5X KEEP IT COOL; ZO KRIJGT JE KIND HET NIET TE WARM

Ik ben zooooooo blij met dit heerlijke warme weer. Mij hoor je niet klagen, van mij mag het 365 dagen per jaar zo zijn! Mijn kinderen vinden het ook fijn, maar wel als we de juiste maatregelen nemen om ze koel te houden zodat ze het niet te warm krijgen. Met deze 5 tips lukt dat goed! 

1. In de schaduw spelen

Om je kind KOEL te houden is het handig als je je kind niet in de zon laat spelen. Aangezien het binnen vaak koeler is dan buiten, is het echt niet gek om met een warme dag gewoon binnen te spelen. Toch buiten spelen? Zorg dan voor een parasol en doe je kinderen ook zeker een pet op.

2. Veel water drinken

Dit geldt natuurlijk voor iedereen, maar kinderen denken er vaak zelf niet aan, dus schenk wat vaker een beker water voor ze in. Vaak vinden ze water een beetje saai. Maar als je een kan op tafel zet met aardbeien erin ziet het er meteen leuker uit en krijgt het water ook een lekker smaakje. Zelf waterijsje maken is ook goed tegen de dorst!

3. Houd je huis cool

Vooral in de kinderkamers houd ik de hele dag de gordijnen en de deur dicht om de kamers koel te houden. Als de zon weg is, lucht ik de kamers pas weer. Een airco is ook een goed idee, alleen zet deze niet aan als je kinderen gaan slapen. De ideale temperatuur in een kinderkamer is namelijk 18 à 19 graden. Beter is het om hem een paar uur voordat je kinderen gaan slapen aan te zetten en weer uit als ze naar bed gaan.

Een airco laten draaien de hele zomer is niet goedkoop. Daarom loont het misschien om eens je energie te vergelijken. Ik hoorde dat energie vergelijken onwijs kan schelen in de kosten en dat blijkt ook! Overstappen van energie scheelde mij afgelopen jaar 15 euro per maand (toch bijna 200 euro per jaar). Ik kreeg ook nog 200 euro overstap kosten. Zo houd je ook nog geld over voor een nieuwe bikini deze zomer!

4. Luchtige kleding

Nu loopt mijn oudste kind in de winter er zelfs luchtig blij… maar een hemdje en rokje of jurkje met dunne bandjes is voor een meisje genoeg. Mijn jongste probeer ik zindelijk te krijgen, dus die loopt vooral in de tuin in zijn nakie rond! Maar een kort broekje met luchtig shirtje is ook voor hem genoeg. ‘s Avonds slaapt hij in een romper zonder mouwen en Bobbi ook in een hemd. Zorg wel dat je de kids goed insmeert! Gebruik op het strand een UV shirt!

5. Lauwwarm bad

Met dit weer denk je; ik ga zelf onder een ijskoude douche staan en stop mijn kids in een koud bad, maar nee! Niet doen! Lauwwarm of eigenlijk gewoon warm zoals normaal is veel beter. Door het warme water verlies je juist lichaamswarmte en dat is tijdens dit warme weer veel beter en fijner!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.