10X TOFFE KERSTVAKANTIE-ACTIVITEITEN IN UTRECHT VOOR KINDEREN

10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

1. Projectie Nijntje

Kijk eens, nijntje komt naar buiten! Vanaf de eerste dag van de wintertijd, t/m eind januari, is de projectie ‘hier woont nijntje’ elke avond te zien op de gevel van het nijntje museum op Agnietenstraat 2.

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.

Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van deze vrolijke, GRATIS, winterse voorstelling.

2. Muzikale kerst rondleidingen in Museum Speelklok

Vier samen met je familie en vrienden kerst in Museum Speelklok! Ontdek het museum in kerstsfeer, luister naar het vernieuwde hoorspel, knutsel je eigen nieuwjaarsklokjes en speel de spannende Escape Game.


Tijdens de Muzikale Rondleiding hoor je vanuit alle hoeken van het museum kerstmuziek! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen de mooiste kerstliedjes en ook de zelfspelende muzikale kerstboom brengt je helemaal in kerstsfeer. Luister samen naar echte kerstklassiekers zoals Last Christmas, O dennenboom en Jingle Bells.


12 december t/m 7 januari.

3. DISNEY ON ICE 

22 t/m 30 december in de Jaarbeurs Utrecht! 

Na vier jaar is Disney on ice weer terug in Nederland met de voorstelling Durf te dromen. Vol met magische momenten uit Frozen, Aladdin, Coco, Belle en het Beest en De Kleine Zeemeermin. 

4. KINDERTHEATERVOORSTELLING DE TOVERKNOL

Prinses met de dikke bips

Heel, heel lang geleden leefde er een lieve, mooie prinses. Ze werd de prinses met de ‘dikke bips’ genoemd. 

Sterke, stoere prinsen zoals prins Jokkebrok en prins Lekkerding kwamen van heinde en verre om de prinses te ontmoeten… Of was het alleen om haar bijzondere bips te zien? Is er toch een prins die verder kijkt dan zijn neus lang is?

Deze voorstelling speelt van zaterdag 9 december t/m woensdag 17 januari. Toegangsprijs: € 11,- per persoon en tijdsduur: 40 minuten Voorstelling: 10.30 uur (1 t/m 4 jaar), 12.15 uur (3 t/m 7 jaar), 14.00 uur (5 t/m 9 jaar). 

5. Begin de kerst op Griftsteede

Het belooft weer een sfeervolle kerstavond te worden op Griftsteede. Luister hoe de kerstkoren de mooiste liederen ter gehore brengen, breng een bezoek aan het Poppentheater Cassiopeia, warm op met een beker warme choco of glühwein en vertel elkaar mooie kerstverhalen rond het kampvuur. Als kers op de taart kun je dit jaar weer Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de dieren bewonderen in de levende kerststal.

Programma:
17.00 – 19.00 Levende kerststal
17.15 – 17.45 Poppentheater
18.00 – 18:30 Poppentheater

10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

6. Winterstation in het Spoorwegmuseum

Midden in het al geweldig spoorwegmuseum vind je rond Kerst en Oud en Nieuw het Winterstation. Prachtige lampjes, een antieke carrousel, kerstbomen en lekkers. Ook vind je er een toffe ijsbaan.

LEES OOK: 7X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

7. Utrecht natuurlijk

Op diverse plekken in Utrecht worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd. De activiteiten zijn soms tegen vergoeding maar veel ook gratis. Bij Steede Hooge Woerd kan je zelf kaarsen dompelen, er zijn levende kerststallen en je kunt er uilenballen uitpluizen. Meer informatie op: www.utrechtnatuurlijk.nl

Kom in de kerstvakantie langs op stadsboerderij Steede Hoge Woerd en leef je uit met de ontdek-kist. Boordevol zoekkaarten, doe-dingen en ontdek-dingen. De kist vind je op het centrale plein op de tuin. Zoek de zon. Bij nat weer staat hij onder het buitenleslokaal.Je kunt spulletjes uit de kist gratis lenen en gebruiken. Je kunt zelf kiezen: even iets kleins van 10 minuutjes of leef je een uur helemaal uit. Kom vogels spotten, wolken speuren of maak met elkaar een plekje waar beestjes tegen de kou kunnen schuilen! Dit is gratis van  23 december 2023 t/m zo 7 januari 2024 tussen 10.00 tot 17.00 uur. 

8. Kerstival in het Catharijneconvent

Vanaf 14 december t/m 14 januari is De mooiste kerststal van Nederland weer te zien! Geheel gratis te bezoeken zonder reservering. Een unieke ervaring die je niet wil missen! Iedereen is welkom vanaf 16 december t/m 7 januari om gezellig langs te komen bij Museum Catharijneconvent op de Lange Nieuwstraat 38. Spot jij de Utrechtse eye-catchers? 

9. Kerst met krulmuziek voor de kleintjes

Trakteer je kind(eren) dit jaar op de muzikale droomwereld in kerstsferen met ons kerstconcert speciaal voor de allerjongsten 90-6 jaar). 

Het muzikale gezelschap ‘Krulmuziek’ nemen de kinderen mee in de wereld van de strijkmuziek van grote componisten om vervolgens te swingen, te zingen en samen muziek te maken met rinkelende belletjes in kerstsfeer.

Waar het ene kind volledig wordt betoverd door de muziek, klapt en swingt het andere kind meteen mee. Verlegen kinderen krijgen de tijd om te wennen doordat het concert rustig start en er al snel een lach verschijnt bij de eerste kiekeboemuziekjes.

Het kerstconcert is er in twee versies: Het kerstconcert speciaal voor de allerkleinsten van 0-2 jaar (30 minuten op het grote kleed, net als het babyconcert) of het kerstconcert voor de hele familie voor kinderen van 0-6 jaar. Voor meer info check: krulmuziek.nl

10. Lumineuze nachten op Kasteel De Haar

Dit magische spektakel wil je niet missen! Van 16 december t/m 87januari nemen indrukwekkende projecties je mee terug de tijd in tijdens De Lumineuze Nachten bij Kasteel de Haar. De Lumineuze Nachten is het perfecte uitje tijdens de kerstvakantie, waar jong en oud zich laten betoveren tijdens een magische avondwandeling. 

LEES OOK: 20X DE LEUKSTE UITJES IN DE KERSTVAKANTIE IN AMSTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.