ALLE VOORDELEN VAN EEN FIETS IN DE CITY

voordelen elektrische fiets

Een fiets is een steeds populairder vervoermiddel in de stad, ook met kids. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Fietsen in de stad biedt namelijk talloze voordelen. Ben je benieuwd naar deze voordelen en waarom een fiets in de stad voordeliger is dan een auto? Lees dan snel verder!

Milieuvriendelijk

In een stad worden er vaak veel schadelijke stoffen uitgestoten. Dit moet natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen zien worden. Het vaker op de fiets stappen in de stad, zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. Dit heeft weer positieve effecten op het milieu. Fietsen is daarnaast ook nog eens handig in de stad, aangezien je overal snel langs kunt. Al met al is het fietsen in de stad dus een echte win-win situatie. 

Drukte vermeiden

Zoals hierboven al even benoemd werd is een fiets niet alleen milieuvriendelijk, maar kun je ook nog eens overal snel langs. In veel grote steden is het vaak erg druk. Hierdoor zijn er sneller verkeersopstoppingen. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn, vooral al je snel je kinderen moet afzetten bij het kinderdagverblijf en vervolgens door moet naar je werk. In deze situatie is het handig om op de fiets te gaan.

Met de fiets kun je namelijk files omzeilen en je reistijd verkorten. Op deze manier ben je niet afhankelijk van wegen en het openbaar vervoer en kun je gemakkelijk door smalle straatjes en kun je gemakkelijk fietspaden navigeren. Daarnaast hoef je je nooit meer zorgen te maken over parkeerproblemen. De fiets kun je namelijk bijna overal gemakkelijk en kosteloos parkeren. Hoe fijn is dat?

Financiële besparing

Een fiets is ook nog eens een stuk goedkoper dan het openbaar vervoer of een auto. Met een fiets bespaar je ongelofelijk veel geld. Zo bespaar je op brandstof- en parkeerkosten. Daarnaast bespaar je ook nog eens op verzekering- en onderhoudskosten. Daarnaast zijn de fietsen van fietsoptimaal.nl ook nog eens een duurzame investering die jarenlang mee gaan.

Gezondheid en welzijn

Wist je dat fietsen een uitstekende vorm van lichaamsbeweging is? Fietsen is namelijk onwijs goed voor het hart, versterkt de spieren en helpt het lichaamsgewicht in balans te houden. Daarnaast heeft fietsen een positief effect op stress.

Al met al heeft het fietsen in de stad een hele hoop voordelen. Zorg er dus voor dat je vaak op de fiets stapt en wat vaker de auto laat staan. Dit heeft voor iedereen voordelen!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.