22X DE LEUKSTE UITJES VOOR KIDS IN DE KERSTVAKANTIE IN AMSTERDAM

22 X DE LEUKSTE UITJES VOOR KIDS IN DE KERSTVAKANTIE IN AMSTERDAM

 

1. CIRCUS ZANZARA (WINTER CIRCUS) WESTERGASFABRIEK 

Dit jaar gaat Circus Zanzara van 15 December t/m 7 Januari 2024 op het westergasfabriek terrein in Amsterdam de nieuwe voorstelling “Felix Terra”. Zoals ieder jaar heeft Zanzara ook dit keer weer een totaal nieuwe voorstelling met een heel nieuw decor, Ze bevinden zich op het ene moment op de prairie, het andere moment in een klein tentendorp en dan weer bij een hut. Kortom veel beweging in deze voorstelling. Een rustige gemeenschap wordt opgewekt door een ambitieuze ,hiërarchische Kolonel met grootse plannen voor de toekomst : een spoorlijn! Hij wordt bijgestaan door zijn klunzige sergeant, zijn vriendelijke bediende, zijn trompetter en zijn af en toe uit de ban springende trommelaar. Het dorp raakt toch wat uit zijn gewone doen door dit koppel. 

Kortom zoals te verwachten bij Zanzara; verassend, acrobatisch -ook in de lucht-, natuurlijk weer fantastische livemuziek en dus geen moment verveling! 

 

2. AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 

Editie 12 is van start! Tot en met 21 januari zijn de 24 unieke lichtkunstwerken rondom het thema LOADING… te bewonderen vanaf het land of water. Het Amsterdam Light festival is hét festival om vanaf het water te beleven vind ik zelf! Ook kindjes zullen vol bewondering zijn tijdens deze tocht. Bobbi & FItz vinden het Amsterdam Light Festival ieder jaar weer fantastisch.

Vaar mee in een overdekte rondvaarboot en laat je meevoeren naar de wereld van de verbeelding met de speciaal ontwikkelde audiotour. De audiotour vertelt je over de kunstwerken, kunstenaars en het thema, maar laat genoeg ruimte om ook gezellig met elkaar te kletsen. Een vaart duurt gemiddeld 75 minuten en er zijn verschillende rederijen en opstapplekken. Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid in de ticketshop.

3. KERSTMARKT MUSEUMPLEIN

Ice*Amsterdam op het Museumplein is er dit jaar niet maar er zijn nog heel veel andere leuke plekken waar je wel terecht kan dit jaar. Check: 6X DE COOLSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN IN AMSTERDAM 

Maar als voor de niet-schaatsers kan je wel naar Museumplein voor de kerstmarkt. Deze kerstmarkt is al aan zijn vijfde editie toe en staat garant voor een gezellige dag voor iedereen, van jong tot oud. Meer dan 45 kerstkraampjes en diverse eet- en drinkgelegenheden maken deze markt tot de ideale locatie voor een kerstbeleving om nooit te vergeten. Door de centrale ligging van de kerstmarkt op het Museumplein is deze goed te combineren met een bezoek aan een van de Amsterdamse musea. 

4. KERSTVOORSTELLINGEN DELAMAR THEATER

In de kerstvakantie zijn er twee hele leuke voorstellingen in DeLaMar. Check de site voor kaartjes!

27 + 28 December :Winnie de Poeh Musical

Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet) komen tot leven in een prachtige musical! Hierin zien we hoe Poeh en zijn vriendjes diep in het Honderd Bunderbos allerlei avonturen beleven tijdens Poeh’s zoektocht naar honing. Het verhaal wordt op magisch mooie wijze verbeeld aan de hand van levensgrote poppen en de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman. Na het succes van Disney Winnie de Poeh in New York, Chicago en Londen, komt deze nieuwe familiemusical naar DeLaMar in een volledig Nederlandse versie!

29 + 30 December: Nijntje de Musical 

Hoera: nijntje komt naar het theater! Deze kleurrijke musical maakt van een eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een vrolijk en muzikaal nijntje-verhaal, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. Jonge regisseur Naomi van der Linden maakte hier een frisse en creatieve voorstelling van, waardoor de figuren uit de boeken ook in het theater tot hun recht komen. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes, en dans en zing gezellig mee met de liedjes. Natuurlijk mogen nijntje-knuffels ook meedoen!

 

5. TROPENMUSEUM 

Kom geven beleven tijdens de kerstvakantie in het Tropenmuseum. De Juniortour is een actief begeleid programma voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Kinderen gaan samen met andere kinderen, onder begeleiding van hun eigen ‘mati’ van het Sabi Suriname team, aan de slag. De kinderen komen terecht in de toko, het binnenland, het verhalenhuis, de feeststraat en de dans- en muziekstudio. Overal is wat te ontdekken. Op een van deze plekken brengen de kinderen de Wereld achter de Dingen tot leven in een ‘proberi’. Dat doen ze dansend, drummend, kokend, graferend of filmend. Spelenderwijs komen ze veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld en henzelf is verbonden.

6. KERST IN HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Deze kerstvakantie (22 december t/m 7 januari) staat er bij Het Scheepvaartmuseum weer een bijzonder programma op de agenda voor families en kinderen. Samen met Cinekid verzorgt het museum allerlei filmactiviteiten, zoals een pop-up bioscoop, een green-screen-fotohoek en een animatieworkshop. De tentoonstellingen Duiker Doris, Het verhaal van de walvisen het VOC-schip Amsterdam maken het programma compleet. Alle activiteiten zijn gratis voor iedereen met een geldig museumentreebewijs.  
 
 
Na de succesvolle vorige editie in 2022 organiseert Het Scheepvaartmuseum opnieuw een bruisend familieprogramma met Cinekid. Op het Open Plein van het museum maak je een wonderlijke familiefoto voor het grote green screen (alle leeftijden) en breng je je fantasie tot leven in een zelfgemaakte animatie (3+). Zin om lekker knus te relaxen? Plof dan neer in de Cinekid x Scheepvaartmuseum pop-up bioscoop, waar allerlei korte kinderfilms uit de waterwereld getoond worden (3+).
 
Bij Het Scheepvaartmuseum horen natuurlijk ook de vaste tentoonstellingen, waarbij de hele familie zich kan verwonderen. Waan jezelf in het zeelieden-leven van eeuwen geleden en leer over alle kanten van de VOC aan boord van de pas-vernieuwde replica de Amsterdam. Of verdiep je in het grootste zeedier dat we kennen in Het verhaal van de walvis. De allerkleinste museumbezoekers zijn aan het juiste adres bij Duiker Doris (2+), waar zij op avontuur gaan van zee naar land met een klein, nieuwsgierig duikertje.

7. KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN HET RIJKSMUSEUM

Je bezoek aan het Rijksmuseum wordt nog leuker met onze speciale Disney Tekenroute. Het bijbehorende boekje (met Mickey-oren!) brengt je langs bijzondere voorwerpen uit het Rijksmuseum. Ontdek een wereld vol magie!

Workshop Tovertekening maken: Een tekening laten bewegen kan al met een simpel stokje en stukje karton. In deze workshop ontdek je hoe je je brein voor de gek houdt. Maak je eigen mini-tekenfilmpje. Net magie!

Op het schilderij ‘Winterlandschap met schaatsers’ van Hendrick Avercamp zie je mensen sporten, hand in hand over het ijs zwieren of stiekem kussen in het hooi. In deze workshop ‘Schilder een winterlandschap’ ga je samen alle details ontdekken: wie willen jullie schilderen? Maak samen met je familie jullie eigen winterlandschap, vol ijspret, koek en zopie.

Familieroute Museum Boijmans Van Beuningen at Rijksmuseum; Met wie ga jij op reis? Onderweg spelen jullie spelletjes en maak je opdrachten. Haal het boekje op bij de Informatiebalie of bij het begin van de tentoonstelling.

Deftige dieren: Kom tekenen op de Voorhal en maak zelf een supermooie dierenschets met houtskool. Mét natuurlijk een extraatje (je mag even spieken bij het attributenbord!), zodat je dier nog meer tot leven komt.

8. FABRIQUE DES LUMIÈRES 

In Fabrique des Lumières wordt kunst tot leven gewekt: het werk van de grootste artiesten uit de geschiedenis, gegoten in een digitale ode van beeld en geluid. Daarbij maken ze gebruik maken van state-of-the-art technologie die volledig tot z’n recht komt in de grote ruimtes van de Westergasfabriek in Amsterdam. Echt een aanrader om met je kids heen te gaan. Kids zullen de SPACE tentoonstelling het leukst vinden die momenteel ook te zien is (naast Gaudi en Dali). 

9. KERST IN ARTIS

Kom samen met de hele familie ARTIS ontdekken in de kerstvakantie. Van 23 december t/m 7 januari zijn er elke dag activiteiten voor alle leeftijden: van een winterrondleiding tot een speurtocht in ARTIS-Park en knutselworkshops in ARTIS-Micropia. Alleen deze kerstvakantie kunnen bezoekers op vertoon van hun ARTIS-Park ticket bovendien voor maar €6 naar de musea van ARTIS.. Bekijk hier alle activiteiten.

10. FAMILIECONCERTEN CONCERTGEBOUW

In de kerstvakantie zijn er diverse concerten voor kinderen, ook voor de allerkleinsten! Kijk HIER voor het hele programma.

Een avontuurlijke kerstmiddag met een unieke reis naar de Noordpool. Onderweg zijn er interessante plekken, muzikale verhalen en bekende kerstliedjes. Moderne en ouderwetse, en iedereen mag meezingen!

 

11. KINDERPROGRAMMA RIALTO

Gedurende de hele kerstvakantie vertonen ze in zowel Rialto De Pijp als Rialto VU drie mooie kinderfilms. Ook organiseert Rialto op beide locaties op woensdag een leuke spelletjes- en knutselmiddag. Ben jij er bij dit jaar?

12. Disney Room bij WONDR Experience


De ruimte bij WONDR is ingericht met feestelijke kerstbomen, open haard en Disney figuren. Ontdek nieuwe ruimtes met gingerbread huisjes, notenkrakers, kerstberen, een levensgrote sneeuwbol, bergen cadeaus en nog veel meer! Een unieke plek voor de hele familie om plezier te maken en nieuwe herinneringen te creëren. Naast spelen met Mickey en z’n vrienden, is het onder andere mogelijk om een brief naar de Kerstman te sturen en de perfecte familie-kerstkaart te maken.

Heb je een kleine Frozen-fan in de familie? Onze vrienden uit Arendelle zijn ook helemaal in de kerststemming en wachten op je! Dit alles is slechts te zien tot 9 januari, dus reserveer vandaag nog je tickets!

 

13. Podium Mozaïek 

Van donderdag 4 t/m zondag 7 januari is Podium Mozaïek dé vakantiebestemming voor kinderen in Amsterdam West. Geniet van spannende films, laat je betoveren door warme winterverhalen, proef en experimenteer met kruiden uit de hele wereld, en beleef bijzondere voorstellingen van Het Kleine Theater & Plan d-. Doe mee aan gratis workshops en activiteiten, zowel binnen als buiten op onze stoep, met professionele fotografen, storytellers, acteurs, filmmakers en andere kunstenaars die je de geheimen van hun vak leren. Oh, en er is een silent disco!

Alle workshops en activiteiten zijn gratis. De voorstellingen Buurmans Keukenparade en De Sneeuwkoningin zijn €5,00 (incl. drankje) voor buurtbewoners met postcodes 1014, 1051,1055, 1056, 1057, 1061, 1062, 1063 en 1064. Check www.podiummozaiek.nl voor het hele programma. 

14. Het Muzikale Familie-uitje in de kerstvakantie: Opera, de Theorie van Alles

Waar haal je extra minuten, uren, dagen vandaan, voor álles wat je wil doen? In De theorie van alles (8+) volgen we Nia op haar magische zoektocht naar meer tijd.  

De elfjarige Nia kan namelijk super goed dansen, maar ook heel goed rekenen – en met haar rekentalent helpt ze haar oma om hetnatuurkundevraagstuk ‘de theorie van alles’ op te lossen. Ze wil het allebei blijven doen, maar waar haalt ze de tijd vandaan?
 
Een vrolijke spoken-word-opera over keuzes maken en zelf beslissen. De theorie van alles is hét muzikale familie-uitje in de kerstvakantie!
 
20 DECEMBER 2023 – 7 JANUARI 2024 – NATIONALE OPERA & BALLET 
 
 

15. Holiday On Ice

A NEW DAY; Deze betoverende ijs show is van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 te bewonderen in Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Amsterdam en Maastricht. Al voor de première waren er al meer dan 50.000 tickets verkocht! 

16. Een vakantie vol verrassende voorstellingen in de OBA 

Kom deze vakantie naar de OBA voor de allerleukste activiteiten! Alle kinderen kunnen komen luisteren naar verhalen, genieten van theater, ontwerpen, maken, ontdekken, kijken en lezen. Van balletdansen in de bieb tot spacemonsters bouwen en een filosofisch bingospel spelen… Bij de OBA hoef je je geen moment te vervelen deze vakantie! Check HIER het hele programma! 

17. HET REMBRANDT HUIS 

Vier dit jaar de vakantie bij Rembrandt thuis. Speur met Rembrandts hond Kwast door het museum en ontdek hoe Rembrandt leefde, waar hij schilderde en wat hij verzamelde. De museumdocenten laten iedere dag zien in Rembrandts atelier hoe je verf maakt en op de etszolder maken ze voor je neus een ets op een echte etspers. Wil je zelf aan de slag? Boek dan een etsworkshop op de plek waar Rembrandt beroemd is geworden in Museum Rembrandthuis. Gratis voor mensen met een stadspas!

Museum Rembrandthuis is alle dagen van de vakantie open, alleen niet op 25 december.

18. KERSTVAKANTIE IN EYE

Kom tijdens de feestdagen naar Eye Filmmuseum voor een filmisch dagje uit in kerstsfeer. Bekijk de beste films, bezoek de tentoonstelling, dompel je onder in de VR Missing Pictures, en meer! Er is super veel te doen en het  hele familie programmering kan je HIER vinden! 

19. MOCO MUSEUM PLAY + SEEK

Je hoeft je niet te verstoppen… Moco nodigt je uit om deze vakantie te spelen en te zoeken! Het Play + Seek Adventure is een oproep aan alle ontdekkingsreizigers van 6 tot 12 jaar en vermaakt en onderwijst jonge geesten tijdens een reis geïnspireerd door Moco’s wonderland van kunst en trivia.

De rondleiding duurt ongeveer 30-45 minuten. Boek tickets voor Moco Museum Amsterdam zoals normaal via de website en haal je gratis avonturengids op bij aankomst!

20. Musical4Daagse

Beleef een unieke theater ervaring deze kerstvakantie in Theater De Omval Diemen. Kom in de kerstvakantie 4 dagen zingen, dansen en acteren, samenwerken en nieuwe vrienden maken. Op de laatste dag is er een echte voorstelling met professionele kap en grime, kostuums om echt in het personage te kruipen en aan het eind van de voorstelling een buiging van alle musicalsterren. 

 

21. Santa Claus is Coming to Town – Ziggo Dome 

Santa Claus is coming to town! Op zaterdag 23 & zondag 24 december wordt de Ziggo Dome ondergedompeld in winterse kerstsferen tijdens het kerstspektakel Santa Claus is coming to town, met niemand minder dan Frank Lammers als kerstman. 

Tijdens de show wordt het verhaal verteld van de kerstman. Naast Frank Lammers zullen Jelka van Houten, Soy Kroon, Willemijn Verkaik, Buddy Vedder, Nabil Aoulad, Holly Mae Brood en Emma Heesters in deze spectaculaire, muzikale familieshow meespelen.
 
Het Noordpool Orkest speelt deze avond alle bekende kerstnummers, muziek uit de bekende kerstfilms, maar ook songs die passen in het kerstverhaal. Er worden beelden getoond uit klassieke en recente kerstfilms die iedereen kent en het ultieme kerstgevoel opwekken. Deze geheel nieuwe show staat garant voor veel nostalgie, sfeer, muzikaliteit, gezelligheid en uiteraard het ultieme kerstgevoel. De kaartverkoop loopt via www.santaclausiscomingtotown.nl 
 
 

22. WERELDKERSTCIRCUS 

Woensdag 20 december  t/m zondag 7 januari 2024. 

Al jaren is het Wereldkerstcircus hét familie-uitje tijdens de kerstvakantie en met 66.000 bezoekers per jaar ook meteen het meest bezochte en succesvolste Kerstcircus van Nederland. Ook deze 37e editie geniet je weer van wereldpremières, wereldrecords, wereldsensaties en wereldklasse!

Het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré is meer dan een circus! Het is Nederlands Grootste Circusfestival met voornamelijk winnaars en bekroonde acts van de grootste circusfestivals ter wereld samen in één voorstelling waardoor het echt een Gouden Festival genoemd kan worden.

 

OPZOEK NAAR NOG MEER LEUKE ACTIVITEITEN IN DE KERSTVAKANTIE? CHECK DAN:

 

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.