10X INSPIRATIE VOOR EEN TE GEKKE KINDERBADKAMER

Fotocredits: Interior Junkie

Een badkamer speciaal voor de kinderen? Als je de ruimte hebt zeg ik; zorg voor een speciale kinderbadkamer in huis!

Van je eigen badkamer kan je dan een mini hamman maken, klinkt dat niet heerlijk. Van de badkamer voor je kinderen maak je echt een kinder walhalla. Hoe creëer je een echte kinderbadkamer? Bijvoorbeeld door een levensgrote Barbie op de muur! 

Zorg voor Veilige producten 

Wist je dat er wandcontactdozen zijn met een klepje ervoor die spatwaterdicht zijn. Wel zo handig met kleine kids die nog al veel spetteren rond om de wastafel. 

Ook zijn er speciale veilige thermostaatkraan voor bad en douche. De metalen body van de kraan wordt nooit te heet dankzij een Cooltouch technologie waardoor je kindje zijn of haar handjes nooit brandt. Het hete water in de kraan wordt volledig omspoeld door een koudwater kanaal. Hierdoor blijft de buitenkant van de kraan koel.

En zorg voor extra veiligheid voor een anti-slipmat in de kinderbadkamer! 

Behang in de badkamer zorgt meteen voor een leuk effect!

In onze eigen badkamer voor de kinderen hebben wij een speels effect gecreëerd door het Acquario Behang op te hangen van Cole and Son. Het lijkt nu net een aquarium! Sowieso is behang een aanrader om een kinderbadkamer mee aan op te leuken. 

Een bad met kleine kindjes is een must!

Wat is handig om op te letten als je een badkamer voor kinderen maakt?
Het ligt er een beetje aan hoeveel ruimte je hebt. Maar stel je hebt de ruimte voor en een bad én een douche dan zou ik dat doen. Een bad is voor kleinere kinderen sowieso een must om te hebben. Een douche is fijn als ze iets ouder zijn. Helemaal mooi is als je twee douchekoppen kan plaatsen.

Één wastafel per kind!

Ook één wastafel per kind zou ik aanraden als je meerdere kinderen hebt en de badkamer. Zo krijgen je kinderen geen ruzie voor de wastafel of wie er aan de buurt is. En kan iedereen net zo lang zijn of haar haar kammen als dat nodig is! 

Gebruik niet speciaal maten voor kinderen

Maak de wastafels wel op een normale hoogte. Stel je hebt gasten dan is het fijn als zij de kinderbadkamer ook als gastenbadkamer kunnen gebruiken en zij niet een hele lage wastafel hebben. Gebruik de eerste jaren opstapjes zodat je kinderen erbij kunnen. Groeien je kinderen, kunnen ze op een gegeven moment weg en zijn de wastafels niet te laag. 

Stoere badkamer voor jongens
Heb je meisjes dan is deze roze badkamer te gek!
Of een badkamer met Barbie! fotocredits: interior junkie

Maak de badkamer in de stijl van je kinderen

Maak de badkamers helemaal in de stijl van je kids. Houden je dochters van Barbie? Zorg dan voor een barbie badkamer! Deze badkamer zag ik op de blog van Interieur Junkie, en die is toch waanzinnig!!!

LEES OOK: INSPIRATIE COLE & SON BEHANG VOOR DE KINDERKAMER.

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.