DE COOLSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN

schaatsen in amsterdamSCHAATSEN NEDERLAND winterpark

De kerstvakantie is de ultieme tijd om de schaatsen onder te binden! Dit kan op veel plekken in Nederland, maar dit zijn de coolste plekken om te schaatsen in de CITY. 

ICE * AMSTERDAM MUSEUMPLEIN AMSTERDAM

Vind je het ook zo leuk om te leren schaatsen? Jouw eerste keer op het ijs? Kom het ontdekken bij Ice* Amsterdam, de schaatsbaan op het Museumplein. Schrijf je in voor de cursus jeugd van schaatsschool Duosport, dit is vier of vijf keer schaatsles op de zaterdag of de zondagochtend van 10.00 – 11.00 uur en 11.15-12.15. In de kerstvakantie kan de jeugd tussen 5 en 9 jaar meedoen met een vakantiecursus intensiefweek. Begin je winterochtenden op de mooiste ijsbaan van Nederland. Je schaatst dan 3 of 4 dagen achter elkaar, 1,5 uur per dag. En dat op de mooiste ijsbaan van Nederland.

www.iceamsterdam.nl

AMSTERDAMSE WINTERPARADIJS

Van 21 tot en met 30 december wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) opnieuw omgetoverd tot dé plek voor jouw ultieme winterbeleving. Zowel overdag als ’s avonds is er voor jong en oud veel te beleven. Schaats onder een deken van lichtjes op de binnen- en buitenschaatsbaan, ontdek het ultieme uitzicht over Amsterdam vanuit het mega-reuzenrad en glijd van de tubebaan op échte sneeuw! Vier de avond in de après-ski hut of op het winterfeest met onder andere Xander de Buisonjé en Lil’ Kleine. Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug in Amsterdam!

JAAP EDEN BAAN AMSTERDAM 

De Jaap Eden IJsbaan bestaat uit een prachtig gelegen unieke onoverdekte 400 meter buitenbaan met krabbelbaan en een overdekte ijshal. Het Garderobegebouw, gelegen aan de 400m baan is voorzien van toiletten, douches en kluisjes. Ook kun je hier schaatsen huren.

GELDERLANDPLEIN AMSTERDAM 

Zoals ieder jaar kun je weer schaatsen op het Gelderlandplein. Laat dan ook de kinderen gezellig indoor schaatsen terwijl jij zelf lekker kunt winkelen. Ook kunnen de allerkleinsten, eventueel met de ouders, hier hun eerste meters op het ijs maken. Handschoenen verplicht!

Openingstijden tijdens de kerstvakantie: Maandag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur, zondag 12.00 – 17.00 uur

WINTERVILLAGE STADSHART AMSTELVEEN

Winter Village Amstelveen, tovert ook dit jaar weer, voor 6 weken lang, winkelcentrum Stadshart om tot een winters dorp. Stadshart Amstelveen wordt hierdoor weer rond de kerstperiode de gezelligste kerstmarkt en openlucht ijsbaan uit de omgeving van Amstelveen. Zodra je het Stadshart nadert, zal het winterse gevoel je tegemoet komen. Bezoekers kunnen hun hart ophalen en heerlijk struinen langs alle gezellig kerstmarkt chalets. De ijsbaan en diverse horecavoorzieningen maken het helemaal compleet,  en daarmee Winter Village Stadshart

Openingstijden IJsbaan; Kerstvakantie: 12.00 – 21.00 uur

WINTER WONDERLAND NOORDWIJK 

Schaatsen aan zee op echt ijs? De komende weken kan dit in Noordwijk bij restaurant Het Zuiderbad. Noordwijk Winter Wonderland biedt 150 vierkante meter aan schaatsbaan waarop groot en klein hun schaatskunsten kunnen tonen. Op de volledig in winterstijl getransformeerde locatie huur je voor €6 een paar schaatsen om te genieten van de 150m2 aan schaatsbaan van echt ijs. Kom na alle inspanningen weer op kracht met een kop warme chocomel van de Koek & Zopie of kies voor een oer-Hollandse stamppot van het winterse menu. Voor het optimale wintergevoel klinkt er passende muziek en met de decoratie en geprojecteerde beelden waan je je volledig in een winter wonderland.

COOL EVENT SCHEVEINGEN

Schaatsen, ijsbeelden & roetsjen! Super Coole IJspret op Scheveningen!

Overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein t/m 20-jan
Spectaculaire Roetsjbaan op de boulevard  t/m 13-jan
IJssculpturen expositie op het strand naast de Pier t/m 13-jan

IJSVRIJ PARK FESTIVAL ROTTERDAM 

Midden in Het Park bij de Euromast, vlak voor parkcafé Parkiet wordt een vierkante ijsbaan van 500m2 aangelegd om op te schaatsen. Plof na het schaatsen neer in de sfeervolle setting van het verwarmde terras bij het paviljoen. Hier bestel je lekkere hapjes en drankjes. Op de vrijdagen wordt de barbecue aangestoken en is er een silent disco, zaterdag is het familiedag en zondag staat in het teken van live soul, jazz, funk en glühwein. Check de website voor meer informatie en de laatste updates.

http://ijsvrij.nl

WINTERSTATION  UTRECHT 

Het spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Natuurlijk kan er geschaatst worden tussen de treinen en schaatsen zijn gratis te leen. Iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. En natuurlijk ontbreken de koek- en kopie kraampjes niet. Het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

LEES OOK:

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.