UITETEN IN RESTAURANT CARSTENS MET JE KINDEREN; MEGA AANRADER

Bij Brasserie Carstens mogen kinderen hun eigen toetje maken in de keuken en krijgen de menukaart gepresenteerd in de vorm van een educatieve kleurplaat. De kleine foodies in de dop leren zo spelenderwijs van alles over wat er die avond op hun bord komt te liggen. 

Ik vind Carstens vooral een heerlijke plek om met kinderen heen te gaan omdat het niet een standaard kindvriendelijk restaurants is om het zo maar te zeggen. Het restaurant zelf ziet er prachtig uit. Het is gevestigd in het Victoria Hotel in Amsterdam en heeft daarom al een beetje een gevoel dat je in het buitenland bent. 

Maar qua eten is dat alles behalve waar, want bij Carstens nemen ze je mee op reis door Nederland met ingrediënten uit onze eigen grond en wateren. Carstens Amsterdam is een stadse brasserie nabij Centraal Station met Maik Kuijpers (ex chef-kok Librije***) als concept chef.  Je eet er echt heerlijk!

Voor kinderen is er een kindermenu, een kleurplaat en als kerst op de taart mogen ze hun eigen toetje maken en dat vonden Bobbi & Fitz echt FAN-TAS-TISCH! Zelfs zo leuk dat Bobbi vanaf toen ‘toetjes chef’ wilt worden! 

Maik Kuijpers – “Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren waar ons eten vandaan komt en betrek ze graag bij het kookproces.”

Aan Tafel is een culinaire ontdekkingstocht voor kids

Carstens heeft afgelopen jaar een erg leuk concept gelanceerd, namelijk ‘Aan Tafel’. Tijdens deze middag genieten gezinnen van een smaakvolle lunch, terwijl de kinderen in kleine groepjes onder begeleiding van topchef Maik Kuijpers en zijn team spelenderwijs aan de slag gaan.

Tijdens de culinaire ontdekkingstocht leren kinderen op een leuke manier waar ons eten vandaan komt en welke mooie ingrediënten Nederland te bieden heeft. Zo doen ze een spannende smaaktest en gaan ze zelf aan de slag met twee gerechtjes die ze vervolgens vol trots mogen serveren aan hun ouder(s).

Aan tafel komt in 2020 terug! De exacte data worden later bekend gemaakt.

Carstens is iedere dag geopend voor lunch en diner.

Hasselearsteeg 1, 1012 MB Amsterdam. 

carstensbrasserie.nl

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.