10 X DE LEUKSTE UITJES IN DE KERSTVAKANTIE

de-10-leukste-uitjes-in-de-kerstvakantie

1. CIRCUS ZANZARA (WINTER CIRCUS) WESTERGASFABRIEK 

Circus Zanzara mixt van 19 december 2018 tot en met 6 Januari 2019 iedere dag circus met straattheater en experimenteert met andere theaterdisciplines in de mooie locatie, de Westergasfabriek. Het is een voorstelling met een onalledaags sausje. Zanzara speelt de acts met een brede glimlach en geeft geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders en opa’s en oma’s wel.

2. AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 

T/m 20 januari 2019 vindt de het Amsterdam Light festival plaats: hét festival om vanaf het water te beleven! Ook kindjes zullen vol bewondering zijn tijdens deze tocht. Bobbi & FItz vonden het Amsterdam Light Festival vorig jaar fantastisch. Locatie: Stadhouderskade 30 (tegenover het Hard Rock Café Amsterdam). Vertrektijden: dagelijks om 17.30, 18.00, 19.30 en om 20.00 uur. In de weekenden en in de kerstvakantie vertrekken de boten óók om 18.30, 19.00, 20.30 en om 21.00.

LEES OOK: WIN KAARTEN VOOR DE SPECIALE KIDSCRUISE NAAR HET AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

3. SCHAATSEN & SHOPPEN OP HET MUSEUMPLEIN 

Vanaf 14 – 26 december is de winterstemming op het Museumplein helemaal compleet. Dan strijkt Ice*Village voor veertien dagen neer naast de populaire schaatsbaan Ice*Amsterdam. De wintermarkt is dé plek om originele kerstcadeaus, unieke accessoires en stijlvolle kleding te kopen of te genieten van winterse kost en warme dranken. De toegang tot de wintermarkt is gratis. Bijna 60 chalets brengen samen een perfecte combinatie van shopping en horeca. Maar voor 14 en na 26 december kan er natuurlijk ook nog lekker geschaatst worden met de kinderen op de ijsbaan!

4. TWEE HELE LEUKE KERSTVOORSTELLINGEN IN DELAMAR 

In de kerstvakantie zijn er twee hele leuke voorstellingen in DeLaMar.

1. Alone@home (8+) 2 januari 14.30 + 19.00 // 3 januari 14.30 

Een avond vol avontuur, slapstick en live muziek met huiveringwekkende stunts uitgevoerd in een ingenieus decor. In Alone@home bedenken twee kinderen die alleen thuis zijn slimme trucs om de boeven (Martijn Fischer e.a.) die het op hun huis voorzien hebben, buiten de deur te houden. Muzikant Eddie B. Wahr schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor. Alone@home, met een knipoog naar de alom bekende film, is een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; maar ook het gevaarlijkste winteruitje voor de hele familie!

Kaartjes bestellen voor de voorstelling Alone@home check de website van DeLaMar. 

Leuk om te doen in de kerstvakantie deLaMar

 

2. Vet kindercabaret (6+)  5 januari 15.30 

Vet grappige sketches en liedjes waar zowel kinderen als hun ouders keihard om kunnen lachen. Vet kindercabaret is hilarisch, brutaal, energiek en soms absurd. Zo gaat Het vijfde couplet over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, bizarre traktaties en een lesje zwemmen zonder handen. Die 70 minuten vol typetjes, grappen, visuele effecten en swingende liedjes vliegen voorbij!
Kaartjes voor Vet Kindercabaret bestellen? Check dan de website van DeLaMar. 

5. TROPENMUSEUM 

Vier de kerstvakantie in het Tropenmuseum en doe mee met allerlei activiteiten die geïnspireerd zijn op Japanse games en manga. Bezoek de tentoonstelling COOL JAPAN en ontmoet robot Pepper. Doe mee met het spel Karuta, leer je eigen karakter tekenen bij een manga-workshop of kom luisteren naar het verhaal van Momotaro. Voor kids vanaf 10 jaar zijn er ook workshops sushi rollen. Daarnaast kan je nog op reis naar ZieZo Marokko, in Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig klaar voor vertrek.

Vanwege de kerstvakantie is het museum ook op maandag 24 december en maandag 31 december geopend. Eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) is het museum gesloten.

Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior ontdekken. Deze doe-tentoonstelling is in de kerstvakantie elke dag geopend.

6.  3-in-1 Winterkamp van My Little Van Gogh

Het beste van My Little van Gogh, Mini Professors & Toddler Sense gecombineerd in 1 week boordevol plezier en leren! Denk aan kunst, muziek, leren, dansen en spelen. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar die Nederlands en/of Engels spreken. Tijdens dit winterkamp is er genoeg tijd om van alles te ontdekken, creatief bezig te zijn en een hoop plezier te beleven. Je kan een week komen maar ook bijvoorbeeld 1 dag hierheen!

My Little van Gogh; Veerstraat 48. Klik hier voor meer informatie over het Winterkamp. 

7. NIJNTJE WINTER MUSEUM UTRECHT 

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter. Van 4 december tot en met 27 januari verandert het nijntje museum in het nijntje wintermuseum. In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Ze doen ski’s aan, rijden een stukje op de slee, bouwen een sneeuwpoppuzzel of versieren een kerstengel. Alle themaruimten worden omgetoverd in winterse sferen. Natuurlijk doet de museumwinkel ook mee: nijntje-fans vinden er de leukste kerstcadeaus.
Dagelijks te zien: de projectie ‘hier woont nijntje’
Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt en nu voor het derde jaar te zien. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.
Een goede reden om na het bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven. De animatie is elke avond te zien van 17:15-23:00 uur.

8. WINTER WONDERLAND NOORDWIJK 

Schaatsen aan zee op echt ijs? De komende weken kan dit in Noordwijk bij restaurant Het Zuiderbad. Noordwijk Winter Wonderland biedt 150 vierkante meter aan schaatsbaan waarop groot en klein hun schaatskunsten kunnen tonen. Ook de niet-schaatsliefhebbers halen hun hart op tijdens dit evenement met tal van andere activiteiten voor jong en oud. Op de volledig in winterstijl getransformeerde locatie huur je voor €6 een paar schaatsen om te genieten van de 150m2 aan schaatsbaan van echt ijs. Kom na alle inspanningen weer op kracht met een kop warme chocomel van de Koek & Zopie of kies voor een oer-Hollandse stamppot van het winterse menu. Voor het optimale wintergevoel klinkt er passende muziek en met de decoratie en geprojecteerde beelden waan je je volledig in een winter wonderland.

9. VONK18 | MADURODAM

Madurodam laat de vonken ervan afspringen! De unieke lichtshow VONK18 laat je terugblikken op 2018 én vooruitkijken op 2019. Droom samen weg bij de kleine, grote en meest bijzondere momenten van afgelopen jaar en laat je inspireren voor het nieuwe jaar. Mis het niet en bezoek Madurodam in de avond van 27, 28, 29 of 30 december 2018!

Voor meer info check de website van Madurodam. 

10. Met een robot op avontuur door het Maritiem Museum

Bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam kunnen in de kerstvakantie oog in oog komen te staan met een echte robot. Het museum staat van 22 december t/m 6 januari namelijk in het teken van ontdekkingsreizen en er is dagelijks een speciale familierondleiding door een slimme robot. In de kerstvakantie ontdekken bezoekers van het Maritiem Museum welke eigenschappen ze nodig hebben om een ontdekkingsreiziger te worden in ‘Expeditie Knappe Koppen’ met astronaut André Kuipers. Maar ze kunnen de wereld ook op andere manieren ontdekken: bijvoorbeeld vanuit een luie dekstoel op een cruiseschip in ‘Zeekastelen’. Er zijn verschillende themaworkshops te volgen en iedere dag vindt de robotrondleiding plaats, vanaf 14.00 uur. Deze tour duurt 40 minuten.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.