GALLO FAMILY VINEYARDS WIJNEN; PERFECT VOOR DE FEESTDAGEN!

Gallo Family Vineyards nodigde mij uit om een meesterwerk (!) op het witte doek te zetten. Wijn om te drinken én te vereeuwigen. Sowieso is deze wijn een aanrader, mocht je nog opzoek zijn naar een lekkere wijn voor tijdens de feestdagen! 

Kunst en wijn zijn de perfecte match. Kijk maar naar 17-eeuwse schilderijen. Voor schilders was wijn – zeker in een chic Venetiaans glas – dé oefening in weerkaatsing van licht. Voor kunstkopers was een vol wijnglas hét symbool voor rijkdom, want wijn kostte toen een vermogen. Wijn en kunst zijn dus al eeuwen met elkaar verbonden. Een lust voor het oog (op het doek) én héél lekker (in het glas). 

Ziet er geweldig uit én smaakt ook zo!

Om te schilderen én te drinken een rijke Gallo Family Vineyards Chardonnay met de smaak van perzik en een hint van honing en vanille. Muziekje op de achtergrond, glas wijn binnen handbereik. Kunstschilder Caroline Mulders van het GrachtenAtelier in Utrecht, gaf mij tijdens de Masterclass / het online art event, alle tips om te leren hoe ik een stilleven moest schilderen. Ik had nog nooit zoiets geschilderd, maar het was zo leuk om te doen! 

Gallo Family Vineyards – Wijn uit het zonnige Californië

Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de “Drooglegging”, toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomt in hun vroege twintiger jaren – een wijnmakerij in Californië oprichtte met niet meer dan een liefde voor wijn en veel vastberadenheid. 

Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten. Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie.

De druivenranken groeien op de heuvels van Californië. Het klimaat is zonnig en warm en ’s avonds koelt het flink af: ideaal voor de aroma’s van de druiven. Daarna worden ze voorzichtig geplukt en omgetoverd tot heerlijke wijnen. Wijnen die, eenmaal ontdekt, standaard in je wijnrek liggen.

Wat ik heb geleerd tijdens het schilderen? 

·      Besteed veel aandacht aan je compositie. Ben je tevreden? Aan de slag!

·      Werk van achter naar voor – bouw op vanuit de achtergrond 

·      Kijken, ruiken en proeven. Wijn is ruiken en proeven, schilderen is kijken

·      Een trucje: zet in je laatste, bovenste laag witte puntjes daar waar het licht weerkaatst, je zult zien dat je werk gaat glinsteren 

www.gallofamily.nl

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.