CULTUUR FERRY: NIEUWE HOP-ON HOP-OFF ERVARING OVER DE WATEREN VAN AMSTERDAM

CULTUUR FERRY: NIEUWE HOP-ON HOP-OFF ERVARING OVER DE WATEREN VAN AMSTERDAM

Vanaf NU introduceert de Cultuur Ferry een nieuwe manier om Amsterdam te verkennen, een hop-on hop-off ervaring over het water en langs diverse culturele hoogtepunten van de stad. De vaart, een samenwerking tussen culturele instellingen, waaronder Museum Rembrandthuis, NEMO Science Museum, ARTIS en andere partners, start vanaf Amsterdam Centraal Station. Een authentiek schip van Rederij Mokumboot neemt bezoekers mee naar zowel bekende als minder bekende culturele attracties in de stad, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok. Leuk om ook de kids mee te nemen! 

De Cultuur Ferry is een authentieke ervaring, waarbij bezoekers op originele wijze kunnen genieten van meer dan dertig culturele hotspots in de omgeving. Met aanlegsteigers op korte afstand van de instellingen, kunnen bezoekers eenvoudig op- en afstappen om musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, Het Grachtenmuseum en Foam te verkennen. 

De vaart duurt in totaal 1 uur en 40 minuten en elke 35 minuten vertrekt een historische sloep vanaf Amsterdam Centraal Station. De museumgidsen aan boord vertellen het geschiedenisrijke verhaal van de stad en de instellingen langs de route. Bezoekers kunnen zelf de keuze maken wanneer zij op- en afstappen en welke musea zij bezoeken. De Cultuur Ferry is geschikt voor alle leeftijden. 

Duurzaam vervoer

Met de Cultuur Ferry kunnen bezoekers de stad op een duurzame en ontspannen manier verkennen, als een alternatief voor het gebruik van het openbaar vervoer of de auto. Michael Huijser, voorzitter bestuur Cultuur Ferry en tevens directeur van Het Scheepvaartmuseum, benadrukt het belang van duurzaam vervoer en de rijke ervaring die de Cultuur Ferry biedt: De hop-on hop-off verbinding is door musea en voor museumbezoek ontwikkeld. Aan boord van de Cultuur Ferry worden nieuwe verhalen en gebieden aantrekkelijk gemaakt. Ook worden gebieden als de Plantagebuurt en het Oosterdok ontsloten wat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze gebieden en wordt het bezoek in Amsterdam breder verspreidt. 

Bezoekers kunnen genieten van historische en culturele ontdekkingen in deze gebieden, met een hoge concentratie van culturele plekken binnen handbereik. Water speelt een belangrijke rol binnen het cultureel erfgoed van Amsterdam, dus heel erg mooi dat bezoekers nu cultuur vanaf het water kunnen gaan ervaren.

Tickets

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 en 17.30 uur. Tickets kosten €28,- per volwassene, inclusief de museumgids aan boord. Met een kaartje kunnen bezoekers gedurende 24 uur onbeperkt op- en afstappen. Om op de hoogte te blijven van de locatie van de boot, kunnen bezoekers de Cultuur Ferry app downloaden. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief. 

CULTUUR FERRY: NIEUWE HOP-ON HOP-OFF ERVARING OVER DE WATEREN VAN AMSTERDAM

Over Cultuur Ferry

Cultuur Ferry is gevestigd in het NACO-huisje in Amsterdam en is een initiatief van 23 musea in Amsterdam en De Plantage, mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij. Cultuur Ferry wordt gesteund door diverse lokale netwerken en culturele partners in Amsterdam. Het doel is om op een duurzame en slimme manier gebruik te maken van het Amsterdamse water en het cultureel erfgoed van de stad te verbinden met minder bekende plekken. Lokale netwerken en culturele partners zijn de Gemeente Amsterdam, Amsterdam & Partners, Port of Amsterdam, de Plantage, Expeditie Oosterdok, Bravoure, CM.com, Great Guide en Hôtes Culture. Het schip is een sleepboot gebouwd naar het model Amsterdammetje.

Langs de vaarroute is een breed scala aan musea en instellingen te bezoeken, waaronder: Oude Kerk, Ons’ Lieve Heer op Solder, Museum Rembrandthuis, H’Art Museum, Amsterdam Museum aan de Amstel, Museum van de Geest, Huis Willet-Holthuysen, Joods Museum, Portugese Synagoge, Holocaust Namenmonument, Nationaal Holocaustmuseum, Hollandsche Schouwburg, De Hortus, House of Gassan, KIT theater, Het Grachtenmuseum, Huis Marseille, Amsterdam Pipe Museum, Foam, Museum van Loon, Kattenkabinet, De Bazel, Amsterdam Pipe Museum, Wereldmuseum Amsterdam, ARTIS, Verzetsmuseum, Museum ’t Kromhout, NEMO Science Museum, Het Scheepvaartmuseum en ARCAM.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.