ZORGELOOS OP CAMPERVAKANTIE MET KINDEREN

Een campervakantie in Europa of intercontinentaal staat bij veel Nederlanders (waaronder ikzelf!) hoog op de verlanglijst. Sinds Covid-19 is de belangstelling hiervoor alleen maar groter geworden. Mede door het feit dat je zo vrij bent om te gaan waar en wanneer je heen wilt (en Schiphol ook nog eens kan vermijden!)

Een vraag die bij je opkomt wellicht; is een campervakantie geschikt voor – kleine – kinderen?

Een campervakantie heeft juist voordeel ten opzichte van een hotelvakantie, want je hebt alles bij de hand: bed, toilet, douche, keuken en – afhankelijk van het gehuurde campermodel – een zee aan opbergruimte.

Uiteraard is een campervakantie in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland de ultieme camperbelevenis, maar voor wie een eerste campertrip met kinderen overweegt, is bestemming Europa een ideale try-out.

Wie in Europa een camper wil huren, kan dat doen via Goboony. Zij snappen dat jij ook eens die vrijheid van een camper wilt ervaren, maar (nog) niet je eigen camper wilt kopen. Een camper huren is dan natuurlijk de oplossing!

Het Europa-aanbod omvat België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Engeland, & Zweden.

Voordelen van een campervakantie met kinderen


Voortdurend overnachten in verschillende hotels kan kinderen onrustig maken, met je eigen huis op wielen slapen ze de gehele vakantie in hun eigen vaste bed. Wanneer ze in het alkoofbed slapen kun je een veiligheidsnetje of bedrail bevestigen.

Iedere avond en ochtend de koffers inpakken is verleden tijd, en omdat de grotere campermodellen over zeer veel bagage- en opbergruimte beschikken, kun je redelijk veel speelgoed maar ook kinderfietsen meenemen. Wanneer de kids vroeg naar bed gaan, kan jij lekker buiten bij een kampvuurtje borrelen of een boek lezen.

Alles bij de hand met een camper


Schijnt de zon, dan speelt het vertier zich buiten de camper af. Mocht het eens regenen, dan zit je lekker droog en beschut in de camper of onder een luifel met alles bij de hand. Van een pleister tot en met een kinderfiets, speelgoed tot en met koel bier en wijn, de camper fungeert letterlijk als een vakantiehuis op wielen.

Het is dus erg makkelijk om hetzelfde eet, drink en slaapschema voor je kids aan te houden. Met ruim 8100 campings in Europa ben je nooit ver weg van een camperplaats, een mooi plekje op een camping of ga ergens vrij overnachten, dat in verschillende landen mogelijk is, waaronder Duitsland, Zweden, Schotland, Ierland, Frankrijk en Engeland. Het merendeel van de kampeerplaatsen en campings bieden loosplaatsen voor je afvalwater van keuken, (chemisch)toilet en douche.

Let op rijafstanden als je met kinderen reist


Hou er rekening mee dat reizen per camper wat langzamer gaat dan een auto dus voorkom dat je iedere dag enorme afstanden gaat afleggen, sowieso een van de grootste fouten die veel camperaars maken. Kinderen kunnen tijdens het rijden op een bank – of in hun eigen meegebrachte kinderzitje -aan een tafel zitten, een spelletje spelen of een filmpje kijken.

Inspiratie opgedaan? Lees dan de blog: ROADTRIP ALGARVE MET DREUMES IN VINTAGE VOLKSWAGEN CAMPER! Dan wil je echt meteen een camper huren en op reis gaan!

LEES OOK: 4x DE LEUKSTE KIDSPROOF CAMPINGS IN NEDERLAND

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

1 Reactie

  1. Campers Amerika

    Wat een handig artikel! Ik ga volgende maand voor het eerst met de camper op vakantie in Amerika. Ook hier zal ik rekening moeten houden met de rijafstanden met kleine kinderen. Bedankt voor het delen van dit artikel!

    Met vriendelijke groet,

    Carla

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.