BLOG MIEKE; FISCHER PRICE

Fisher Price :: CITYMOM.nl

Als je net bevallen bent word je overladen met cadeaus door je kraamvisite. Sommige cadeaus pak je uit en dan kijk je ernaar en probeer je zo enthousiast mogelijk te reageren.. Waanzinnig lief en fijn om zo verwend te worden, maar van sommige dingen snap je gewoon nog niet zo goed hoe leuk je kleintje dat straks gaat vinden. Zo ook een piramide van gekleurde ringen. Toen ik het uitpakte zei m’n collega nog heel eerlijk, je zal het nu nog wel niets vinden maar wacht maar tot ze er zelf ineens een ring omheen doet! Ik dacht nog van ja ja.. dat was jouw ervaring, zal bij mij vast anders zijn. Bovendien had ik mezelf voorgenomen om Amy voornamelijk met houten speelgoed te laten spelen omdat dat er altijd zo cool uitziet. Nu een jaar later zit ik achter mijn laptop en als ik om me heen kijk zie ik overal plastic speelgoed. Toegegeven is er toch ook veel leuk speelgoed van plastic wat heerlijk is om mee te spelen!

De piramide van gekleurde ringen van Fisher Price is echt een oldtimer en heel leuk om de ontwikkeling van je kindje mee te volgen. Je kan echt goed zien wanneer ze een sprongetje door hebben gemaakt want ineens slaat Amy niet alleen maar met een ring op grond, maar ze kan ze er ook vanaf halen! Rammelt ze niet alleen maar met de bovenste kleine ring, maar kijkt ze aandachtig naar het verschil tussen de onder- en bovenkant. Fisher Price had me gevraagd om speelgoed te testen. Vol verwachting wachtte ik op de post en toen ik het ontving en uitpakte bleek het weer een piramide van gekleurde ringen te zijn! Terwijl ik het uitpakte zat Amy naast me. Normaal is ze voornamelijk geïnteresseerd in het pakpapier, maar nu greep ze meteen de piramide vast. Voor de grap pakte ik de oude er ook bij zodat ze met beide piramides kon spelen. Ze zijn volledig identiek, alleen de kleuren zijn wat zachter gemaakt en het plastic is iets anders.

Grappig trouwens, want door dat kleurverschil werd ik me ineens bewust dat eigenlijk al haar speelgoed deze kleuren heeft. Bijna alles heeft de kleuren blauw, groen, geel, oranje en rood. Dit zijn vast de kleuren die kinderen het meeste aantrekken en hun ontwikkeling stimuleren. Hmm.. weer wat geleerd…

Toen ik de nieuwe piramide helemaal uit de verpakking had gehaald wilde ik het karton even wegleggen en alsof de duvel ermee speelde begreep Amy ineens de piramide! Ik draaide me om om het karton weg te leggen en toen ik weer omkeek zat ze ineens uit zichzelf de ringen eraf te halen en jaaaaaa ze doet zelf de ringen er weer omheen!! Weliswaar nog niet van groot naar klein, maar dat komt vast weer op een moment dat ik het juist niet verwacht. Meer over Fisher Price via Fisher-Price.com.

Blog & photos by Mieke Schuurman

Mieke is moeder van Amy (geboren februari 2014) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

Advertisement

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.