HET MUIZENHUIS IN AMSTERDAM; MUST GO VOOR ALLE FANS VAN HUN BOEKEN

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Thuis zijn we fan van de boeken van Het Muizenhuis. Een bezoek aan het Muizenhuis zelf stond dan ook al heel lang op ons wensenlijstje om heen te gaan. 

Het Muizenhuis is gemaakt door Karina Schaapman. Inmiddels is het Muizenhuis uitgegroeid tot een echt familiebedrijf bestaande naast Karina uit haar vier kinderen Tom, Ian, Manita en Lili.

In de boeken duik je in de wereld van muisjes Sam en Julia. Samen ontdekken zij de verschillende vertrekken van het Muizenhuis en ontmoeten zij hun bijzondere bewoners. De boekenserie, waarvan het eerste deel in 2011 verscheen, werd al snel een doorslaand succes in binnen en buitenland. Inmiddels zijn de boeken in meer dan 27 talen vertaald.

Bezoek de Muizenhuis winkel & werkplaats!

Iedereen is van harte welkom in het Muizenhuis winkel & werkplaats. Vroeger midden in de Jordaan inmiddels verhuist naar Muntplein 8. Hier staan decors tentoongesteld die speciaal gemaakt zijn voor de boeken zoals het circus, het theater, de haven en de kermis. Ook kun je hier zien hoe het Muizenhuis gemaakt wordt en vragen stellen aan de makers. Uiteraard kun je er ook boeken aanschaffen en andere Muizenhuisspulletjes.

Kinderfeestje in Muizenhuis stijl

Het Muizenhuis zelf biedt geen kinderfeestjes aan maar feestjes zijn wel van harte welkom om even langs te komen – mits onder begeleiding van genoeg volwassenen. Je kunt bijvoorbeeld eerst thuis een Muizenhuisboek voorlezen, daarna langskomen in de Muizenhuis winkel & werkplaats, en vervolgens thuis knutselen aan een Muizenhuis of het Muizenhuis Doeboek.

Op hun website kun je veel informatie en filmpjes vinden over het bouwen van een eigen Muizenhuis. Een bezoekje aan het Muizenhuis duurt doorgaans ongeveer 15-20 minuten. Kondig het altijd even aan als je met een groepje langskomt: winkel@hetmuizenhuis.nl

Het Muizenhuis – winkel & werkplaats
Muntplein 8

1012 WR Amsterdam
info@hetmuizenhuis.nl
+31202157341

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10:00 – 19:00 (op zondag tot 17.00 open). 

www.hetmuizenhuis.nl

LEES OOK: TIP: 3in1 SUMMER CAMP IN AMSTERDAM; OOK VOOR EEN DAG OP KAMP

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

1 Reactie

  1. Felien

    groep 5/6 van de bwb school gaat een muizenhuis maken.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.