EYE CANDY @ SHOWUP

Begin februari mocht ik weer ouderwets gezellig rondneuzen op ShowUp, de vakbeurs voor liefhebbers van interieur, lifestyle en gifts. Voor fans van eye candy is dit zeker je hart ophalen! Maar ik heb natuurlijk niet alleen gekeken voor mezelf, maar ook voor jullie! Bij deze krijg je mijn selectie van mooie en/of groene merken om in de gaten te houden!

Ted & Tone

Een beetje voor de kleintjes én een beetje voor jezelf.

 
Zo leuk dit nieuwe merk van Esther Schuivens. Deze Belgium-based ontwerpster uit Sittard heeft een ijzersterk merk neergezet met heerlijke illustraties, dekens van 100% biologisch katoen en bamboe servies. De producten worden in Nederland en Europa in kleine oplages geproduceerd. Om blij van te worden!
 Op een schaal van nul tot groen: goed bezig dit merk!


Nuukk


Voor de creatievelingen onder ons; met Nuukk porselein stickers maak jij van elk bordje, kopje of bekertje een waar kunstwerk. Een mooie manier om dat oude servies van oma een tweede leven te geven. En wedden dat jouw kleintje, na het samen knutselen, met plezier van zijn vlaggetjesbord eet of drinkt uit zijn bosdieren-beker? Dit relatief jonge bedrijf uit Berlijn maakt fraaie illustraties waarmee jij twee vliegen in een klap slaat. De producten van Nuukk worden grotendeels in Duitsland zelf vervaardigd. Kijk voor meer inspiratie op de site van Nuukk zelf…de stamps zijn ook superleuk!
 Op een schaal van nul tot groen: duurzame oplossing voor een nieuw servies.


Maison Deux


Oeioeioei! Pure eye candy hier! Een jong merk, opgericht als eerbetoon aan hun eigen tweeling en om de wereld van ouders en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Als ontwerper word ik hier enorm enthousiast van, jullie ook? De kleuren, de materialen, de eenvoudige vormen… Voor hun Iconic Rocker worden natuurlijke materialen gebruikt zoals Kvadrat wol en massief Frans eiken. Daarnaast breidt hun collectie gestaag uit; de Word Cubes en ook hun posters zijn heerlijke eye catchers. Ik hoop dat ze in de toekomst ook nog een mooi duurzaam statement gaan maken, dan ben ik helemaal om. Om in de gaten te houden!
 Op een schaal van nul tot groen: to be determined

Plintdier

Deze lieve Plintdieren zijn ontsproten aan het brein van Ankie Groot, een ontwerpster met haar eigen ontwerpstudio, gevestigd in het zuiden van het land. Met de Plintdieren kan je van elke hoek een (subtiel) kinderhoekje maken. De Plintdieren worden gemaakt van populierenhout uit Europese ecologische cultuurbossen en geproduceerd in Nederland. Heb jij nog ergens een hoekje over voor een vriendje?
Op een schaal van nul tot groen: zorgvuldig gemaakte keuzes voor het materiaal, goed bezig!

returntosender
Return to Sender


Return to sender kennen we inmiddels allemaal. Na ruim tien jaar was het tijd voor een nieuwe stap voor het merk en hebben zes Nederlandse topdesigners in samenwerking met vakmensen uit ontwikkelingslanden de nieuwe designcollectie ontwikkeld. Het resultaat mag er zijn! Van stoere vazen, tot originele notitieboekjes en feestelijke slingers die elk kinderfuifje compleet maken. Zelf ben ik enorm fan van de No Worry Doll, zo’n lief, klein, fijn cadeautje dat je iedereen gunt! 
Op een schaal van nul tot groen: fairtrade en maatschappelijk super verantwoord waarmee je ook nog een goed doel steunt

MsBay

Ms. Bay


Wauw! Recent gestart stond Ms. Bay nu al op ShowUp met haar collectie tassen van, ja echt, zalmleer. Op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor leer kwam Saskia Aelen uit op het gebruik van zalmleer. De huiden van de zalm zijn een restmateriaal uit de visserij en zouden anders weggegooid worden. Door de huiden ecologisch te looien wordt echter een superzacht én sterk leer verkregen waar Ms. Bay fraaie tassen van maakt. Wil je dit nieuwste merk blijven volgen, kijk dan op Insta of FB. Om in de gaten te houden!
 Op een schaal van nul tot groen: duurzaam (non-vegan) alternatief voor lederen accessoires.

zodiezijn
ZOdIEZiJN


Voor wie ZOdIEZiJN nog niet kent: ZOdIEZiJN is een landelijke onafhankelijke stichting die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Resultaat hiervan is het label “Mooi door mij”, originele én fraaie designproducten waarvan bij elk product vermeld wordt door wie het vervaardigd of verpakt is. Als dat niet sociaal ondernemen is! Wie geef jij een zakje complimenten of zo’n mooie set gebakschotels cadeau? 
Op een schaal van nul tot groen: maatschappelijk-über-verantwoord

ZoetSupply

Zoet Supply

Natural lollipops. 
Lekker voor jezelf, maar ook geschikt als een verantwoorde traktatie. De lollies van Zoet Supply worden gemaakt van natuurlijke, grotendeels biologische ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen én door leveranciers die op kleine schaal en met grote passie voor hun product werken. Daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit! Hoe ze smaken? Dat moet je zelf maar ervaren! 
Op een schaal van nul tot groen: een verantwoorde zoete keuze.

LEES OOK:

DE 25 FAVORIETEN KINDERPRODUCTEN VAN SHOW UP

 

Blog by Valérie | Delft

Ik ben Valérie, moeder van Ella (3) en al 15 jaar gelukkig met de Verloofde. Dol op koken, verse muntthee met een drupje honing, inspirerende conceptstores en mijn heerlijke Woden sneakers. Daarnaast duurzaam ondernemer, ontwerper van origine en in mijn hart misschien wel een eeuwige student. Word gelukkig van een echte goede latte met gesteriliseerde volle melk (echt! je moet het verschil eens proeven) en vind een dag met mijn meisje de grootste voldoening ever geven (daar kan geen werk tegenop). Moét elke dag even de buitenlucht opsnuiven en, niet geheel onbelangrijk, geïnspireerd duurzamer te leven sinds het moederschap (it just hit me!). Maar bovenal en met stip op nummer één ben ik trots op mijn heerlijke gezin!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.