EEN CHIQUE INTERIEUR CREËREN? ZO DOE JE DAT

EEN CHIQUE INTERIEUR? ZO DOE JE DAT

Is jouw interieur toe aan een make-over en droom je van luxe? Kies dan voor een chique interieur! Rijke stoffen, luxe materialen en comfortabele meubelen geven jouw interieur een chique uitstraling, de combinatie van strakke lijnen en warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer.

Wil jij je interieur een chique uitstraling geven? We geven je graag wooninspiratie voor de perfecte interieurstijl!

Wat is een chique inrichting?

Een chique inrichting wordt ook wel ‘hotel chique’ genoemd. Waarom? Omdat je deze stijl vaak tegenkomt in hotels. Het is vaak meer een gevoel dat je krijgt bij een interieur dan dat het harde regels volgt. Een chique interieur prikkelt alle zintuigen. Stoffen voelen zacht, kleuren zijn warm, materialen glanzen in gedimd licht en vaak brandt er een geurstokje of geurkaars. Het geeft een algeheel gevoel van comfort en welbehagen.

Chique kleuren

Donkere en warme kleuren voeren de boventoon in een chique interieur. Donkerblauw, bordeauxrood, diepgroen, deze kleuren gebruik je voor de grotere vlakken zoals de muren en een vloerkleed.

Wil je het liever wat minder donker? Dan kies je voor een warme kleur zoals bruin, crème of beige. Kies voor de rest van het interieur kleuren in een paar tinten lichter. Wil je een wat gewaagdere stijl? Ga dan voor een paar kleurcontrasten, zoals zwart en grijs met wit en beige, of koningsblauw met licht (oud) roze.

Designmeubelen

Designmeubelen maken een belangrijk onderdeel uit van een chique interieur. Het design is vaak strak en minimalistisch en meestal in een neutrale kleur om niet te veel de aandacht te trekken; rust en harmonie zijn belangrijk onderdelen van het chique interieur.

Dit wil niet zeggen dat je al je oude meubelen dadelijk de deur uit moet doen. Mits ze nog goed zijn kun je deze prima integreren in de nieuwe stijl, eventueel met bijvoorbeeld een nieuw likje verf of een andere meubelbekleding.

Warme materialen

Een chique interieur straalt warmte uit. Dat bereik je niet alleen met donkere kleuren, maar ook met warme, natuurlijke materialen. Hout bijvoorbeeld, linnen en wol. Een wollen plaid over de bank of houten stoelen met linnen kussens. Een hoogpolig tapijt en elegante velvet gordijnen hebben ook een warme uitstraling. Hoge plafonds horen bij een luxe inrichting. Heb je een lager plafond? Hang gordijnen dan hoog op, om het gevoel van een hoog plafond te creëren.

 

Sfeerverlichting

Verlichting is bepalend voor de sfeer in een ruimte. In een chique interieur zie je vaak lampen met glas, zwart en goud. Het design van het armatuur is strak, het licht is gedempt. Ook lampen met gekleurd glas zoals donkerblauw, smokeglas of amber geven een extra chique sfeer in een ruimte.

Wil je een echte eyecatcher van de verlichting maken? Hang dan een grote lamp aan het plafond, of kies voor een staande- of tafellamp met een linnen lampenkap. Heb je liever een rustiger beeld in de ruimte, verwerk de verlichting dan in de muren, het plafond of een kast.

Een tikje extravagant

Hoewel een chique interieur vooral rust wil uitstralen, mag een tikje extravagant niet ontbreken. Een (abstract) schilderij aan de muur bijvoorbeeld, een grote spiegel met gouden rand, een zilverkleurige vaas op het dressoir, een bijzettafel met een marmeren blad. Heb je een grotere tafel? Overweeg dan een kroonluchter.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.