10 x KADO’S VOOR REISLUSTIGE KIDS

moodboard_reislustige_ouders_genummerd

Ik zou mezelf “normaal” noemen als we het hebben over reizen. Ik hou er van om op reis te gaan, dingen te ontdekken en heb al best wat van de wereld gezien.. Maar veel vriendinnen en kennissen hebben er echt meer vliegtuiguurtjes op zitten en hebben veel exotischere plekken bezocht. Veel van deze mensen worden op een gegeven moment papa of mama. Sommigen zetten het reizen door alsof er niets aan de hand is en slingeren met baby in een waterafstotende draagzak aan Braziliaanse lianen. Maar de meesten doen het na de geboorte van een kindje even wat rustiger aan wat betreft reizen. Bij de echte reizigers blijft het echter altijd kriebelen. Het lijkt mij fijn voor echte globetrotters, dat dit stukje niet vergeten wordt nu ze MOM worden of zijn. Ze zijn namelijk ook nog gewoon zichzelf! Dus hoe leuk is het als je hier met je babyshower-, kraam- of verjaardagscadeau op inspeelt? Ik speurde het internet af en vond de volgende leuke cadeaus voor reislustige ouders en dus reislustige kids!

#1 Wereldbol
Speelgoed in de vorm van een wereldbol, bijvoorbeeld Hugg-A-Planet of een opblaasbare globe / strandbal (van bijvoorbeeld Caly Toys) zijn natuurlijk de gadgets voor reislustige kids!

#2 Puzzel
Deze puzzel van 208 stukjes met mooie afbeelding van de wereld met meerdere culturen en dieren wordt geleverd in doos met handig handvat zodat hij ook mee kan op reis!  www.eurekakids.nl

#3 Atlas
Ik zag “Atlas” van Aleksandra en Daniel Mizielinski (uitgeverij Lannoo) per toeval een keer open liggen in de bibliotheek en was direct verliefd! Het is een kinderatlas met landkaarten en heel veel leuke plaatjes van mensen, dieren, planten en culturen. De atlas is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Als het kindje nog te jong is, dan kunnen de ouders in de tussentijd alvast genieten van alle leuke illustraties en weetjes Dit is door ons getest en door de keuring gekomen!

#4 Fairtradespeelgoed
Echte reislustige ouders, zijn vaak dol op fairtradespeelgoed, zoals de gehaakte olifanten van Return to Sender die verkrijgbaar zijn bij de Hema. Meestal staat het land van herkomst genoemd bij fairtrade-artikelen en lukt het misschien zelfs om iets te vinden uit het land waar je zelf een bijzondere reis hebt gemaakt.

#5 + 6 Rexinter
Het merk Rexinter (onder andere te koop bij bol.com) heeft een wereldkaart-lijn. Zo zijn er leuke rugzakken en vlaggetjes te koop!

#7 Havaianas
Reizigers dragen graag Havaianas en kleine reizigers dragen graag kleine Havaianas! Kies een maatje dat het kindje in de zomer past. Als de ouders niet naar de zon vertrekken, dan kan de kleine in ieder geval in eigen land gebruik maken van de slippertjes! Als je een iets groter budget hebt, kun je kijken of je matchende slippers kunt vinden voor bijvoorbeeld vader en zoon. Te koop via Omoda.

#8 TURBO KLEURPLAAT ‘JAPAN’ 
Dit is een kleurplaat zo groot als een tonijn! Met turbo kraanvogels, een kogeltrein en aapjes die in ‘onsen’ aan het badderen zijn! Lees in het paspoort hoe je sushi en een kraanvogel kunt maken en leer de wildste sumo-kreten slaken! De turbo kleurplaat (48 x 69 cm) wordt geleverd met een mini-paspoort vol ontdekkingen: maak je eigen sushi, mawashi én kraanvogel!   www.makii.nl

#9 Camera van Ai Mi
De moeder van Ai Mi (de naam van zowel de dochter als de winkel van Bich Anh) maakt accessoires voor kinderkamers en speelgoed. En één van de pronkstukken van haar collectie is de fotocamera. Ze naait en schildert de stof zelf. Op de camera kan indien gewenst de naam van het kindje geschreven worden. Een topcadeau voor een kleine avonturier! De camera kost €20. Je kunt de camera bestellen via haar instagramaccount (@aimi_nl). Dit account is overigens een aanrader om te volgen! Ik word altijd blij van de leuke, stoere foto’s van haar dochter en tweelingzoontjes!

#10 Een t-shirt voor globetrotters
Door alle wereldreiziger om mij heen, kwam ik op het idee om een print voor al deze lieve globetrotters te maken. De prints worden zowel op shirts voor kinderen als voor volwassenen gedrukt. De shirts zijn fair trade en van biologisch katoen, zijn te verkrijgen in mijn webwinkel www.swanandstork.nl.

 

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop SwanandStork.nl ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.