JOUW KIND TOE AAN EEN MOBIEL? 4 TIPS!

Is jouw kind al toe aan een mobiel : FB

Hinkelen, knikkeren of touwtjespringen, had jij vroeger ook zoveel plezier op het schoolplein? Tegenwoordig is het beeld van het ouderwetse schoolplein behoorlijk veranderd. 10-jarigen hebben al een mobiele telefoon… 

Heb jij als ouder besloten dat je kind een mobieltje krijgt? Dan heb je vast veel vragen. Welke smartphone is bijvoorbeeld geschikt? Wil je een prepaid of een abonnement? Welke internetbundel kies je? In dit artikel beantwoorden wij je vragen en geven we tips.  

1. TOESTELKEUZE

Moet je als ouder toegeven wanneer je kind beweert dat de hele klas al een mobieltje heeft? Dit is in elk geval een goed moment om het gesprek met je zoon of dochter aan te gaan.

Waar heeft hij of zij de telefoon voor nodig? Bellen, Whatsappen of muziek luisteren? Of is de telefoon juist bedoeld om bereikbaar te zijn in noodgevallen?

Bespreek van tevoren met elkaar af waar de telefoon voor gebruikt gaat worden en hoe je er samen voor gaat zorgen dat de kosten niet uit de hand lopen. Dit maakt de zoektocht naar de juiste telefoon een stuk makkelijker.

Heb je zelf een iPhone? Dan raden we je aan voor je zoon of dochter ook een iPhone te kiezen. Hetzelfde geldt voor Android; maak je zelf gebruik van dit besturingssysteem, kies dan ook voor je kind een toestel dat draait op Android.

Een van de grote voordelen is dat je betaalde apps met het hele gezin kunt delen. En het is natuurlijk ook gewoon fijn als je bekend bent met het besturingssysteem van de telefoon van je kind.

Bij de keuze voor een toestel is het verstandig om te kijken naar waar het mobieltje voor gebruikt gaat worden. Een kind dat zijn telefoon vooral voor spelletjes gebruikt en video’s kijkt heeft bijvoorbeeld wat meer geheugen nodig.

Maar misschien maakt jouw zoon of dochter wel graag foto’s en wil je daarom graag een telefoon met een goede camera. We kunnen ons ook voorstellen dat je niet direct de allerduurste en nieuwste smartphone wilt aanschaffen voor je kind.

2. ABONNEMENT OF PREPAID?

Heb je een toestel gekozen? Dan moet je nog een keuze maken tussen een prepaid SIM-kaart, een SIM Only abonnement of een abonnement inclusief toestel.

Een prepaid SIM-kaart heeft als voordeel dat je de kosten goed in de hand kunt houden. Nadeel is wel dat je deze steeds handmatig moet opladen.

Met een SIM Only abonnement krijg je maandelijks een bepaald tegoed, vaak voor een aantrekkelijke prijs. Je moet dan wel zelf nog een toestel hebben of een los toestel kopen.

 

3. WIFI VS INTERNET BUITENSHUIS

Tegenwoordig kun je op veel plekken buitenshuis met je mobiel internetten. Je kunt er daarom voor kiezen om geen internetbundel te nemen in je abonnement.

Nadeel is wel dat je zoon of dochter op bepaalde plekken geen internet heeft en dus niet bereikbaar is.De abonnementskosten zijn hierdoor wel lager. Dit is dus een belangrijke overweging om in gedachten te houden wanneer je een mobieltje uitzoekt voor je kind.

4. REGELS OPSTELLEN

Niet het leukste onderdeel, maar wel een van de belangrijkste. Welke afspraken maak je met je kind over zijn mobiele telefoongebruik? Mag hij ermee aan tafel? Moet het toestel uit na een bepaalde tijd? En hoe zorg je dat de kosten binnen de perken blijven?

TIP: Op de website Kind-Mobie.nl staan een aantal bruikbare tips, van toestelkeuze tot afspraken en het monitoren van belgedrag! 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.