DIGITALE DETOX MET JE KIDS IN OOSTENRIJK

Digital StillCamera

 

Oostenrijk met kinderen 3 Oostenrijk met kinderen 1 Oostenrijk met kinderen 5

It’s a fact; kinderen spenderen steeds meer tijd binnen achter de Ipad dan in de gezonde buitenlucht. Tijd voor een digitale detox dus! En dat kan allemaal in het Oostenrijkse berggebied Kitzbüheler Alpen – Brixental. Je kan daar deze zomer even helemaal terug naar de basis; de natuur in tussen de locals.

Specifiek voor families met kinderen is er veel te doen: van zwemmen in natuurlijke meren tot een speurtocht door de bergen. Wie heeft er nog een Ipad nodig als je dit hoort! De Oostenrijkse bergen ken je misschien van een wintersport. Maar vanaf de maand april maakt de sneeuw langzaam plaats voor groen en de après-ski toerist voor de lokale Oostenrijker. En kan je in de warme zomermaanden verkoeling zoeken in de natuurlijke meren bij Brixen im Thale of Kirchberg of het grote buitenzwembad bij Westendorf midden in de bergen. Maak een wandeling naar de waterval bij Aschau, waar net een nieuwe hangbrug is gebouwd.

Na een actieve dag relax je bij de zogenaamde Kneippbron in het Spertental en ervaar je de vitaliserende werking van het frisse Kneippwater. Je vindt hier een natuurlijke drinkbron, een installatie voor voetreflexmassages en allerlei baden die bevorderend zijn voor de bloedsomloop. Vooral heerlijk voor de MOMS… maar ook de kids vermaken zich in het speelse Kinderkneipp met waterrad, looppad en kinderbaden.

Brixental is hét boogschietersdal van de Alpen met vier hoogwaardige boogschiet-parcoursen. Terwijl je een route bewandelt dwars door de natuur test je je schiet-skills op de driedimensionale schietschijven en namaak-bizons -wolven en -beren. Wie toch nog niet helemaal toe is aan een digitale detox, kiest voor de zogenaamde geocaching-speurtocht: een speurtocht door de bergen met moderne GPS-apparatuur. Als “schatzoeker” vind je op de geocache-website de aanwijzingen die naar de schatten in de omgeving leiden. Met de coördinaten uit de aanwijzingen ga je met de GPS op weg om de schat op te graven en een andere achter te laten. Kortom in de Kitzbüheler Alpen is het back to nature met vooral heel veel leuke activiteiten, prachtige natuur, ontspanning en No-IPads-Allowd!

www.brixental.com

 

LEES OOK: 7X TIPS VOOR EEN ACTIEVE VAKANTIE MET KIDS IN STUBAITAL OOSTENRIJK

 

 

 

Vorige artikel

Moeders - Amsterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.