4 X KINDVRIENDELIJKE HOTSPOT TIPS IN GORINCHEM VAN @LEO_EN_DE_PAPAS

KINDVRIENDELIJK GORINCHEM

Op Instagram stuitte ik op @leo_en_de_papas. Een Instagram-account dat door de vaders van de vijfjarige Leo wordt gerund. Het account staat vol met komische en lieve foto’s van de drie mannen.

Ik zag op hun profiel dat ze in Gorinchem wonen; een hele leuke Zuid-Hollandse stad zo’n veertig minuten rijden vanaf Rotterdam. Leuke mannen in een leuke stad.. Daar wilde ik heel graag uittips van hebben. En die kreeg ik! Hieronder de leukste tips van de papa’s Michel en Michiel.

#1 Camping de Lievelinge

Dit kampeerterrein vind je in Vuren, dat dichtbij Gorinchem ligt. Acht creatieve vrienden uit Utrecht hebben deze bijzondere plek gecreëerd, die zij zelf ook wel hun bijzondere biotoop noemen.

Op de camping vind je bijzondere verblijfsunits, waaronder Tipi’s, een Yurt, een Roma-caravan, een dubbeldekkerbus, een oude Amerikaanse schoolbus en diverse safaritenten.

Daarnaast vind je er onder andere een privémeer, kinderboerderij, verschillende plekjes waar je zelf een vuurtje mag stoken en een restaurant met eigen moestuin. Meer informatie vind je op lievelinge.nl.

LEES OOK: 4x DE LEUKSTE KIDSPROOF CAMPINGS IN NEDERLAND

#2 Grote Markt

Gorinchem heeft een goed bewaarde vestingstad; dus veel leuke straatjes met mooie historische panden! De Grote Markt is the place to be om lekker wat te eten of drinken.

Hier vind je onder andere Espressobar Hugo (Grote Markt 24), waar je volgens Michel en Michiel de beste koffie kunt drinken. De eigenaren van Hugo raakten na veel goede koffietjes in Australië geïnspireerd om dit ook in Nederland te gaan aanbieden. En volgens de papa’s zijn ze hier dus goed in geslaagd!

LEES MEER TIPS VIA: EEN WEEKEND WEG MET DE KIDS NAAR GORINCHEM, AKA GORKUM

#3 Langendijk

De tweede straat in Gorinchem die je zeker niet moet missen is de Langendijk. Hier vind je veel bijzondere winkeltjes, zoals:

  • Wereldse Boeken (Langendijk 40), waar alle boeken (romans, koekboeken, reisverhalen, kinderboeken enz.) gesorteerd zijn op land of werelddeel.
  • Winkel De Buurman (Langendijk 11) met leuke producten voor mannen (en hun zonen).
  • Winkel Pand 50 (Langendijk 3); een winkel vol bijzonders, gemaakt door kleine ondernemers.

#4 Hippiefestival

Ieder jaar vindt het hippiefestival plaats in Gorinchem. Het is een ontspannen festival waar je hippiebusjes kan bewonderen, lekker op een kleedje kunt zitten, inkopen kunt doen op de hippiebazaar en naar muziek kunt luisteren.

Voor de kinderen is er een kinderhoek waar ze auto’s mogen beschilderen, zich kunnen laten schminken en kunnen rijden op de mini racebaan! Voor meer informatie kun je kijken op www.hippiefestival.nl. 

Volg Leo en de papa’s op Instagram; @leo_en_de_papas om hun verdere avonturen te volgen!

LEES OOK VAN SERENA; WANDELEN MET KIDS IN WAT OOIT HET ‘LAND VAN OOIT’ WAS. 

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.