4X HERFSTVAKANTIETIPS; MUSEUMKIDSWEEK, DDW, SLOT ZUYLEN, ARTIS

Museumkidsweek 2019!

De bladeren vallen van de bomen en de natuur kleurt prachtig rood: de Herfstvakantie komt er aan. Wij zetten vier leuke tips om een rij om te gaan doen: 

TIP 1: Kom reizen in het museum tijdens de Museumkidsweek 2019!

Musea organiseren honderden speciale activiteiten voor kinderen in de Museumkidsweek (12 t/m 27 oktober). 

Tijdens de Museumkidsweek kunnen kinderen een reis maken door het museum waar nu extra veel te beleven is. In musea door het hele land worden honderden activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd.

De Museumkidsweek sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek: ‘reizen’. Jonge museumbezoekers worden via een wedstrijd opgeroepen om tijdens de Museumkidsweek een museuminspectie te doen: daarmee bepalen ze samen of een museum Kidsproof is. Daarnaast geven kinderen een korte presentatie over hun favoriete pronkstuk tijdens een Tikkit Talk.

Alle activiteiten en de deelnemende musea zijn te vinden op museumkidsweek.nl.

TIP 2: ARTIS

Tijdens de herfstvakantie t/m zondag 27 oktober zijn er speciale kinderactiviteiten in ARTIS en het ARTIS-Planetarium.

Op weg door de Melkweg

De zon is een ster in de Melkweg, net als miljarden andere sterren. De Melkweg is een gigantisch sterrenstelsel, net als miljarden andere melkwegstelsels. Daar kan een mens zich toch niets meer bij voorstellen? In het Planetarium lukt dat toch. Je ontdekt er dat in de herfst met het blote oog een ander sterrenstelsel aan de avondhemel te vinden is. En hoe ons eigen sterrenstelsel er van een afstandje uit ziet. Want daar ga je voor op reis. Langs sterren en planeten tot ver buiten die lichte streep die je ’s avond aan de hemel ziet.

Wanneer iedere dag tijdens de herfstvakantie
Waar 
ARTIS-Planetarium
Hoe laat 
14.00, 15.00 en 16.00 uur

Wild en woud


ARTIS staat vol met bomen, meer dan 700 en wel 200 verschillende soorten. De herfstvakantie staat in het teken van dieren en bomen. Ontdek hoe bomen elkaar waarschuwen voor een kudde hongerige giraffen. En kun jij zien welke dieren zich hoog in de boom verstoppen? Volg de bomenroute en zie hoe dier en plant elkaar nodig hebben om te overleven. Wanneer iedere dag tijdens de herfstvakante. Waar ARTIS-Park. Hoe laat gehele dag.

TIP 3: Ontdek Slot Zuylen in de Herfstvakantie

Speciaal voor gezinnen, organiseert Slot Zuylen op dinsdag, woensdag en donderdag extra Ontdekkingstochten in de Herfstvakantie. Tijdens de Ontdekkingstocht horen, zien en ervaren kinderen (5-11 jaar) hoe het leven was als kind op een kasteel.

Tijdens de Ontdekkingstocht verkennen jullie het slot op een interactieve manier.  Jong en oud(er) worden door de enthousiaste gidsen met spannende verhalen meegenomen naar de achttiende eeuw, naar het dagelijkse leven van de kinderen op Slot Zuylen.

Tijdens de Ontdekkingstocht steekt iedereen de handen uit de mouwen. Terwijl de groep op zoek gaat naar een portret van een bijzonder meisje, dat honderden jaren geleden is geboren in Slot Zuylen, gaan de allerkleinsten op muizenjacht. In de kleinste hoekjes kan ineens een klein beestje zitten… Spelenderwijs ontdekken kinderen de geschiedenis van het Slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om als kind op te groeien op een kasteel. 

Tijdens de Herfst krijgt de historische kasteeltuin allerlei prachtige kleuren. De ideale plek voor een verfrissende herfstwandeling. Met de speurtocht Het Mandje van de Barones wordt een bezoek aan de tuin nog leuker. Tijdens de wandeling, vol met vragen en leuke opdrachten, wordt het mandje van de Barones langzaam gevuld. Weten jullie de speurtocht op te lossen? Het Mandje van de Barones is voor € 1- verkrijgbaar in de museumwinkel.

TIP 4: Dutch Design Week met kids

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n 110 locaties door de hele stad. Hopelijk heb je er al ooit van gehoord?!

Als Eindhovenaar bezoek ik uiteraard elk jaar de Dutch Design week.  Ik wil iedereen aanmoedigen te komen, ook met kids. Omdat het zo’n groots en fantastisch evenement is.

Nee, je kan zeker niet overal naar binnen met jonge kids. Ga met jonge kids lekker vertrouwd naar Strijp-S. Daar is veel groots buiten te zien op het terrein. Bezoek dan ook zeker de Ontdekfabriek waar je kids volop kunnen spelen en uitvindingen bouwen. Eet een verassend ijsje bij Intelligencia en lunch bij één van de vele eettentjes.

Heb je wat oudere kids die goed met de ogen kunnen kijken, geïnteresseerd zijn in nieuwe uitvindingen/ideeën en kunst? Maak er dan een dagje of weekendje weg van en geniet van de vele mooie plekjes!

Praktisch:
Het is van 19 t/m 27 oktober 2019
Kinderen tot 12 jaar zijn gratis
Er zijn geen dagkaarten verkrijgbaar
Sommige locaties zijn gratis
Een 9-dagen polsbandje kost €20,-
Als je een polsbandje hebt mag je gebruikt maken van Renault Design Rides (auto’s met een kunstwerk op het dak en dus niet te missen!). Zij brengen je van hot naar her.
Er zijn ook Hop-on Hop-off bussen (gratis met polsbandje en €5 voor een hele dag.

LEES OOK: LEUKSTE KIDSPROOF HOTSPOTS & WOENSEL WESTSIDES STORES IN EINDHOVEN

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik maakte een vreugdedans toen ik te horen kreeg dat ik mocht starten als blogger bij CITYMOM! Ik ben altijd een vlotte schrijver geweest, maar heb er te weinig leuks mee gedaan. Het is voor mij een uitdaging om onze kids centraal te stellen, zonder voorbij te gaan aan waar ik zelf van geniet.

Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.