ook “los”. Dus zeker dat je kinderen ook schoentjes van Zara kunnen hebben – maar niet specifiek bij die ene outfit – juist dan werkt het vaak niet. Je moet er een beetje handig in worden en geduld voor hebben en ook bepalen welke stijl je aan een outfit wilt geven. In de zomer is het juist leuk en gemakkelijk de felle kleurtjes te combineren met wit voor zowel de jongens als meisjes.

 

 

BLOG BY ILANA MEIJERS @kidzfashionblog

Ilana Meijers getrouwd met Dennis, hebben samen drie kids. Zoon Joey 11 jaar, dochter Jaela 9 jaar en dochtertje Judy 4 jaar. Mijn passie voor kinderkleding en -lifestyle is begonnen in de loop van mijn eerste zwangerschap nu zo’n 11 jaar geleden. Natuurlijk weet ik er inmiddels veel meer van dan toen. Inmiddels ben ik 40 jaar. Ik wist het al direct in mijn eerste zwangerschap: ik hou van mooie spullen en vooral mooie baby- en kinderkleding. Ik ben niet zo van de levensmotto’s maar voor de fashion voor (mijn) kids heb ik er wel degelijk een: “less is more.”

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.