JOUW KIND TOE AAN EEN MOBIEL? 4 TIPS!

Is jouw kind al toe aan een mobiel : FB

Hinkelen, knikkeren of touwtjespringen, had jij vroeger ook zoveel plezier op het schoolplein? Tegenwoordig is het beeld van het ouderwetse schoolplein behoorlijk veranderd. In 2016 had zelfs 57% van de 10-jarigen al een mobiele telefoon.

Heb jij als ouder besloten dat je kind een mobieltje krijgt? Dan heb je vast veel vragen. Welke smartphone is bijvoorbeeld geschikt? Wil je een prepaid of een abonnement? Welke internetbundel kies je? In dit artikel beantwoorden wij je vragen en geven we tips.  

1. TOESTELKEUZE

Moet je als ouder toegeven wanneer je kind beweert dat de hele klas al een mobieltje heeft? Dit is in elk geval een goed moment om het gesprek met je zoon of dochter aan te gaan.

Waar heeft hij of zij de telefoon voor nodig? Bellen, Whatsappen of muziek luisteren? Of is de telefoon juist bedoeld om bereikbaar te zijn in noodgevallen?

Bespreek van tevoren met elkaar af waar de telefoon voor gebruikt gaat worden en hoe je er samen voor gaat zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit maakt de zoektocht naar de juiste telefoon een stuk makkelijker.

Heb je zelf een iPhone? Dan raden we je aan voor je zoon of dochter ook een iPhone te kiezen. Hetzelfde geldt voor Android; maak je zelf gebruik van dit besturingssysteem, kies dan ook voor je kind een toestel dat draait op Android.

Een van de grote voordelen is dat je betaalde apps met het hele gezin kunt delen. En het is natuurlijk ook gewoon fijn als je bekend bent met het besturingssysteem van de telefoon van je kind.

Bij de keuze voor een toestel is het verstandig om te kijken naar waar het mobieltje voor gebruikt gaat worden. Een kind dat zijn telefoon vooral voor spelletjes gebruikt en video’s kijkt heeft bijvoorbeeld wat meer geheugen nodig.

Maar misschien maakt jouw zoon of dochter wel graag foto’s en wil je daarom graag een telefoon met een goede camera. We kunnen ons ook voorstellen dat je niet direct de allerduurste en nieuwste smartphone wilt aanschaffen voor je kind.

Daarom hebben we een aantal suggesties voor je op een rij gezet.

1. Apple iPhone 5s: Apple is een van de meest aansprekende merken op de smartphonemarkt. Inmiddels is de iPhone 11 al uit maar de iPhone 8 is een hele goede keuze voor je kind. De telefoon beschikt over een krachtige processor en heeft een goede camera.

2. Samsung Galaxy J5: dit toestel is onderdeel van de populaire Galaxy-lijn. Een stevige telefoon. De telefoon beschikt over een prima camera. Een goede keuze als eerste smartphone voor je kind.

3. Huawei P8: Huawei is een hele goede keuze als je op zoek bent naar een telefoon die veel kan maar weinig kost. Erg geschikt dus voor kinderen! Het toestel beschikt over veel opslaggeheugen.

2. ABONNEMENT OF PREPAID?

Heb je een toestel gekozen? Dan moet je nog een keuze maken tussen een prepaid SIM-kaart, een SIM Only abonnement of een abonnement inclusief toestel.

Een prepaid SIM-kaart heeft als voordeel dat je de kosten goed in de hand kunt houden. Nadeel is wel dat je deze steeds handmatig moet opladen.

Met een SIM Only abonnement krijg je maandelijks een bepaald tegoed, vaak voor een aantrekkelijke prijs. Je moet dan wel zelf nog een toestel hebben of een los toestel kopen.

3. WIFI VS INTERNET BUITENSHUIS

Tegenwoordig kun je op veel plekken buitenshuis met je mobiel internetten. Je kunt er daarom voor kiezen om geen internetbundel te nemen in je abonnement.

Nadeel is wel dat je zoon of dochter op bepaalde plekken geen internet heeft en dus niet bereikbaar is.

De abonnementskosten zijn hierdoor wel lager. Dit is dus een belangrijke overweging om in gedachten te houden wanneer je een mobieltje uitzoekt voor je kind.

Heb je op één huisadres meerdere mobiel abonnementen van KPN? En heb je deze aangemeld voor KPN Compleet? Dan kun je voortaan bij KPN MB’s delen met je gezin.

Dus heb jij bijvoorbeeld MB’s te veel maar komt je zoon of dochter MB’s te kort? Dan verzend je ze gewoon door. Super voordelig en heel handig!

4. REGELS OPSTELLEN

Niet het leukste onderdeel, maar wel een van de belangrijkste. Welke afspraken maak je met je kind over zijn mobiele telefoongebruik? Mag hij ermee aan tafel? Moet het toestel uit na een bepaalde tijd? En hoe zorg je dat de kosten binnen de perken blijven?

Op de website Kind-Mobiel staan een aantal bruikbare tips, van toestelkeuze tot afspraken en het monitoren van belgedrag.

Bron: KPN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.