KIDS IN BAD; 5X ITEMS DIE HELPEN DE VEILIGHEID TE VERGROTEN

KIDS IN BAD; 5X ITEMS DIE HELPEN DE VEILIGHEID TE VERGROTEN

Vandaag een blog over een plek in huis waar mijn kids vaak het gelukkigst zijn: in bad! Je kan ze niet blijer maken met een heerlijk bad vol schuim en speelgoed. Uren kunnen ze er samen in zitten spelen en ze willen er nooit uit. 

Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je baby of kind in bad gaat! Gelukkig zijn er ook items die je helpen om het badderen veiliger te maken voor je kind. Wij zetten ze op een rij: 

1. Veilige thermostaatkraan

Het liefst spelen mijn kinderen met de kraan, bakje eronder, kraan aan, water erin. En daar ben ik dan weer niet zo blij mee, want onze kraan wordt heel heet, en dat doet….. AU!

Daarom heb ik goed nieuws voor alle MOMS die dit ook altijd hebben. Een kraan waar je kindje zich niet aan heet water kan branden of aan een te hete kraan: de Grohe Grohtherm 1000 new. 

Dit is een veilige thermostaatkraan van Grohe voor bad en douche. De metalen body van de kraan wordt nooit te heet dankzij de Cooltouch technologie waardoor je kindje zijn of haar handjes nooit brandt. Het hete water in de kraan wordt volledig omspoeld door een koudwater kanaal. Hierdoor blijft de buitenkant van de kraan koel.

Met deze kraan hoef je dus niet meer bang te zijn dat je ondernemende kind in een onbewaakt moment aan de kraan gaat draaien. Door de Safestop kan de temperatuur van het water nooit zomaar boven de 38 graden worden gedraaid. Vanaf nu dus onbezorgd in bad met deze Koele Kraan! 

2. Bad op een badstandaard

Voor het badderen van een jonge baby kan je gebruikmaken van een babybad of speciale bademmer, die geplaatst wordt op een badstandaard. Sommige van deze badstandaarden kunnen op het ligbad geklemd worden, andere worden gewoon op de vloer geplaatst.

3. Antislipmaterialen

Antislipmateriaal voorkomt glijpartijen op gladde vloeren of in bad. Handig voor in de badkamer zijn matjes voor douchevloeren en badkuipen. Gebruik een antislipmatje of plak een paar antislipstickers op de bodem van het badje, zodat je baby niet zo makkelijk onderuit kan glijden. Een antislipmatje betekent nog niet dat je baby volkomen veilig is! 

4. Badkraanbeschermer

Kinderen kunnen zich makkelijk stoten aan de badkraan. Meestal is het leed te overzien, maar soms loopt het minder goed af, bijvoorbeeld als je kind uitglijdt in bad. De badkraanbeschermer (badkraanbumper) kan deze klap opvangen. 

Het is een opblaasbaar product, dat over de kraan wordt geschoven en op vrijwel iedere normale badkraan past. De kraan is gewoon te gebruiken.

5. Badzitje

Sommige ouders maken tijdens het wassen van hun baby gebruik van een badzitje. Dit zijn drijvende, opblaasbare matrasjes of kunststof kuipjes die je in bad kan zetten. Een badzitje ondersteunt baby’s tot zes maanden in een liggende positie. 

Zodra je kindje zelfstandig kan zitten, maar nog niet kan staan (tussen zes en acht maanden), kan je gebruikmaken van een zitje dat je met zuignappen op de bodem van het bad vastzet. Het helpt je om je kind rechtop te houden.

Bovenstaande items zijn o.a. te koop bij doe-het-zelfzaken en babyspeciaalzaken. 

VEILIGHEID IN BAD 

Ja, dit weet je vast al, maar je kind kan in bad verdrinken. Ook in een laagje van 10 cm water… Zorg dat je kind veilig is in bad en voorkom verdrinking met deze 4 regels: 

1. …zorg dat je je kind altijd kan zien.

2. …laat je niet afleiden, bijvoorbeeld door een telefoon of boek.

3. …blijf zo dichtbij mogelijk bij je kind, dat je je kind kan aanraken (als het jonger is dan 3 jaar).

4. …loop nooit even weg bij je kind, ook niet als bijvoorbeeld de deurbel gaat.

LEES OOK: TIPS VOOR VEILIG SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.