10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS 10X TOFFE DECEMBER & KERSTVAKANTIE ACTIVITEITEN IN EN OM UTRECHT VOOR KIDS

1. Projectie Nijntje

Ook ‘s avonds is het Nijntje wintermuseum een belevenis! Elke avond kan je genieten van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, Nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van Boris beer komt vast te zitten in het raam.

Wanneer: 28 oktober 2018 tot en met 27 januari 2019 te zien.
Tijd: Elke dag van 17:15 uur tot 23:00 uur. De voorstelling duurt dertien minuten en wordt doorlopend getoond; je kunt dus eindeloos blijven kijken. Je kunt deze project gratis zien.

2. Muzikale kerst rondleidingen in Museum Speelklok

Vanaf 11 december zijn er muzikale rondleiding met kerstmuziek. Ook is er iedere dag in de kerstvakantie een silene robot-kinderdisco.

Wanneer: vanaf 11 december 2018
Meer informatie: www.museumspeelklok.nl

3. Lichtjesroute Leidsche Rijn

Kom in de kerstsfeer door op zaterdag 15 december vanaf 18 uur de Lichtjesroute te wandelen!

Tijdens de route van ong. 2 km vanaf Castellum in Leidsche Rijn word je in groepjes mee op reis genomen door middel van een levend kerstverhaal.
Op verschillende punten tijdens deze wandeling zal je verrast worden door zang, theater, humor, lekkers en natuurlijk vele, vele lichtjes!

Dit event is gratis en is geschikt voor klein en groot. De laatste wandelronde zal rond 20 uur zijn.

Wanneer: 15 december
Tijd: vanaf 18.00 uur

4. Kinderkerstmarkt

Op deze kinderkerstmarkt vind je dertig sfeervol aangekleden kerstkraampjes waarop tweedehands spulletjes, kerstartikelen en zelfgemaakte lekkernijen worden verkocht (enkelen met opbrengst voor een goed doel).

Ook is er een ‘open-podium’ met optredens van kinderen (zang, muziek of dans). En wat dacht je van verschillende doe-kraampjes, waarop kinderen (onder begeleiding) leuke kerstknutsel kunnen maken? En terwijl de kleinste kids zich vermaken op een overdekt kerst-springkussen, kunnen ouders even bijkomen onder het genot van een glaasje Gluhwein of Chocolademelk.
Natuurlijk ontbreekt de Kerstman zelf ook niet.

Wanneer: 16 december
Tijd: 14.00-17.30 uur
Waar: Engelsmanplaat, Lunetten

5. Op 24 december is er een levende kerststal in het Griftpark

Bewonder Jozef, Maria, baby Jezus, de herders en de dieren in de stal van Griftsteede. Om 17.15 en 18.15 uur treedt het poppentheater Cassiopeia op. Luister naar de kerstkoren en warm je op bij het kampvuur met chocolademelk of een glühwein.

Wanneer: 24 december
Tijd: 17.00 – 19.00 uur
Waar: Van Swindenstraat 129, Utrecht

6. Winterstation in het Spoorwegmuseum

Midden in het al geweldig spoorwegmuseum vind je rond Kerst en Oud en Nieuw het Winterstation. Prachtige lampjes, een antieke carrousel, kerstbomen en lekkers. Ook vind je er een toffe ijsbaan.

Wanneer: 22 december 2018 t/m 6 januari 2019
Tijd: 10.00- 19.00 uur
Waar: Mailiebaanstation 1, 3581 XW, Utrecht

7. Utrecht natuurlijk

Op diverse plekken in Utrecht worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd. De activiteiten zijn soms tegen vergoeding maar veel ook gratis. Bij Steede Hooge Woerd kan je zelf kaarsen dompelen, er zijn levende kerststallen en je kunt er uilenballen uitpluizen.

Meer informatie op: www.utrechtnatuurlijk.nl

8. Kerstival in het Catharijneconvent

In de kerstvakantie is het museum van binnen en buiten omgetoverd in kerstsfeer. Er zijn speciale tentoonstellingen, er is een voorstelling en je kunt er kerstknutselen. Als je een museum kidskaart hebt is je kaartje een entreebewijs voor twee!

Wanneer: 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019
Tijd: 10.00 – 17.00 uur. Op feestdagen vanaf 11.00 uur.
Waar: Lange Nieuwstraat 38

9. Kerst met krulmuziek voor de kleintjes

In de Cereol fabriek in Oog en Al wordt een interactief concert gegeven drie speciaal voor baby’s en dreumesen en én hun (groot)ouders! En twee kerstconcerten voor de hele familie! Na ieder concert is er ruimte voor een ontmoeting van de muzikanten. Op kleine viooltjes en cello’s kun je het instrument zelfs even uitproberen.

Wanneer: 24 december
Tijd: Eén concert speciaal voor babies en hun (groot)ouders; om 12:30 uur.Twee concerten voor dreumesen en hun (groot)ouders; om 9:30 en 14:00 uur. En Krulmuziek speelt 2 kerstconcerten voor de hele familie; om 10:30 en 15:00 uur.
Waar: Everard Meijsterlaan 1b

10. Sprookjes van De Haar

Dit jaar wordt alweer de 8e editie van ‘Sprookjes van De Haar’ gehouden. Net geen Utrecht maar te leuk om niet te benoemen. Het sprookje van ‘Hans & Grietje’ is bewerkt tot een eigentijdse avonturenbelevenis voor de hele familie. Neem een kijkje in het huisje van ‘knibbel, knabbel, knuisje, kasteel’ speurtocht, het snoephuisje in het bos bezoeken en genieten van een wervelende live show vol avontuur, humor en bekende meezingliedjes.

Wanneer: 25 december 2018 – 6 januari 2019

LEES OOK VAN JASMIJN:

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.