10 LEUKE KINDERPRODUCTEN DIE OOK IETS GOEDS DOEN VOOR DE WERELD

10X leuke kinderproducten die ook iets goeds doen voor de wereld

Er zijn heel veel producten voor kinderen op deze wereld maar deze 10 merken / producten doen ook wat TERUG voor onze wereld!

MY PAPER BAG BABY :: CITYMOM.nl + VOOR1. MY PAPER BAG BABY

MYOMY heeft een prachtige leren luiertas ontworpen, de MY PAPER BAG Baby. Voor iedere verkochte tas doneert MYOMY €8 aan Plan Nederland. Met dit geld maakt Plan Nederland een geboortebewijs voor een baby in India mogelijk.

230 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn niet geregistreerd in India, waardoor ze moeilijk toegang tot gezondheidszorg en onderwijs hebben en neemt de kans op misbruik, uitbuiting en discriminatie toe. Met een geboortebewijs hebben pasgeborenen een kans op een beter bestaan.

Return To Sender

2. RETURN TO SENDER

Return to Sender verkoopt unieke producten die met liefde voor traditie en ambacht zijn gemaakt door vakmensen uit de armste gebieden van de wereld. Dit doen ze online, in hun eigen winkel in Amsterdam en bij retailers zoals de HEMA in Nederland. Op deze manier leveren ze samen een bijdrage aan de bestrijding van armoede. Alle producten hebben een uniek verhaal; over de makers, de productietechnieken en het duurzame materiaalgebruik. Deze knuffels zijn gehaakt door moeders uit Nepal.

Elke knuffel is uniek. De moeders bouwen, door het haken van de knuffels, aan een betere toekomst voor zichzelf en hun families. Als er winst wordt gemaakt investeert Return to Sender de winst in projecten die bijdragen aan een duurzame economische ontwikkeling in de regio’s van herkomst. Return to Sender heeft naast deze knuffels nog heel veel meer leuke goede producten.

 

Sweet Heroes

3. SWEET HEROES

Sweet Heroes zijn ontelbare helden in één. Ze staan te popelen om je te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of aan het lachen te maken. Maar eerst moet jij hén helpen. Ze zien namelijk niets. En hoe kunnen ze nou spannende verhalen vertellen of grapjes maken zonder mond? Met de bijgeleverde viltstiften breng je Sweet Heroes® tot leven en worden ze alles wat je wilt.

Wil je iets nieuws? Doe ze dan in de wasmachine en ze zijn zo weer wit. Steeds opnieuw. Stichting My World is de maker van Sweet Heroes®. En My World brengt graag werelden samen. De wereld van grote én kleine helden. Want grote helden in Nepal maken Sweet Heroes® voor kleine helden, hier, in het Westen. Sweet Heroes® zijn puur natuur. Ecologisch verantwoord. Een mooi cadeau wat je kunt geven. En krijgen.

Rio4. RIO BY JOZEMIEK

Rio by Jozemiek, is een set van 3 haarelastiekjes (€5,95), die je ook als armband kan dragen. De haar/armbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door de aankoop van een `Rio bracelet set` help je een straatkind in Rio de Janeiro aan een maaltijd. You shop, we Donate is het moto van de aktie van Jozemiek Sieraden.

Voor iedere verkochte Rio set doneert Jozemiek Sieraden een bedrag voor een maaltijd aan Stichting www.helpmijleven.org. Op 1 oktober 2015 stond te teller op 10.000 maaltijden!

Wishbones

5. WISHBONES SLIPPERS

Wie kiest voor Wishbones, kiest ervoor om een van de miljoenen kinderen in Afrika die geen schoenen hebben, te helpen. Bij de aankoop van elk paar Wishbones-slippers hier in Nederland, doneren zij namens de koper een paar slippers aan een Afrikaans kind. Jij nieuwe slippers, zij nieuwe slippers! Slippers zijn licht, wasbaar, ademend en duurzaam. Perfect schoeisel dus voor in warme landen zoals in Afrika.
De kinderslippers zijn er in maat 27 tot en met maat 34 in twee types, sportief rood en stoere gele slippers met zwarte bandjes. Wishbones Slippers worden gemaakt van duurzaam, natuurlijk rubber en zijn 100% recyclebaar. Het comfortabele en duurzame materiaal is van hoge kwaliteit en zorgt voor prettig draagcomfort waar de kinderen ook spelen. Het unieke aan het concept is dat je je slippers registreert door een speciale code, na deze registratie ontvang je na 6 weken een persoonlijke email met een foto van het kindje dat jij hebt blij gemaakt met je donatie!

Kiddycolors6. KIDDYCOLORS

Ben je op zoek naar decoratie voor een jongenskamer of meisjeskamer? Dan zijn de slingers van KiddyColors een leuke aanvulling op de kinderkamer. Je vind ook andere babykamer accessoires. Ieder product wordt ook nog eens eerlijk met hand gemaakt. Maar het goede van de producten van KiddyColors is dat zij 10% van alle inkomsten doneren aan verschillende goede doelen in Thailand. Aan het einde van je bestelling kun je precies zien welk bedrag KiddyColors zal gaan doneren.

Marky_Markers_05_€9,95_JAMJAMPR

7. MARKY MARKERS

Wist je dat 250 miljoen kinderen wereldwijd geen of heel slecht onderwijs krijgen? Stiften-merk Marky Markers wil daar verandering in brengen. ieder verkochte verpakking zorgt voor één dag school voor een kind dat in armoede leeft ‘Marky draait om fun, kleur en iets terug geven aan de wereld door educatie. Kleuren en tekenen is van alle tijden. Het helpt kinderen zich te ontwikkelen. Dit willen ze met Marky versterken door te zorgen dat kids niet alleen zichzelf ontwikkelen, maar tegelijkertijd ook iemand anders helpen en samen met hun ouders iets leren over de wereld waarin we leven.

Marky werkt wereldwijd samen met onderwijsprojecten die kansarme kinderen de mogelijkheid geeft naar school te gaan. Het eerste project waarmee Marky samenwerkt is Niños de Guatemala (ninosdeguatemala.org).

Kennana Knitters

8. KENANA KNITTERS

De zachte, wollen knuffels van Kenana Knitters zijn met de hand geknoopt door plattelandsvrouwen in Kenia. De wol wordt uitsluitend gekleurd met natuurlijke grondstoffen en is afkomstig van schapen die op een biologische manier lokaal geteeld worden. Als je een Kenana Knitters knuffel koopt, investeer je direct in de persoonlijke ontwikkeling van deze vrouwen en hun gezinnen.

Zowel de vrouwen als hun gezin krijgen toegang tot goed onderwijs en medische verzorging. Aan elke knuffel zit een kaartje met de persoonlijke handtekening van de vrouw die hem gemaakt heeft. Door het handwerk is iedere knuffel uniek en heeft zijn eigen identiteit.

TOMS

9. TOMS

De kinderschoenen van TOMS zijn comfortabel met stoere zolen voor eindeloos spelen. Voor elk paar schoenen dat je koopt, schenkt TOMS een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. One for One.

Granny;s Finest

10. GRANNY’S FINEST

Van de 2,6 miljoen 65+’ers in Nederland is meer dan een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. Granny’s Finest bevordert de sociale cohesie door senioren hun hobby handwerk uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Met de opbrengst van de verkochte producten worden regelmatig uitstapjes georganiseerd voor de grannies. Uitstapjes die dicht bij het merk staan en uitstapjes waar de grannies veel plezier aan beleven.

“Elk product bevat een persoonlijke groet van de granny die het gemaakt heeft. Zoals; Deze muts is een juweel, zalig warm en hip, dus draag hem veel!” Als dank kan de drager van het product de granny gratis een kaartje terugsturen, gekozen uit onze collectie of zelfgemaakt met een foto. Granny’s Finest verkoopt nu ook een babylijn.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.