BUGABOO RUNNER; HARDLOPEN ACHTER DE KINDERWAGEN

Bugaboo Runner Bugaboo Runner 2

Na je bevalling mag je vanaf 12 weken het hardlopen weer rustig opbouwen. Alleen wanneer ga je nou hardlopen? Ik was al blij dat we aan ons nieuwe ritme gewend waren en weer normale nachten maakten. Maar na een paar maanden kreeg ik weer wat meer energie en wilde ik weer lekker gaan sporten en bovendien tijd voor mezelf hebben. Wat was ik toen blij met onze kinderwagen!

Er zijn speciale hardloopbuggy’s, maar waarom niet de eigenschappen van zo’n buggy combineren met een kinderwagen? Zoals de Mountain Buggy Urban Jungle. Hij is super wendbaar en heel stabiel voor Amy, ze merkt weinig van de hobbels in de weg. Net nieuw is de Bugaboo Runner. De Bugaboo Runner is er in twee versies; als een complete jogging kinderwagen en als een accessoire voor bestaande Bugaboo bezitters, als gemakkelijke click-and-go jogging extensie.

Maar hoe loop je nou achter zo’n wagen? Het is aan te raden om de wagen met 1 hand te duwen en er zelf een beetje naast te lopen zodat je daardoor 1 hand vrij hebt en je je lichaam daardoor rechter houdt. Dit is, vooral in het begin, erg belangrijk voor de stabiliteit van je bekken.

Voor de veiligheid zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten:

  • Kleed je kindje warm aan, jij werkt je wel in het zweet maar je kindje ligt/zit stil.
  • Kies een bekende route en het liefste geasfalteerd, als er iets is wil je snel naar huis kunnen en het asfalt is comfortabel voor je kindje. Vooral als ze nog onder 1 zijn kunnen ze de schokken van de wagen nog niet goed opvangen, dus voorkom te veel hobbels en zorg voor stabiliteit.
  • Zorg ervoor dat de banden goed opgepompt zijn, met zachte banden wijkt de wagen sneller en loopt het veel zwaarder.
  • Zorg dat de wagen niet uit je handen kan glippen, wikkel desnoods grip voor een tennisracket om de duwstang.
  • Zorg dat je goed zichtbaar bent en zorg ook dat de kinderwagen goed zichtbaar is.

www.bugaboo.com

LEES OOK: DE NIEUWE LIMITED EDITION BUGABOO; DE CAMELEON3 KITE

Blog by Mieke Schuurman 

Mieke is moeder van Amy (geboren februari 2014) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

1 Reactie

  1. Mariska

    Hoi Mieke, wat ontzettend leuk dat je voor citymom blogt, ik heb net genoten om jouw blogs te lezen! Liefs!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.