DIT ZIJN DE 5 MEEST IDEALE AUTO’S VOOR MOEDERS

5x TIPS VOOR DE BESTE VOORBEREIDING VOOR EEN AUTOVAKANTIE MET KINDEREN  

Voor de momenten dat je samen met het gezin op pad gaat, hebben jullie waarschijnlijk een familieauto voor de deur staan. Maar voor boodschappen, de yogales en het ophalen van een pakketje is dat bakbeest misschien niet zo praktisch. Ook op de momenten dat je partner met de auto naar werk is, is het natuurlijk niet fijn dat jij altijd maar bent aangewezen op de fiets en het openbaar vervoer. Logisch dat je op zoek gaat naar een compacte auto voor jezelf. Wij hebben er vijf voor je op rij gezet.

1. Renault Zoe

Ben je op zoek naar een duurzame stadsauto? Dan kom je al snel uit bij de Renault Zoe. Dit is een van de weinige compacte modellen die 100% elektrisch is. De auto is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel stijlvol! En in de praktische Zoe cross je makkelijk de stad door. Ook heeft de auto genoeg ruimte achterin voor de kinderen en kun je in de kofferbak een lading boodschappen kwijt. Een groot pluspunt!

2. Fiat Panda ‘Mamy’

Dit is al een iets ouder model, maar zeker het noemen waard: de Fiat Panda Mamy. Dit is eigenlijk een variant van de Fiat Panda, die je waarschijnlijk wel al kent. Maar deze variant is, zoals de naam al verklapt, volledig aangepast op de wensen van moeders. Zo vind je in de auto een tweede achteruitkijkspiegel, tassenhaken en antislipmat in de kofferbak, zakken op de achterkant van de voorste stoelen én wasbare bekleding. Enorm handig! 

Helaas is deze auto nooit te koop geweest in Nederland, misschien tijd voor een (her)introductie?

3. Volkswagen Polo

Als je houdt van stoere en compacte auto’s, dan is de Volkswagen Polo wat voor jou. Ideaal voor in de stad, maar ook voor wat langere ritjes van stad naar stad. Duurzame mama’s kunnen ook kiezen voor de elektrische Volkswagen ID.3, al is deze wel wat groter van formaat en is het daarom niet meer echt een city car.

4. MINI Cooper

Welke vrouw droomt er nu niet van een MINI (Cooper)? Zoals een cabrio, of de elektrische variant. Met deze auto kom je zeker goed voor de dag! Volgens velen is het een échte vrouwenauto, al zien wij ook vaak genoeg mannen erin rijden. Let wel goed op dat je niet voor een de verkeerde variant van de MINI kiest: niet alle modellen zijn even mini… 

5. Toyota Aygo

De compacte Toyota Aygo staat bekend om zijn betrouwbaarheid en handzame formaat. Ideaal als je de auto in een kleine parkeerplek moet manoeuvreren. Ook zul je er waarschijnlijk niet zoveel onderhoud aan hebben. De auto is echter niet ideaal om (veel) kinderen en boodschappen tegelijk in mee te nemen: de ruimte achterin is beperkt. Maar voor een enkele keer kan dit zeker! 

Voor welke auto kies jij?

Als je op zoek bent naar een kleine mama auto heb je keuze uit verschillende modellen, waaronder de vijf bovenstaande. Een eigen auto geeft je meer vrijheid op de momenten dat je man met de auto op pad is. Ben jij er al uit voor welke je kiest?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.