GRAY LABEL RESTORE IS OPEN IN AMSTERDAM

Gray Label Restore

Gray Label Restore: het nieuwe duurzame store concept van de toekomst

Gray Label, het duurzame en minimalistische essentials merk voor kinderen, heeft een nieuw store concept in Amsterdam: Gray Label Restore. In Gray Label Restore komt de gehele visie van het merk samen: van nieuw, tot preloved en van previous collecties tot RNTD. De Gray Label Restore is een representatie van waar Gray Label voor staat: comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

De cirkel is rond

Waar in de Gray Label store in de Huidenstraat nieuwe producten worden verkocht en de rental service online te verkrijgen is wordt de Gray Label Restore dé fysieke plek voor inname en verkoop van tweedehands Gray Label, het presenteren, ruilen en retourneren van Gray Label RNTD en het showcasen van hun voorgaande collecties (archive). Daarnaast is er in de nieuwe winkel ook ruimte voor interessante samenwerkingen zoals de capsule collectie met Hu le Kes, productlanceringen, workshops en events.

Het idee voor de Gray Label Restore is ontstaan door de vele vraag en aanbod op tweedehands platformen zoals Vinted en Marktplaats en behoefte vanuit de consument voor een fysieke rental & secondhand service, een belangrijke stap in hun circulaire verkoopproces.

Verdeling assortiment

Het uitgebreide assortiment van de Gray Label Restore is ingedeeld in:

  • Inname + verkoop van vintage Gray Label*
  • Archive (stijlen & kleuren van voorgaande seizoenen)
  • RNTD (presentatie collectie, omruilen, retourneren)
  • Upcycled (Gray Label x Hul le Kes)
  • Essentials collectie voor kids / babies

*aangevuld met enkele coole eyecatchers (zoals Levi`s, sneakers), samengesteld door Emily Gray.

The new store identity

De identiteit van Gray Label Restore is wat we van Gray Label gewend zijn: minimalistisch en tonal, zodat de roterende collecties en producten extra goed tot haar recht komen. Gray Label is overtuigd van een circulaire benadering van mode en consumptie in het geheel. 

Gray Label Restore Amsterdam

Gray Label Restore

Preloved, Archive, Essentials, Upcycled, Rental, Inbreng.

Eerste Constantijn Huygensstraat 31

Amsterdam

Over Gray Label

Sinds 2011 is Gray Label een pionier op het gebied van duurzaamheid. De Gray Label items zijn geschikt voor baby’s en kinderen van 0 tot 12 jaar en gemaakt van 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen, wat ervoor zorgt dat alles wordt gemaakt volgens de hoogste normen van biologische en maatschappelijk verantwoorde productie. Met een continue focus op hoogwaardige kwaliteit en tijdloos design, creëert het merk duurzame collecties die door veel kinderen kunnen worden gebruikt.

Gray Label RNTD

Voor baby’s en peuters zijn de Gray Label stijlen ook beschikbaar via Gray Label RNTD, een flexibele verhuurservice die aansluit bij de groei van baby’s en peuters tot 2 jaar. Zodra een kleintje uit zijn of haar kleding is gegroeid kan het doorgeven worden aan het volgende kindje.

Gray Label Restore Amsterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.