GRAY LABEL OPENT WINKEL IN NEGEN STRAATJES IN AMSTERDAM

GRAY LABEL WINKEL AMSTERDAM

GRAYLABEL AMSTERDAM WINKEL

Een nieuw universum voor kleine minimalisten in hartje Amsterdam

Het kinderkledingmerk Gray Label opende gisteren een nieuwe winkel in Amsterdam. De winkel is gevestigd in een karakteristiek pand in de Huidenstraat, een van de negen straatjes in het winkelhart van Nederland. In de 58M2 grote winkel ligt de focus op Gray Labels eigen duurzame kleding-, schoenen-, bed linnen- en accessoirescollecties. Hiernaast wordt ruimte gegeven aan samenwerkingen en geselecteerde andere merken die aansluiten bij de design- en kernwaarden van Gray Label.

Emily Gray, oprichter van en creatief brein achter Gray Label: “In deze ruimte kan ik mijn eigen collecties maar ook samenwerkingen, kunst en producten van andere designers, wiens visie ik inspirerend vind, laten zien. Ook vind ik het belangrijk dat de ruimte kinderen zelf aanspreekt: juist zij moeten zich in onze kleding maar dus ook in onze winkel fijn en gezien voelen.”

GRAYLABEL AMSTERDAM WINKEL

Het ontwerp van de winkel sluit naadloos aan bij de minimalistische sfeer en uitstraling die het merk kenmerkt; mono-kleur presentaties, grafisch lijnenspel, op logo gebaseerde handvatten en kinder-formaat kasten.

In het oog springt een gelimiteerde collectie kunstwerken, speciaal voor Gray Label gecreëerd door July Adrichem. Deze ‘PLAY series’, alleen verkrijgbaar in de winkel in de Huidenstraat en de Gray Label webshop, speelt met geometrische vormen in Gray Label’s kleuren. Ook biedt de winkel een magazine corner voor groot én klein, inclusief een selectie minimalistische kinderboeken en internationale tijdschriften als MILK, Kinfolk en Lunch Lady.

Daarnaast zijn er lifestyle producten aan het assortiment toegevoegd als bamboe broodtrommels en servies van Ekobo, een Ecobirdy kinderstoel van gerecycled plastic speelgoed en afwasbare, bpa-vrije slabbers van Rommer. Het merkaanbod is wisselend en divers, maar altijd tijdloos en met een focus op duurzaamheid en minimalistisch design.

OVER GRAY LABEL 

Gray Label is in 2011 opgericht door Emily Gray en sindsdien neemt het merk een bijzondere plek in binnen de kinderwereld. Enerzijds worden ze gezien als een pionier op het gebied van duurzaam produceren, anderzijds hebben ze een uitgesproken mening over producten voor kinderen: hoe meer ruimte voor de beleving van het kind, hoe beter. Zonder het gebruik van felle kleuren of prints, maar met minimalistische, unisex ontwerpen brengen ze een rustpunt in de hectische wereld van kindermode. Het label maakt uitsluitend gebruik van 100% organisch, GOTS gecertificeerd katoen en ontwerpt items voor kinderen van 0-10 jaar.

WINKEL
Huidenstraat 17
Amsterdam

OPENINGSTIJDEN 

vrijdag 11:00–19:00
zaterdag 11:00–18:00
zondag 12:00–18:00
maandag 12:00–18:00
dinsdag 11:00–18:00
woensdag 11:00–18:00
donderdag 11:00–19:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.