WEEKEND MET DFDS CRUISE NAAR NEWCASTLE

new-castle-met-kinderen-citymom-nl-1 new-castle-met-kinderen-citymom-nl-3 new-castle-met-kinderen-citymom-nl-9 new-castle-met-kinderen-citymom-nl-12 new-castle-met-kinderen-citymom-nl-14 voor-new-castle-met-kinderen-citymom-nl-13
new-castle-met-kinderen-citymom-nl-10
new-castle-met-kinderen-citymom-nl-4

Daar gingen we dan; ons verwenweekend! Na een paar weken van ‘hoi-truste’ momenten tussen mijn hubby en ik, werd het weer een goed tijd voor quality time. Met het gezin dan wel hè. Er stond een geweldige planning; we mochten namelijk voor Citymom naar LEGO world én een weekendje naar Newcastle met de minicruise van DFDS!

De Cruise an sich was tot in de puntjes geregeld. Op diverse dekken van het schip kun je je vermaken. Diverse restaurants met heerlijke maaltijden die zo gevarieerd zijn dat iedereen er kan eten, casino’s, barretjes en -voor ons heel fijn- de Kidz club. Met een ballenbak, een animatieteam en ook voor de kleinsten een zachte ruimte vol speelplezier, is het hebben van een Kidz Club een erg fijn extraatje aan boord. De twins hebben zich er prima vermaakt, en waren niet uit de ballenbak weg te slaan. We hadden een Seaview Class zeehut, met een prachtig uitzicht op de voorkant van het schip, en natuurlijk de zee! Het is -ondanks dat het een familiehut is- wel allemaal erg smal, dus soms jezelf behelpen, maar gelukkig waren we alleen in de hut om te slapen, aan te kleden en… nu ja, laat ik het smakelijk houden. Ik blijk dus niet zo erg tegen de golven te kunnen. Zonde van mijn avondeten. Gelukkig had ik er alleen s’avonds last van, en konden mijn kleine Jack Sparrows wel gewoon genieten, ondanks dat ze af en toe als een pinballspelletje wiebelend rondliepen. Een schitterend gezicht overigens, en wij deden soms ook een aardige Jack Sparrow imitatie met ze mee.

Gelukkig maakten Newcastle een hoop goed. Deze prachtige stad heeft gave shops, een prachtig stadion waar we naar metro’s gingen uitzwaaien (waar je een peuter al niet blij mee kan maken), fijne cafeetjes waar ze enorm kindvriendelijk zijn en hadden we ook nog eens prachtig weer (pessimistisch dacht ik dat we in Engeland toch wel vijftig tinten grijze lucht en regen zouden hebben, maar op een klein buitje net voor we de bus weer ingingen na hadden we prachtig weer. So lucky!). Ook fijn; de tweeling is nog erg gehecht aan hun middagslaapje, en deden dat gewoon in de buggy. Dus geen zeurende kindjes, maar goedlachse, wat bij de ouders eenzelfde lach op de gezichten tovert. We loved it! Nadat hubby een goede pint had gedronken, ik had geshopt en de twins in slaap waren, was het weer tijd om New Castle gedag te zeggen. Ik vermoedde dat vier ook vrij kort was om daar te besteden, maar dat is met twee kleine kinderen juist perfect; niet te kort en niet te lang.

De terugreis was eigenlijk een kopie van de heenreis. Genieten van de prachtige zonsondergang, mijn avondeten zien verdwijnen in het toilet (volgende keer reistabletjes mee!), genieten van de Kidz Club, de gezellige barretjes en een iets sneller slapend duo zorgden voor de puntjes op de i. Al met al hebben we genoten en hebben we de Quality Time dubbel en dwars (just like the twins) ingehaald; dit moeten we vaker doen! (Zeggen we altijd… nu nog écht doen!).

LEGO World was in één woord fantastisch. Niet alleen de twins keken hun ogen uit; wij ook! LEGO is namelijk echt niet alleen maar meer blokjes stapelen (wat overigens in de prachtig gemaakte sculpturen ook zeker niets onderdoet!) maar ook de technologische aspecten van LEGO maakten het een feestje om met onze peuters naartoe te gaan. Je had diverse hallen waar er verschillende thema’s gestationeerd waren.  Van Star Wars tot Lego Friends, van een DUPLO kinderwereld tot LEGO uit het verleden, van springkussens tot real life action; een kinderwalhalla dus! Waar de twins voor het daadwerkelijk bouwen van LEGO nog wat te jong waren, vermaakten ze zich enorm in de DUPLO hemel; een grote ruimte met duizenden DUPLO-steentjes, allemaal in het rood. Het zag er niet alleen spectaculair uit, de kids vonden het geweldig om er net als in een ballenbak doorheen te lopen, te zwemmen, te rollen en… natuurlijk te bouwen! Jong en oud overigens, want ik zag ijverige vaders en moeders net zo hard steentjes bouwen als hun kroost. Wilde ik ook, maar de fotograaf in mij wilde nog liever wat gave foto’s maken.. and so I did. Het geeft een impressie van wat we allemaal gezien hebben, maar geloof mij; dit was nog lang niet alles. Er waren zoveel hallen, dat wij de laatsten niet eens hebben gered omdat de twee toen al Legoblokjes telden in dromenland. Gelukkig hadden ze toen nog wel het DFDS schip gezien. Die was overigens ook niet over het hoofd te zien; man wat een enorm apparaat. Heel indrukwekkend, omdat dit schip volledig met LEGO-steentjes gemaakt was. Begrijpelijk dat dit een wereldrecord had van grootst gebouwde legoschip ter wereld (met een vermelding in het Guinness Book of Records). DFDS bestaat namelijk 150 jaar, en wilden dit (letterlijk) groots met LEGO door dit overweldigende cruiseschip na te bouwen. Ik denk dat dat vieren wel gelukt is. Bij ons in ieder geval wel; want mee op het cruiseschip naar Newcastle was echt een feest!

www.dfdsseaways.nl

 

BLOG BY SONJA BOS @twinstyleblog

Sonja (30) woont samen met haar man in Zoetermeer. Zij hebben een peutertweeling; Jesse en Celine. “Ik ben werkzaam als docent in het Voortgezet Onderwijs, maar heb daarnaast een grote passie: Zumba & bloggen. Sport ik niet, dan blog ik. Na dreumesenbedtijd dan… Na een paar jaar te hebben geblogd over fashion, waaide mijn interesse tijdens de geboorte van de twins over naar kindermode. Op mijn blog www.twINSTYLEblog.nl schrijf ik over verschillende mode items, en dan het liefst over ‘twinning’; de mixes & matches. Voor CITYMOM ga ik jullie een glimp van onze kledingkasten (!) laten zien, en volgt er veel inspiratie over diverse merken en nieuwe webshops”.

1 Reactie

  1. Lori (Mama's Jungle)

    Zo belangrijk die quality time en dit klinkt echt als een superfijn weekend. Op het spugen na dan 😉 heel mooi dat de kids nergens last van hadden.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.