5X DE BESTE BANKETBAKKERS VAN UTRECHT

Wat is er nu leuker dan met de kids er een dagje op uit te trekken naar een bijzondere stad? Vandaag doen we Utrecht aan: wat valt er daar zoal te ontdekken? Utrecht heeft een mooi oud stadshart, het is dan ook een van de oudste steden van ons land. Natuurlijk zijn de grachten met hun verlaagde kades ongelooflijk charmant en laten ze een fraai stukje middeleeuwse geschiedenis zien; ideaal om met je kinderen eropuit te trekken. 

Bezoek ook vooral de Domtoren en beklim deze 112 meter hoge toren voor een fabuleus uitzicht over Utrecht en omgeving. Hier bevinden zich ook talloze hippe koffiebars, leuke eetgelegenheden en … de lekkerste banketbakkers. Welke mag je niet missen tijdens je citytrip en wat neem je mee naar huis, voor de thuisblijvers? Je leest het in onze top 5!

Wat zijn de lekkerste banketbakkers van Utrecht?

Echte zoetekauwen weten feilloos de beste adresjes te vinden voor fantastisch banket in hun favoriete stad. Kom je buiten je eigen stad, wat mag je dan echt niet missen op culinair gebied? Waar vind je in Utrecht de beste adressen voor lokaal banket?

1. Bond en Smolders Utrecht

Ontvangt je bedrijf vanuit Google-reviews maar liefst een 4,6 -toegekend door ruim 450 mensen- dan doe je écht iets goed! Ambachtelijkheid, originaliteit en werken met eerlijke ingrediënten: je proeft het verschil! Klanten zijn lyrisch over Bond en Smolders. Strijk jij hier neer met je kids, dan mag je de appelbol niet overslaan – en ook leuk om mee te nemen voor de thuisblijvers!

Maar ach, één blik op de vele banket foto’s overtuigt meer dan 1000 woorden. Vergeet ook niet de kleine chocoladetaartjes! Lukt het je niet om die mee te nemen (te kleverig), maak er dan thuis zelf één met deze weergaloos lekkere chocolade taart recepten leuk samen aan de slag met de kids!

Lijnmarkt 9

2. Bammetje Bakery

Bammetje Bakery heeft inmiddels ook een fantastische reputatie opgebouwd in Utrecht. Het fijne is dat dit een vegan banketbakkerij is, dus geschikt voor écht iedereen. Een waar begrip als het gaat om eigen vindingen zoals de roemruchte crompouce; een combinatie tussen -je raadt het al- een tompouce en croissant. Klanten zijn ondertussen bang om ‘food-pregnant’ te raken van deze geweldige variant! Loop echt even om voor Bammetje bakery!

Hooghiemstraplein 51

Keek Amsterdam

 

3. Keek Utrecht

Keek is een waar begrip op huisgemaakte, volledig biologische patisserie en brood. Keek is een biologische bakkerij, winkel & lunchroom met drie locaties in de stad. Iedere plek heeft net weer zijn eigen karakter, maar je kunt overal terecht voor eerlijke koffie en huisgemaakte taart, brood of een lunch: to stay & to go. Ben jij klaar voor een heerlijke High tea bijvoorbeeld met je kinders? Ga absoluut langs Keek, waar jouw kinderen verantwoord brood, wat 100% biologisch is, kunnen eten. Genieten maar!

Lunchroom: Twijnstraat 23

Winkel: Oudegracht 362

Bakkerijk Springweg 16

4. District bakkerij

District bakkerij is niet zomaar een warme (banket)bakkerij, je koopt er de meest originele broodsoorten, er is oneindig veel variatie op bijvoorbeeld brood- en croissant soorten. District bakkerij is een speciaalzaak, met een fijne inrichting, een absolute aanrader tijdens een dagje uit. 

Jan van Scorelstraat 1

5. Bagels en Beans Utrecht

Bagels en Beans staat voor een heerlijk (ontbijt) hapje uit, ontdek er de lekkerste bagels, met verantwoord en verrassend lekker beleg, de kinderen zijn er gék op! In Utrecht zitten meerdere vestigingen!

Catharijne Esplanade 10
Mariaplaats 48
Amsterdamsestraatweg 302
Haroekoeplein 35
Biltstraat 60
Hof van Bern 8
Maarssenbroeksedijk 9

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.