CITYMOM IN FISH HOEK, ZUID AFRIKA

photoMarijke

media_xl_3980616

Cape Town Fish Hoek Cape Town

Marijke verhuisde in 2005 naar Zuid Afrika en leerde daar haar man William kennen. Eerst woonde ze in Kaapstad zelf, toen verhuisde ze naar het studentikoze Observatory en nu wonen ze in Fish Hoek. Inmiddels zijn daar 3 kinderen bijgekomen; de tweeling Finn en Murray kleine Jess. In overleg met hun tweeling hierbij de lijst van “hun lievelingsplekjes” en leuke kindvriendelijk plekken in de omgeving van Kaapstad. Fish Hoek zelf is een dorpje op 45 minuten rijden van Kaapstad. Het ligt en route naar Cape Point, tussen het mooie en gezellige Kalkbay en Simonstown in.

Met stip op nummer 1: het strand! Van alle stranden op het schiereiland is het strand van Fish Hoek het kind vriendelijkst; kalme branding, warm water, groot wit strand, met een wc(!), speeltuin en restaurant in de buurt. Verder ook rotsen waarin uren gezocht kan worden naar krabbetjes en zee anemonen. Er is ook een haaiennet, dat maakt het voor mij als Nederlander toch iets makkelijker om het water in te duiken!

Bij St. James en Kalkbay zijn verschillende natuurlijke zwembaden; bij vloed komt er vers water in en dat wordt dan opgewarmd door de zee. Heerlijk voor de kinderen om in te rommelen.

Cape Point Vinyards; hier brengen wij héél veel tijd door in de zomer. Ik weet niet of ik eerst de mooie en kindvriendelijke omgeving moet aanprijzen of de heerlijke Chauvinon Blanc. Fantastich uitzicht, heerlijke picknickmanden, wijnproeverij, gezellig personeel, speeltuintje, uitgestrekt gazon, zonsondergang; need i say more. Een must als je bij Noordhoek in de buurt bent!

Imhoff farm; tussen Fishhoek en Kommetjie ligt deze actieve (geiten)boerderij; leuke verschillende winkeltjes, chocolaterie, speeltuintje, galeries, en restaurantjes; onze favoriet is Blue Water Café. Goed kindermenu, overheerlijke burgers en pizza’s en goedgevulde salades, en weer vriendelijk personeel. Een omheind grasveld houdt de wegrenners tegen, ook weer een paar klimrekken en een mooie grote klimboom. En dan ook weer dat uitzicht… Richting Houtbay ditmaal. Naast het restaurant is Higgeldy Piggeldy, een kinderboerderij.

Tussen Scarborough en Cape Point vind je Cape Point Nursery; een kwekerij met een tea garden en speeltuintje en voor de kinderen lekker om rond te rennen. Erg kindvriendelijk. Je kan er ook een klein paadje volgen waarlangs allerlei vreemde en grappige voorwerpen te vinden zijn. Een kleine circulaire route, dat je weer terugbrengt naar de kwekerij.

Een rit met de trein van Muizenberg en Simonstown staat hier ook hoog op de lijst van mijn tweeling; vlak langs de branding, over de rotsen is de spoorlijn aangelegd; als je je hoofd uit het raam steekt op een stormachtige dag kan je het zeewater proeven! Maar ook met een kalme zee een heerlijk ritje met veel te zien; misschien wel dolfijnen of een walvis!

Dichterbij Kaapstad, in Greenpoint, naast het voetbal stadion, heb je het Greenpoint Park; wij rijden graag 45 minuten om daar een middagje door te brengen. Gigantisch speelterrein naar EU veiligheidsstandaarden, voor verschillende leeftijdsgroepen. Er is een pad te volgen dat je leert over het ecosysteem en uitgestrekt grasveld ideaal voor picknicks. Er kan geen eten gekocht worden, maar heeft verder wel erg nette wc’s.

Roux café, Noordhoek Farm Village: een heerlijk cafe voor zowel binnen als buiten zitten. Goed menu, kinderstoelen en speelterrein zowel binnen als buiten. Bij de Barnyard Deli verkopen ze allerlei heerlijke locale producten en fenomenaal brood + de beste croissants.

Het Two Oceans Aquarium bij het Waterfront moet genoemd worden; voor de minder mooie dagen; groot feest voor alle leeftijden. Wel heel druk in het weekend en bij regenachtig weer.

 

LEES OOK: ALLE TIPS VOOR EEN RONDREIS DOOR ZUID-AFRIKA MET KINDEREN DEEL I 

LEES OOK: DEEL II RONDREIS ZONDER ZORGEN MET KINDEREN DOOR ZUID-AFRIKA 

 

1 Reactie

  1. Sabine

    Super om dit te delen ik zou graag een huis kopen in vishoek is er een haven in de buurt voor een zeilschip ? Is het er veilig ?

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.