8X DE LEUKSTE ‘VERGETEN’ PRETPARKEN


Voor ons is deze zomer Speelpark Oud Valkeveen de ontdekking! Ik was er vroeger met een schoolreisje weleens geweest maar per toeval gingen wij er laatst met de meiden een dagje naar toe. Dat maakte mij nieuwsgierig. Zouden er nog meer van deze schatten bestaan in Nederland? Die zijn er dus.

Het leuk van deze parken vind ik dat ze betaalbaar zijn. Waar je bij de bekende parken zo 40 euro per ticket kwijt bent zijn deze parken maximaal 15 euro per persoon. Ook hebben de meeste parken een speciale speelgelegenheid voor kleine kindjes en vaak een binnen en buitenruimte. Kennen jullie ze al?

1. Speelpark Oud Valkeveen

Het leuke van dit park is dat het het al 95 jaar oud is. Zelfs de overgrootmoeder van de meiden kende het van vroeger. Het park ligt in verscholen in het groen en heeft een eigen strandje. Er zijn diverse attracties voor jong en oud.

Er rijdt een boemeltreintje, er is een achtbaan, trampolines om te springen en voor de kleintjes een afgesloten miniland. Bij minder mooi weer is er ook een playmobil speelruimte en een heuse indoorspeeltuin. Je kunt je er makkelijk een hele dag vermaken.

www.oudvalkeveen.nl

2. Sprookjeswonderland

In Enkhuizen vind je Sprookjeswonderland. Phileine noemt het de kleine Efteling. En dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Het park heeft een sprookjesbos, speeltuin en diverse attracties zoals een draaimolen, hekspeditie, auto’s, paardjes en een treintje.

www.sprookjeswonderland.nl

3. Kabouterland in Exloo

Midden in het Drentse dorpje Exloo vind je Kabouterland. De betovering van kabouters en de mix van speeltuin, dierentuin en pretpark maakt het een ware attractie. Er is zowel een binnen als buitenspeeltuin een trollengrot en konijnenhol waar je kabouters kunt bespieden. Je kunt er lekker klimmen en ontdekken.

www.kabouterland.nl

4. Dippie Doe

In Best vind je Dippi Doe. Een pretpark wat zowel een grote binnenspeeltuin als buitenspeeltuin heeft. Er is dit jaar een nieuwe achtbaan bijgekomen, je raast van de donutslide of draait een rondje in de draaimolen. Er is zowel voor jong als oud genoeg te doen.

www.dippiedoe.nl

LEES OOK: DE LEUKSTE MUSEA VOOR KINDEREN IN ROTTERDAM

5. Linnaeushof

De grootste speeltuin van Europa ligt in Heemsteede. Er zijn botsauto’s, mega glijbanen, shows en een waterpark. Peuters en kleuters kunnen zich uitleven in de verkeerstuin en de speeltuin voor kleintjes.

www.linnaeushof.nl

6. Drouwenerzand

Een pretpark in Drenthe waar je van alles kunt beleven. Van treintje tot de Freak out, ponyrijden, trampoline springen en heerlijk moddersoep maken in de net aangelegde speeltuin.

In de entreeprijs van het park zit al inbegrepen vers fruit, belegde broodjes, patatjes, snacks, soep, koffie, thee, limonade en softijs. En dat voor een prijs van €13.50 per persoon (in de zomervakantie 14.50).

www.drouwenerzand.nl

7. Park Tivoli

Met meer dan dertig attracties kan je er een hele dag spelen. Er is een speciale dreumes speeltuin voor de kleintjes. Er zijn treintjes, graafmachines, springkussen, een achtbaan en octopussen.
Het park bestaat dit jaar 60 jaar en dat vieren ze met nieuwe attracties en evenementen.

www.parktivoli.nl

8. Plaswijckpark

In Rotterdam vind je het dit jaar 95 jaar bestande Plaswijckpark. Dit park is opgedeeld in dierenwijck, wandelwijck en speelwijck. De namen zeggen het eigenlijk al. In dierenwijck vind je diverse dieren. Apen, roofdieren en andere bewoners.

In wandelwijck kan je even bijkomen van alles drukte en chillen in het gras of door de Engelse tuin lopen en in speelwijck vind je diverse speeltuien. Een verkeerstuin, slingertuin en water. Spelen zodat je er zowat bij neervalt.

www.plaswijckpark.nl

LEES OOK VAN JASMIJN:

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

16 Reacties

 1. Brenda

  Ik vond dippie doe erg tegenvallen., achtbaan pas toegankelijk vanaf 1.25 meter, terwijl ze al wel in de python in Efteling mag. Toiletten niet schoon, niet heel vriendelijk personeel en wat me nog het meest tegen viel was dat je vanaf 1 jaar de volle prijs moet betalen, terwijl ze amper iets kunnen doen.

  Antwoord
  • Conny

   On het mooie Fryslân in Oudemirdum vind je het vernieuwde Speelpark Sybrandeburen. Naast het strand! Gratis parkeren. Entree 5.50 euro

   Antwoord
   • Bettina

    Dank voor de leuke tip!

    Antwoord
 2. Sylvia

  Wat leuk dat je Sprookjeswonderland benoemd in je verhaal!! Wij wonen in Enkhuizen en komen er dan ook geregeld ?

  Antwoord
 3. Hilly

  Leuk, ik houd van zulke parken!
  Nog een tip; Duinen zathe in Appelscha. Soortgelijk Drouwenerzand. 15 euro entree inclusief eten en drinken!

  Antwoord
  • Bettina

   Dank je wel voor deze extra tip, heel leuk!!!

   Antwoord
 4. Cristel

  Malkenschoten bij apeldoorn is ook erg leuk!! Geen attractiepark maar wel heerlijk spelen.
  Verder mis ik ook echt het land van jan Klaassen bij braamt ? . Dat is er echt wel een waar je nog een keertje heen moet ?

  Antwoord
  • Bettina

   Dank je wel voor je 2 extra tips!!!

   Antwoord
 5. Melanie

  Tivoli vonden wij echt helemaal niks! Staat ontzettend op elkaar gepropt en personnel moest meerdere atracties bedienen waardoor je lang moest wachten.
  Onze dochter was toen 5 jaar en net geen 1 meter en mocht nergens alleen in, vond het spookhuis daar nog het meeste tegenvallen.
  Wat wel leuk is, is duinoord! Bij de ticketprijs zit onbeperkt eten en drinken en kinderen kunnen daar zelf lekker rond lopenmela

  Antwoord
  • Bettina

   Dank voor je reactie en dank ook voor de tip voor Duinoord!

   Antwoord
 6. Claire van Pinxteren

  Sprookjesbos in Zuid Laren! Heel ruim opgezet met een ontzettend leuke binnenspeeltuin als het slecht weer is. Entree is 9,50 pp en kids tot 2 jaar zijn gratis.

  Antwoord
  • Bettina

   Dank Claire voor je leuke toevoeging! Groeten, Bettina

   Antwoord
 7. Marianne

  Het kabouterpark in exloo is ons behoorlijk tegengevallen. Wat wel leuk is, is sanjes fertier in Friesland!

  Antwoord
  • Bettina

   Dank je wel voor je toevoeging!

   Antwoord
 8. Joke

  Irrland is een attractiepark en dierentuin in Twisteden, Duitsland., Net over de grens bij Venlo,
  Speelpark bijna te groot voor 1 dag, voor kinderen basisschool leeftijd, intree, 7,50, gratis parkeren, consumptie 1€ per stuk.

  Antwoord
  • Bettina

   Dank voor de aanvulling!!!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.